MEDIA

"Καυτό" αθλητικό καλοκαίρι στην ΕΡΤ με Euro, Ρίο κλπ!

"Καυτό" αθλητικό καλοκαίρι στην ΕΡΤ με Euro, Ρίο κλπ!

Ο Mediaρχης του Sport24,gr, Νίκος Μποζιονέλος, παρουσιάζει τις πολλές αθλητικές μεταδόσεις από την ΕΡΤ για τούτο το καλοκαίρι.

Το φετινό καλοκαίρι η ΕΡΤ θα δώσει... ρέστα αναφορικά με τις αθλητικές μεταδόσεις, σε ένα μεγάλο "στοίχημα" για τη δημόσια τηλεόραση με κάλυψη δύο μεγάλων διοργανώσεων (Euro 2016 και Ολυμπιακοί Αγώνες) αλλά και αρκετά άλλα αθλητικά events. Σημειωτέον ότι, εν έτει 2016, δεν μιλάμε για ΕΡΤ και, δη, αθλητικό τμήμα με πολυάριθμα στελέχη, εξ ου και η δουλειά θα βγει με πολύ κόπο και... διπλοβάρδιες από όλους.

Euro 2016

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει και τις 51 αναμετρήσεις του Euro 2016 από τα γήπεδα της Γαλλίας, από 10 Ιουνίου μέχρι 10 Ιουλίου ( χθες διαβάσατε αποκλειστικά στο Sport24.gr τις μεταδόσεις και τις περιγραφές ). Το κόστος ανήλθε στα 2,7 εκατ. ευρώ μετρητά και 2,2 εκατ. ευρώ σε διαφημιστικό χρόνο για την ΕΡΤ, ποσό αρκετά χαμηλό εν συγκρίσει με παλιότερα Euro, ευλόγως ελέω της απουσίας της Εθνική μας (και έχει και 51, αντί για 31, ματς φέτος).

Δημοσιογραφικά, στην ΕΡΤ έχουν σχεδόν αποφασίσει να μη στείλουν απεσταλμένους για περιγραφές παρά μόνο προς το τέλος, από τα προημιτελικά και μετά, ώστε να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Η εκπομπή "Euro Euro Ολοι" θα προβάλλεται από τις 18:00 και αν μέσω των αγώνων (16:00, 19:00 και 22:00 οι ώρες έναρξης) οι Ιωσήφ Νικολάου και Γιάννης Ράνιος, στην αρχισυνταξία θα είναι ο Βαγγέλης Ιωάννου και στην επιμέλεια της εκπομπής οι Γιώργος Χαϊκάλης και Παναγιώτης Μπότσας.

Προολυμπιακό

Από καιρό σας είχε ενημερώσει η στήλη ότι η δημόσια τηλεόραση εξασφάλισε το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ , στο Τορίνο (4-9 Ιουλίου) με την Εθνική μας ομάδα να διεκδικεί εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα μεταδοθούν μάλιστα και οι εννέα αναμετρήσεις.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Το επόμενο μεγάλο αθλητικό ραντεβού το καλοκαιριού διεξάγεται στη Βραζιλία και στο Ρίο από 5 μέχρι 21 Αυγούστου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μεταδοθούν και από την ΕΡΤ αλλά και από τον OTE TV. Συνολικά στη δημόσια τηλεόραση υπολογίζουν σε 920 ώρες μετάδοσης και τα από τα τρία κανάλια της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) ενώ υπάρχει συμφωνία με την Olympic Broadcasting Services (OBS) για εικόνα και από τα 13 κανάλια της.

Σημειωτέον, και πολύ σημαντικό: η συμφωνία που έκανε η ΕΡΤ είναι για τη live μετάδοση όλων των τελικών! Και γενικώς όλων των αγώνων. Ωστόσο υπάρχει πάντα η πιθανότητα, εν μέσω πιεσμένου προγράμματος, να μη μεταδοθεί κάποιος αγώνας στα προκριματικά με τη συμμετοχή Ελληνα αθλητή (έχουμε ήδη πάνω από 70 παρουσίες). Το ανέφεραν και οι άνθρωποι της ΕΡΤ, και καλώς έπραξαν.

Δείτε ΕΔΩ σε PDF όλες τις μεταδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων από την ΕΡΤ!

Κλασικά οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, όπως και οι μεταδόσεις, ξεκινούν νωρίτερα (3 Αυγούστου). Οσο για το κόστος; Στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων η προβολή τους αποτελεί υποχρέωση οποιασδήποτε δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον κόσμο, πόσο μάλλον της ελληνικής, όπως σημείωσε ο διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Ιωσήφ Νικολάου. Ο προγραμματισμός φέρνει συνολικά έξι απεσταλμένους από την ΕΡΤ στη Βραζιλία.

Αλλες διοργανώσεις

Από την ΕΡΤ τούτο το καλοκαίρι, ενώ προβάλλονται ήδη οι τελικοί της Handball Premier μεταξύ Διομήδη Αργους και Φίλιππου Βέροιας, θα μεταδοθούν επίσης:
* Τα Diamond League της Ρώμης (2 Ιουνίου), του Μπέρμιγχαμ (5 Ιουνίου), του Οσλο (7 Ιουνίου), της Στοκχόλμης (17 Ιουνίου) και του Λονδίνου (από 22 Ιουλίου).
* Το Γκαλά Στίβου στη Φιλοθέη (8 Ιουνίου).
* Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής από 4 Ιουνίου.
* Οι αγώνες της Εθνικής βόλεϊ γυναικών στο European League.
* Οι αγώνες της Εθνικής βόλεϊ Ανδρών στο World League.
* Tα grand prix της Formula 1.
* Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής (από 17 Ιουνίου).
* Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου (από 18 Ιουνίου).
* Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου από το Αμστερνταμ (από 6 Ιουλίου).
* Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (από 15 Ιουλίου).

Γοδίν και Σάντσες απόψε στον ΟΤΕ TV

Εως το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου (21:45, ΟΤΕ Sport 1), οπότε θα συναντηθούν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης στο ματς που θα ολοκληρωθεί με την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου, ο ΟΤΕ TV έχει εντάξει στο πρόγραμμα του ειδικές καθημερινές εκπομπές για τον τελικό του Champions League. Απόψε στις 21:00 θα προβληθούν όσα έγιναν στην media day της “βασίλισσας”, πριν την αναχώρηση της για το Μιλάνο ενώ ο απεσταλμένος του ΟΤΕ ΤV, Αντρέα Παλομπαρίνι θα μας ενημερώσει και για όσα έκαναν τις τελευταίες ώρες, πριν το ταξίδι στην Ιταλία, οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Επίσης, θα προβληθούν αποκλειστικές συνεντεύξεις των Ντιέγο Γοδίν (Ατλέτικο) και Ούγκο Σάντσες (θρύλου της “βασίλισσας”) στην κάμερα του ΟΤΕ TV.

Πρόσκληση από Nova και ΠΑΟΚ στην ενέργεια «11 vs 11 - Ζήσε τη μοναδική εμπειρία»

Τα κανάλια Novasports και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοργανώνουν για τρίτη κατά σειρά χρονιά την ενέργεια «11 vs 11 - Ζήσε τη μοναδική εμπειρία» και σου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστείς στο γήπεδο της Τούμπας! Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 18:30 θα διεξαχθεί αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ οπαδών του «Δικέφαλου» του Βορρά και δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Οι δύο ομάδες θα αποτελούνται από 18 παίκτες, 11 βασικούς και 7 αναπληρωματικούς. Την ομάδα των οπαδών θα αποτελέσουν 9 συνδρομητές Nova και 9 κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι ενεργοί συνδρομητές των υπηρεσιών Nova που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 24 Μαϊου στις 23:59 στην ιστοσελίδα novasports.gr.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ