MEDIA

Καταγγελίες-σοκ για τη δημοπρασία, σύλληψη καναλάρχη που ήθελε την ΑΕΚ!

Καταγγελίες-σοκ για τη δημοπρασία, σύλληψη καναλάρχη που ήθελε την ΑΕΚ!

48 άτομα πέρασαν χωρίς έλεγχο για τις άδειες, καταγγέλλει ο Παναγιώτης Λαζαράτος. Στο Ασκληπιείο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο διευθύνων σύμβουλος του HellasNet.

Ευρήματα «φωτιά» για το τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης τις ημέρες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, Παναγιώτης Λαζαράτος, που είδε το υλικό από τις κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις των διεκδικητών και των συνεργατών τους κατά τις ημέρες της διαδικασίας του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο νομικός σύμβουλος των καναλιών Alpha και Star, το κτίριο της ΓΓΕΕ κατά τις ημέρες του διαγωνισμού ήταν ένα… ξέφραγο αμπέλι και έμπαιναν άτομα χωρίς να περάσουν τον προβλεπόμενο έλεγχο ενώ δεν τηρήθηκαν πολλές από τις διαδικασίες που θα τον καθιστούσαν αδιάβλητο.

«Κάθε παράβαση ή παράληψη καταστρέφει τον διαγωνισμό. Όσοι θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα έπρεπε κατά την προσέλευση τους να είχαν υποστεί αυστηρό έλεγχο. Απαγορεύονταν ρητώς από τον κανονισμό για το αδιάβλητο διαγωνισμού να έχει πάνω του κινητό τηλέφωνο ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή με την οποία θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τρίτο πρόσωπο. Σύμφωνα με το υλικό που είδαμε από τις κάμερες που βρίσκονταν στο ισόγειο της εισόδου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, 48 άτομα μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού, αρχηγοί και μέλη των αποστολών των υποψήφιων καναλαρχών αλλά και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας, δεν ελέγχθηκαν. Κάποιοι από αυτούς παρότι το σύστημα ελέγχου χτυπούσε κόκκινο εισέρχονταν χωρίς να τους σταματήσουν για έλεγχο ενώ για κάποιους άλλους ο έλεγχος ήταν ελλιπής», ανέφερε.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο άνθρωπος, όπου μαζί με άλλα δέκα άτομα είδαν το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, σε έναν εκ των ορόφων όπου διέμεναν τα μέλη μιας αποστολής υπήρξαν «περίεργα» ραντεβού: «Κατά την μελέτη των καμερών είδαμε ότι για κάποιες ώρες στις 31/8/2016 η κάμερα η οποία βρίσκονταν έξω από το δωμάτιο μιας συγκεκριμένης αποστολής έδειχνε για αρκετές χρονικό ώρες μόνο την χαραμάδα της πόρτας, στο εσωτερικό της οποία βρίσκονταν ο ένας διεκδικητής μαζί με τους συνεργάτες του». Τα περίεργα όμως στον συγκεκριμένο όροφο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των δύο τηλεοπτικών σταθμών δεν σταματούν εδώ. Όπως ανέφερε στον ίδιο όροφο υπήρχαν διαφορετικές τουαλέτες για τα μέλη της συγκεκριμένης αποστολής και για τους αστυνομικούς που είχαν επιφορτιστεί με το βάρος των ελέγχων. Ομως οι αστυνομικοί αντί να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους τουαλέτες, παρανόμως «προτίμησαν» αυτή που προορίζονταν για την αποστολή του συγκεκριμένου διεκδικητή.

«Την 1/9/2016 στο WC μπαίνει ένας αστυνομικός, ένα λεπτό αργότερα στον ίδιο χώρο εισέρχεται και ο αρχηγός της αποστολής. Οι δυο τους παραμένουν στην ίδια τουαλέτα για περίπου 40 δευτερόλεπτα. Παράλληλα δεν υπήρξε κανένας έλεγχος στον ημιόροφο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου υπάρχει το κυλικείο και δίπλα σε αυτό σταθερά τηλέφωνα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν», τόνισε ο κ. Λαζαράτος.

 

Στην συνέχεια ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου μίλησε για μία καλά φτιαγμένη ιστορία, όσον αφορά το θέμα του αδιάβλητου της διαδικασίας τους διαγωνισμού και της παρακολούθησης του κλειστού κυκλώματος καμερών που είχε τοποθετηθεί στο δημόσιο κτίριο προκειμένου να καταγραφούν όλες οι κινήσεις του διεκδικητών και των συνεργατών τους. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η γνωστοποίηση για την παραπάνω διαδικασία στάλθηκε στην ακέφαλη αρχή προσωπικών δεδομένων με αποτέλεσμα να παραμείνει θαμμένη στα συρτάρια του φορέα. Μάλιστα επτά ημέρες μετά το πέρας του διαγωνισμού τα στοιχεία που είχαν καταγράψει οι κάμερες προβλεπόταν να καταστραφούν. «Μετά από παρέμβασή μου δόθηκε εισαγγελική εντολή να διατηρηθεί το υλικό. Έντρομο το δημόσιο και μία τροποποίηση που πέρασε εκείνη τη στιγμή μου επετράπη όχι να μου δοθεί το υλικό αλλά η παρακολούθησή και η μελέτη του».

Ο κ. Λαζαράτος ζήτησε την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα για την ακύρωση και τον έλεγχο του διαγωνισμού στη συνέχεια και ανακοίνωσε ότι έστειλε όλες αυτές τις καταγγελίες του και στην αρμόδια Ευρωπαική Επιτροπή στις οποίες αναφέρει και τις δύο μηδενικές προσφορές (ως μη έγκυρες) που κατέθεσε ο κύριος Ιβάν Σαββίδης. Την προσεχή Τετάρτη ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου θα προχωρήσει στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να τον επανασχεδιάσει με τον σωστό τρόπο. «Πρόκειται για μία φρικτή δύσοσμη φαρσοκωμωδία. Κύριε πρωθυπουργέ δείτε το υλικό των καμερών και αναλάβετε την πρωτοβουλία για την διακοπή του διαγωνισμού εκτρώματος».

Συνελήφθη ο Γιάννης Καραγιώργης

Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης συνελήφθη και για λόγους υγείας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη στο σπίτι του στη Γλυφάδα από την υποδιεύθυνση ασφαλείας νοτιονατολικής Αττικής, κατόπιν εκτέλεσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης των ολλανδικών αρχών για πλαστογραφία, απάτη και δόλια πτώχευση. Ο κ. Καραγιώργης, εκδήλωσε αδιαθεσία, δήλωσε ασθένεια και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας. Μόλις βγει, θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος.

Ο εφοπλιστής, είναι διευθύνων σύμβουλος του δικτύου HellasNet, το οποίο συνίσταται από 11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Το δίκτυο αποτελούν 11 κανάλια και συγκεκριμένα τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία) και Attica TV (Αττική).

Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός στο πλατύ κοινό, όμως οι υψηλές διασυνδέσεις του ήταν αρκετές για να γίνει «talk of the town» στον επιχειρηματικό κόσμο αν και η μοίρα του χτύπησε την πόρτα, το 1994, όταν ένα φοβερό δυστύχημα στο υπερδεξαμενόπλοιό του, «Στολίδι», οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία. Το περιστατικό έλαβε μεγάλη δημοσιότητα όταν από το δυστύχημα ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 20 ναυτικοί.

Το 2001, μερίδα του Τύπου ανέφερε πως ο Καραγιώργης ήθελε να γίνει ο νέος επενδυτής της ΑΕΚ με 18 εκατ. δολάρια, κάτι όμως που δεν επαληθεύτηκε ποτέ. Αργότερα, του άνοιξαν αρκετές πόρτες μετά γνωριμία του με τον πανίσχυρο Ρώσο δισεκατομμυριούχο Κονσταντίν Μαλοβέφ, που είχε μπει στη «μαύρη λίστα» για ταξίδια εντός της Ευρώπης, λόγω της εμπλοκής του στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία. Μάλιστα το 2014 ο Καραγιώργης αρραβωνιάστηκε στη Μόσχα την πρώην ιδιοκτήτρια της μπουτίκ του Κολωνακίου Ratt & More, Σοφία Σωτηράκου, με κουμπάρο τον Μαλοβέφ

Στις 2 Δεκεμβρίου2015, ο Καραγιώργης διοργάνωσε μια λαμπρή τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης για να παρουσιάσει το νέο του απόκτημα, το τηλεοπτικό δίκτυο HellasNet. Ο 66χρονος Καραγιώργης, ανέφερε στην παρουσίαση, πως στόχος του, ήταν να εξελιχθεί η HellasNet, σε ένα ισχυρό δίκτυο περιφερειακών καναλιών, προσηλωμένο στην υψηλή ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων και στην ανάδειξη των παθογενειών της περιφέρειας.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: nbozionelos@gmail.com

Hashtag #s24media

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Elaine Gregory: Η Ελληνοαμερικανίδα που κάνει θραύση στο Μαϊάμι

Πρώην χορεύτρια και χορογράφος, νυν μοντέλο αξιώσεων (με 'κάβα' δυο πτυχία) και προσεχώς σχεδιάστρια μαγιό. Μια ταλαντούχα ομογενή που αξίζει να ανακαλύψεις.

Ποδόσφαιρο είναι το γκολ του Παναμά

Το απαραίτητο κειμενικό VAR για τα ματς της χθεσινής ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24