MEDIA

Habemus… EΣΡ (με τον «εκλεκτό» της ΝΔ)!

Habemus… EΣΡ (με τον «εκλεκτό» της ΝΔ)!

Ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχτηκε τον προτεινόμενο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου για πρόεδρο. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

«Habemus Papam» λένε στο Βατικανό όταν δουν λευκό καπνό εν αναμονή της εκλογής νέου Πάπα, habemus… EΣΡ από σήμερα εν Ελλάδι καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχτηκε τον προτεινόμενο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου για πρόεδρο, Αθανάσιο Κουτρομάνο.

Ο Νίκος Βούτσης κατά την έναρξη της συζήτησης -η οποία ξεκίνησε με 90 λεπτά καθυστέρηση, προφανώς λόγω διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων- δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο, σε μια εμφανή απόπειρα να αυξήσει ακόμα περισσότερο την πίεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι τώρα η ΝΔ είχε μπλοκάρει τη διαδικασία απαιτώντας την απόσυρση του αντισυνταγματικού «νόμου Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Βούτσης, που για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ πρότεινε τον Ροδόλφο Μορώνη, είπε ότι έχει πλέον διαμορφωθεί μία πρόταση, σημειώνοντας ότι προσήλθε με διάθεση «να είναι η σημερινή η τελευταία διάσκεψη» και να προχωρήσει η συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, ώστε πολύ γρήγορα να προχωρήσει και η διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Υστερα από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, ο κ. Βούτσης δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των καναλιών και να μην ισχύει το «τέσσερα» που όριζε ο «νόμος Παππά». Νωρίτερα ο κ. Παππάς, ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πλέον, είχε αφήσει ανοιχτό το ζήτημα για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών.

Το νέο ΕΣΡ

Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρομάνος

Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης

Μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ