MEDIA

Ξανά σε δίκη ο Ψυχάρης για το πόθεν έσχες

Ξανά σε δίκη ο Ψυχάρης για το πόθεν έσχες

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε, ότι ο επικεφαλής του ΔΟΛ θα δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες από το Πλημμελειοδικείο.

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας θα δικαστεί ο Σταύρος Ψυχάρης για ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα 2010 - 2014, μετά από σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 1553/2016 απόφασή του τον παρέπεμψε σε νέα δίκη. Η υπόθεση είχε φτάσει αρχικά στο ακροατήριο τον Αύγουστο όμως, τότε το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Το κλητήριο θέσπισμα ακυρώθηκε καθώς έγινε δεκτό ότι στο περιεχόμενο του δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο κ. Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από πρόθεση και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στη συνέχεια η Εισαγγελέας του Αρείο Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση επί της απόφασης με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με το ζήτημα ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, η παράβαση έγινε από πρόθεση καθώς η σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα δεν αφήνει περιθώριο άλλης ερμηνείας και δεν χρειαζόταν αυτό να γραφτεί στο κλητήριο θέσπισμα του κ. Ψυχάρη.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ