MEDIA

Η Πέμπτη των τηλεοπτικών αδειών: όλα τα ονόματα

Η Πέμπτη των τηλεοπτικών αδειών: όλα τα ονόματα

Οι φάκελοι, η διαδικασία, οι υποψηφιότητες. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Σε ανοικτή διάσκεψη από τις 12:00 μεσημέρι, μεθαύριο Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλέορασης καθώς λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη για την αδειοδότηση των καναλιών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας, στις 15:00, το ΕΣΡ θα συντάξει σχετικό πρακτικό και θα ανακοινώσει τον κατάλογο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Τα μέλη του ΕΣΡ επισημαίνουν ότι η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνει βάσει εντύπου, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ανεξάρτητης Αρχής . Την ημέρα και τις ώρες παραλαβής των φακέλων αιτήσεως δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων ή τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του ΕΣΡ το οποίο και θα ενημερώσει με δελτίο Τύπου μετά τη διάσκεψη της 11ης Ιανουαρίου.

Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει από Παρασκευή μέχρι την Τρίτη 16/1. Πρώτος κατέθεσε σήμερα αίτηση ο Σκάι του Γιάννη Αλαφούζου, μέσω της εταιρείας ΣΚΑΪ Ειδήσεις Ντοτ Κομ και αναμένεται ότι το επόμενο διήμερο θα εμφανισθούν στο ΕΣΡ και άλλοι υποψήφιοι. Πόσοι;

Πέραν των άλλων τριών υπαρχόντων καναλιών (Alpha, ΑΝΤ1, Star,) και του Ιβάν Σαββίδη με το Epsilon TV, δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Για το Mega λέγεται ότι θα κατέλθουν από κοινού σε εταιρεία οι πλευρές των κ.κ. Μαρινάκη και Βαρδινογιάννη, αλλά δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί. Σενάρια έχουν ακουστεί και για το Action24 του Διονύση Παναγιωτάκη (με «συμπαίκτες» επιχειρηματίες), και για τον Φίλιππο Βρυώνη που πούλησε το Epsilon TV στον Σαββίδη,

Συνάμα, αύριο Τετάρτη στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητείται κεκλεισμένων των θυρών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ και Star , που ζητούν να παγώσουν η προκήρυξη του διαγωνισμού και οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ