MEDIA

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ με το "Εθνος της Κυριακής"

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ με το "Εθνος της Κυριακής"

Από αυτή την Κυριακή (17/12) το "Εθνος της Κυριακής" προσφέρει τα 15+1 τεύχη (στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν μόνο τα πρώτα εννέα) του πιο καλογραμμένου και ιστορικού ποδοσφαιρικού κόμικ που εμφανίστηκε ποτέ!

Τις προάλλες ο «CR7», κατά κόσμον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτοανακηρύχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ο καθένας έχει την άποψή του και είναι καθ’ όλα σεβαστή. Ο Ερίκ Καστέλ, με τον ίδιο αριθμό στη φανέλα με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος συμπαίκτης των παιδικών μας χρόνων.

Και σε αυτό, φρονώ, δεν χωρούν διαφορετικές απόψεις. Μαζί με το «7» της Μπαρτσελόνα, μέσω των αξέχαστων κόμικς του Ραϊμόν Ρεντέν και της Φρανσουάζ Ιγκ, γεμίσαμε από ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) συναισθήματα.

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΟΘΑΝΟ

Ενθουσιαστήκαμε, σαν να παίζαμε εμείς μπάλα μαζί του στις παραλίες της Τόσα, μιας παραθα- λάσσιας πόλης στα περίχωρα της Βαρκελώνης, όπου γνώρισε τον Παμπλίτο και την αξιαγάπητη «συμμορία» του, με την οποία έζησε πολλές και συναρπαστικές στιγμές.

Θυμώσαμε όταν αποβλήθηκε αδίκως, επειδή φερόταν να χτύπησε εκτός φάσης τον Κέβιν Κίγκαν του Αμβούργου, ένα από τα λίγα πραγματικά πρόσωπα που έγιναν κόμικς σε αυτήν την εξαιρετική σειρά ποδοσφαιρικών ιστοριών.

Ανησυχήσαμε για τους γονείς του, όταν έμαθε πως το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε στα χέρια αεροπειρατών, και ενώ ο Ερίκ ετοιμαζόταν να παίξει ένα φιλικό με την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Εθνική Γαλλίας, στο Παρίσι.

Εμβαθύναμε στην ιστορία του ποδοσφαίρου, γίναμε σοφότεροι (όντας μικρότεροι σε ηλικία) με τα ξεχωριστά ντοκουμέντα που συνέλεγε για να τα αποτυπώσει σε ένα βιβλίο, όπου εξιστορούσε τη γέννηση και την εξέλιξη του αθλήματος, το οποίο ο ίδιος ο Ερίκ υπηρέτησε με συνέπεια.

Ενοχληθήκαμε όταν, ύστερα από έμπνευση των δημιουργών, αποφάσισε να βγάλει τα «μπλαουγκράνα» και να φορέσει τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, σαν άλλος Νεϊμάρ, αλλά σαράντα χρόνια πριν. Εκείνος, όμως, το έκανε για να επιστρέψει στη χώρα του, όχι για να γεμίσει (και άλλο) τις τσέπες του.

Καρδιοχτυπήσαμε όταν, όπως συνέβη με τον Κίνι, επιθετικό της Μπάρτσα τη δεκαετία του ’80, έπεσε θύμα απαγωγής μαζί με τον έτερο αστέρα της ομάδας, τον Αργεντινό Ενρίκο Νέρβι. Στο προηγούμενο τεύχος από αυτό της απαγωγής είχε επιστρέψει άρον άρον στο «Καμπ Νόου», καθ’ υπόδειξη επί της ουσίας χιλιάδων επιστολών από ενοχλημένους φίλους της Μπαρτσελόνα, με πα- ραλήπτες τους σχεδιαστές του κόμικ, αφού δεν χώνεψαν ποτέ τη μετακίνησή του στην Παρί! Οχι, ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί δεν θα επιστρέψει τον «Νέι» στη Βαρκελώνη όσες επιστολές και αν του στείλουν.

Καμαρώσαμε την εξέλιξη και την ωρίμανση του Παμπλίτο, ο οποίος, υπό την καθοδήγηση του φίλου και μέντορά του, έφτασε μέχρι τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, την περίφημη Μασία, δείχνοντας ικανός να βαδίσει στα χνάρια του Ερίκ. Συγκινήθηκαν πάρα πολλοί από εμάς όταν μάθαμε τα (πολύ) ευχάριστα νέα, ότι δηλαδή από αυτή την Κυριακή (17/12) το «Εθνος της Κυριακής» θα προσφέρει τα 15+1 τεύχη (στην Ελλάδα είχαν κυκλοφορήσει μόνο τα πρώτα εννέα) του πιο καλογραμμένου ποδοσφαιρικού κόμικ που εμφανίστηκε ποτέ μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

Ερίκ Καστέλ, καλωσήρθες (πίσω) στην Ελλάδα, μας έλειψες πολύ!

* Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Δευτέρας

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ με το "Εθνος της Κυριακής"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ