MEDIA

Καλό… χειμώνα για τις άδειες, φάκελοι για ΔΟΛ

Καλό… χειμώνα για τις άδειες, φάκελοι για ΔΟΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, αναλύει το χρονικό πλαίσιο για τον επόμενο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών αλλά και τον πλειστηριασμό για τον ΔΟΛ.

« Το πλαίσιο της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σαφές και προσδιορισμένο από δύο πολύ συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις» αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Πρώτον, ότι το ΣτΕ έκρινε το 2017 ότι η αδειοδότηση των καναλιών πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ και, δεύτερον, ότι το ΣτΕ έκρινε το 2010 (αλλά και το 2017), ότι τα κανάλια λειτουργούν παράνομα», θύμιζαν οι ίδιοι κύκλοι. Με άλλα λόγια, το ΣτΕ και στις δύο περιπτώσεις ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει διαδικασία αδειοδότησης.

Προς τούτη την κατεύθυνση πιέζει εδώ και καιρό το ΕΣΡ ο υπουργός Νίκος Παππάς, δηλώνοντας ότι « το ΕΣΡ οφείλει επομένως εντός της κείμενης νομοθεσίας (ν. 4339/ 2015) να προχωρήσει άμεσα στη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες». Εξάλλου, « οι ανεξάρτητες αρχές δεν νομοθετούν ούτε ελέγχουν τη συνταγματικότητα των νόμων που ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό που κάνουν είναι να εφαρμόσουν τους νόμους και να επιτελέσουν το έργο που τους ανατίθενται στο πλαίσιο των θεσμικών τους αρμοδιοτήτων».

Το ερώτημα πλέον δεν είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών αυτός καθαυτός ( αναφέραμε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ ότι κινούμαστε για 4-6 άδειες ) αλλά το… πότε θα γίνει ο νέος διαγωνισμός! Πηγές προσκείμενες στο ΕΣΡ λένε ο δρόμος είναι μακρύς για τη διαδικασία και αφήνουν να εννοηθεί πως θα πάρουν τον χρόνο τους αναφορικά με τη διενέργεια νέου διαγωνισμού. « Πρέπει να τσεκάρουμε από την αρχή το καθετί, από τον αριθμό των καναλιών, τις συχνότητες, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις», λένε.

Πληροφορίες της στήλης κάνουν λόγο για τα τέλη του έτους, απίθανο για Οκτώβριο, πιθανώς τον Νοέμβριο. Αρα… καλό χειμώνα! Αλλωστε θα γίνουν και άλλες συναντήσεις και με την Digea και την ΕΡΤ αλλά και με όσους έχουν λόγο για τα τεχνικά ζητήματα. Κυρίως για να μη βγει ξανά αντισυνταγματικός…

Μπόμπολας: Γιατί πούλησα τις μετοχές μου στον Σαββίδη

Θέση πήρε ο ισχυρός άνδρας του όμιλου Πήγασου σχετικά με την πώληση του ποσοστού 20% που κατείχε στο Mega στον Ιβάν Σαββίδη. Μέσω μία λιτής δήλωση που δημοσιεύθηκε στο «Έθνος» ο Φώτης Μπόμπολας εξηγεί : " Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους του MEGA, αλλά και στους πολίτες που στήριξαν και στηρίζουν τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, ανέλαβα μια πρωτοβουλία άρσης του αδιεξόδου το οποίο παρατεινόταν επικίνδυνα. Με προσωπικό και οικονομικό κόστος, προχώρησα σε μια αμιγώς επιχειρηματική συμφωνία, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, δείχνοντας στην πράξη ότι ως μέτοχος της «Τηλέτυπος» αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Καθαρά, δημόσια και χωρίς σκοπιμότητες. Το ίδιο αναμένω να κάνουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι (παλαιοί και νέοι), έτσι ώστε το Mega να λειτουργήσει ξανά και να επιστρέψει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, εκεί όπου πραγματικά ανήκει".

31/5 για ΔΟΛ

Σε μια εβδομάδα, την Τετάρτη 31 Μαΐου θα ανοιχθούν οι φάκελοι των προσφορών και θα αναδειχθεί υπερθεματιστής για τον Δημοσιογραφικό Ομιλο Λαμπράκη αφού η διαδικασία της ειδικής διαχείρισης, την οποία οι πιστώτριες τράπεζες επέλεξαν και πέτυχαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βαίνει προς ολοκλήρωση. Στις 31/5 στις 12:00 το μεσημέρι ακριβώς θα ολοκληρωθεί η κατάθεση προσφορών από το πλήθος των ενδιαφερομένων και οι φάκελοι θα ανοιχθούν 15 λεπτά μετά, παρουσία δύο συμβολαιογράφων. Όποιος έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά θα αναλάβει τον ΔΟΛ, απαλλαγμένο από χρέη και λοιπές υποχρεώσεις…

Από τη στήλη έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον πολλών επιχειρηματιών, Μαρινάκη και Σαββίδη προεξαρχόντων. Αλλωστε ο ΔΟΛ έχει το 22% του Mega, και όποιος αναδειχθεί υπερθεματιστής θα μπει δυνατά και στο σχέδιο επαναλειτουργίας του καναλιού που εμφανώς πια, μετά την τελευταία κίνηση Σαββίδη, βρίσκεται σε διαδικασία…

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ