MEDIA

Η υπόθεση των εκβιασμών και το τραγικό τέλος του Παναγιώτη Μαυρίκου

Η υπόθεση των εκβιασμών και το τραγικό τέλος του Παναγιώτη Μαυρίκου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιος ήταν ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" που ενεπλάκη στην υπόθεση εκβιασμών, ο οποίος έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητό του πήρε φωτιά. Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από το δυστύχημα.

Ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη", Παναγιώτης Μαυρικός, έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στην άσφαλτο και συγκεκριμένα στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητό της συζύγου του (πολυτελές τζιπ μάρκας Porsche), το οποίο οδηγούσε ο ίδιος, έπιασε φωτιά και κάηκε ζωντανός.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν διευθύνων σύμβουλος της "Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος ΑΕ" και στην κατοχή του ήταν οι εφημερίδες "Ακρόπολις", "24 ώρες", "Μεσημβρινή", "Ελληνικός Βορράς", "Αθλητική Ημέρα" και "Επικαιρότητα", ενώ ποιος ξεχνά την υπόθεση των εκβιαστών, στο οποίο ενεπλάκη και μέσα από την έρευνα που προέκυψε, αποκαλύφθηκαν στοιχεία για το πώς εξασφάλιζε κρατική διαφήμιση για τα Μέσα του.

Ο ίδιος και οι κ.κ. Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου, βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της δωροδοκίας, με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ουδέποτε παραδέχθηκε την εμπλοκή του στο εν λόγω κύκλωμα, το αρνείτο κατηγορηματικά από το ξεκίνημα και απέδωσε τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες σε όσους είχαν θιγεί από δημοσιεύματά του, θέλοντας να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή.

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγράφηκαν αποσπασματικά και ερμηνεύτηκαν από τους αστυνομικούς κατά το δοκούν, έτσι ώστε να "δέσουν" την υπόθεση και να τον κατηγορήσουν. Μαζί με τον Φράγκο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο Μουσσάς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τι βρήκε και κατάσχεσε η αστυνομία

Οι αστυνομικές αρχές είχαν κατασχέσει από το γραφείο του Μαυρίκου ατζέντες στις οποίες υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις με ποσά που συνολικά ανέρχονται στα 800.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, από το γραφείο του κατηγορούμενου στη εφημερίδα κατασχέθηκαν ανάμεσα σε άλλα δύο επιτραπέζιες ατζέντες περιέχουσες χρηματικά ποσά, μία ατζέντα με διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις μεταξύ των οποίων "Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.396 ευρώ".

Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα ντοσιέ - βιβλία με αναγραφόμενες ενδείξεις "ΕΒΕ Marketing Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων", τα οποία περιέχουν πλήθος εγγράφων με χρηματικά ποσά διαφόρων ετών, δύο επιτραπέζιες αντζέντες περιέχουσες χρηματικά ποσά, σελίδες με εμβάσματα από τραπεζικό λογαριασμό του Π. Μαυρίκου σε τρίτα πρόσωπα, αλλά και σελίδες - προσφορές διαφήμισης της Ακρόπολης προς διάφορες εταιρίες (ΙΚΕΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, EUROBANK κα).

Το χρονικό του τραγικού θανάτου του

Αναφορικά με το σημερινό (9/6) τραγικό περιστατικό, αναγνωρίστηκε η σορός του απανθρακωμένου άντρα από το περιστατικό της Αττικής Οδού. Η αναγνώριση έγινε με επιφύλαξη πως πρόκειται όντως για τον Παναγιώτη Μαυρίκο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας. Για καθαρά τυπικούς λόγους, καθώς το θύμα απανθρακώθηκε, θα ακολουθήσει και test DNA, ενώ ήδη η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ για κατάθεση στην Ασφάλεια.

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να ακολουθήσει εξονυχιστικός έλεγχος για τυχόν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού και να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή ατύχημα.

Όταν το αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά, περίπου 10 λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι, ο Παναγιώτης Μαυρίκος, στην προσπάθεια να το σταματήσει εγκαίρως το έστριψε τέρμα αριστερά, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να εγκαταλείψει το όχημα, αφού σφήνωσε άθελά του την πόρτα του οδηγού στο προστατευτικό τοιχίο.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ