MEDIA

Η Premier League κατά της "πειρατείας"

Η Premier League κατά της "πειρατείας"

Πρόστιμα για παράνομες συσκευές IPTV με εγκατεστημένες εφαρμογές στο Νησί. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Συνολικά 267.000 λίρες Αγγλίας (311.230 ευρώ) διατάχθηκαν να καταβάλλουν τρεις προμηθευτές συσκευών IPTV με εγκατεστημένες εφαρμογές, οι οποίες διευκόλυναν την «πειρατεία» των μεταδόσεων των αγώνων της Premier League, πρόστιμο που αφορά φυσικά σε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Τούτο ήταν απόρροια μίας ευρείας και συνεχιζόμενης εκστρατείας της Premier League να προστατεύσει τα πνευματικά της δικαιώματα αλλά την επένδυση του Sky Sports και της British Television (BT Sports), υποστηρίζοντας συνάμα τους ιδιώτες και τις παμπ που προβάλουν τους αγώνες με το… νόμιμο τρόπο.

Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου και οι διαταγές πληρωμής του κόστους στους τρεις προμηθευτές έρχονται μετά από μία αντίστοιχη υπόθεση του Δεκεμβρίου του 2016, όπου πωλητής παρόμοιων συσκευών καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών. Η «Football for Pubs Limited» στο Λίβερπουλ τιμωρήθηκε με 90.000 λίρες, η «Pub Entertainment Systems» στο Χέρτφορντσαϊτ με 77.000 και η «Neosat» με 100.000 λίρες.

Η Premier League υποστήριξε επίσης την ένωση προστασίας της πνευματικής περιουσίας FACT (Federation Against Copyright Theft) στις τελευταίες της επιδρομές εναντίον διάφορων προμηθευτών συσκευών IPTV στη βορειοδυτική Αγγλία, που οδήγησαν στην σύλληψη πέντε ατόμων.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ