MEDIA

Η κάλυψη των Χειμερινών Αγώνων στην ΕΡΤ και η Virtual Reality του Eurosport

Η κάλυψη των Χειμερινών Αγώνων στην ΕΡΤ και η Virtual Reality του Eurosport

Οι φίλοι του χειμερινού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας. Πάνω από 200 ώρες πρόγραμμα στην ΕΡΤ, Virtual Reality κάλυψη από το Eurosport.

Από την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, οι φίλοι του χειμερινού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας.

Στους δέκτες των τηλεθεατών της ΕΡΤ θα προβληθούν περισσότερες από 200 ώρες προγράμματος υψηλής ευκρίνειας από την Τελετή Έναρξης μέχρι την Τελετή Λήξης και φυσικά από τα 15 διαφορετικά αθλήματα της διοργάνωσης (Αλπικό Σκι, Άλμα με Σκι, Καλλιτεχνικό Πατινάζ, Δίαθλο, Σκι Αντοχής, Βορινό Σύνθετο, Χόκεϊ, Κέρλινγκ, Πατινάζ ταχύτητας, Πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας, Μπόμπσλεϊ, Λουτζ, Σκέλετον, Freestyle, Σνόουμπορντ).

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες αθλητές θα είναι και τέσσερις Έλληνες: ο Απόστολος Αγγέλης (Δίαθλο), ο Γιάννης Αντωνίου (Αλπικό Σκι), η Μαρία Ντάνου (Σκι Αντοχής) και η Σοφία Ράλλη (Αλπικό Σκι).

Το καθημερινό ραντεβού είναι προγραμματισμένο στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα. Για 15 ώρες μέχρι το τέλος του ημερήσιου προγράμματος θα υπάρχει πλήρης κάλυψη των αγώνων μέσω της ΕΡΤ2, της ΕΡΤ HD, καθώς και διαδικτυακά από το www.ert.gr στα κανάλια ERTPlay1 και ERTPlay2 της υβριδικής πλατφόρμας της ΕΡΤ.

Στην περιγραφή των ΧειμερινώνΟλυμπιακών Αγώνων θα είναι οι: Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Ζελίνα Γκάμαρη, Μαρία Γκίκα, Νίκος Γκομώλης, Αλέξης Κωστάλας, Περικλής Μακρής, Μιχάλης Μανουηλίδης, Πέτρος Μαυρογιαννίδης, Έλενα Μπουζαλά, Ιωσήφ Νικολάου, Νίκος Παγιωτέλης, Χρήστος Σαράντος, Γρηγόρης Τάτσης, Νίκος Τσώνης, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

VIRTUAL REALITY ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ EUROSPORT

Εξάλλου, το Eurosport προσφέρει στους φίλους των χειμερινών αθλημάτων την πρώτη Virtual Reality (VR) κάλυψη Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η εφαρμογή WinterOlympics Eurosport VR’ θα είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους θέλουν να πάρουν μια ξεχωριστή γεύση από την PyeongChang 2018 μέσω της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας (VR – Virtual Reality), με περισσότερες από 50 ώρες ΖΩΝΤΑΝΗΣ κάλυψης, ανάμεσα στις οποίες μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές των Αγώνων.

Ένα μεγάλο εύρος αθλημάτων θα είναι διαθέσιμο ΖΩΝΤΑΝΑ σε VR, όπως Αλπικό Σκι, Κέρλινγκ, Καλλιτεχνικό Πατινάζ, Χόκεϊ επί Πάγου, Πατινάζ Ταχύτητας, Άλμα με Σκι, Σκέλετον, Snowboard (big air και halfpipe), καθώς και οι Τελετές Έναρξης και Λήξης των Αγώνων. Το Eurosport θα μοιράζεται επίσης on-demand περιεχόμενο σε VR, με την κάλυψη να παρέχεται από την Olympic Broadcasting Services (OBS), συνεργάτιδα του Ομίλου στους Αγώνες.

Οι χρήστες θα μπορούν να προσαρμόσουν πλήρως την εμπειρία προβολής τους, επιλέγοντας το προτιμώμενο σημείο προβολής από έως και έξι θέσεις κάμερας, βιώνοντας έτσι μία πλήρη εμπειρία των εγκαταστάσεων και των ήχων κατά τη διάρκεια των αθλημάτων. Η εμπειρία VR θα παραδοθεί από την τεχνολογία Intel True VR, η οποία χρησιμοποιεί πολλαπλές κάμερες στα επιλεγμένα αθλήματα, για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας 360 μοιρών, δίνοντας έτσι στους χρήστες τη δυνατότητα να πλησιάσουν στη δράση περισσότερο από ποτέ.

Ο Ralph Rivera, Εκτελεστικός Διευθυντής του Eurosport Digital, είπε: "Η Discovery έχει θέσει ως στόχο να μετατρέψει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Δίνοντας λοιπόν στους τηλεθεατές σε όλη την Ευρώπη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάθε λεπτό των Αγώνων και πλέον, μέσω VR, από κάθε οπτική γωνία τα σημαντικότερα γεγονότα, είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσουμε για τους Αγώνες περισσότερο κόσμο σε περισσότερες οθόνες από ποτέ, προσφέροντας κάτι νέο, ιδιαίτερα προς το νεότερο ηλικιακά κοινό. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε να φέρουμε τους φιλάθλους πιο κοντά στα αγαπημένα τους αθλήματα".

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε κινητά τηλέφωνα iOS και Android από την 1 Φεβρουαρίου για μόλις €0.99.** Επίσης διαθέσιμη στα headset Samsung Gear VR, Google Daydream και Windows Mixed Reality από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών.

Στο πλαίσιο της πλήρους κάλυψης των Αγώνων από το Eurosport, η πρωτοποριακή για Ολυμπιακούς Αγώνες τεχνολογία θα αποτελεί μέρος της παραγωγής. Ένα παράδειγμα είναι το Eurosport Cube, ένα καινοτόμο στούντιο που θα δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό και διαδραστικό περιβάλλον 360 μοιρών για την ομάδα ειδικών του Eurosport. Το στούντιο θα δημιουργήσει ένα μοναδικό σκηνικό για να προσφέρει κορυφαία ανάλυση των καλύτερων στιγμών από 900 ώρες ζωντανής δράσης, προβάλλοντας τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και κρίνουν τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Η κάλυψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της PyeongChang 2018 από το Eurosport αρχίζει στις 8 Φεβρουαρίου, ΖΩΝΤΑΝΑ και on-demand σε όλες τις οθόνες. Οι ψηφιακές πλατφόρμες του Eurosport ( Eurosport app, Eurosport Player και www.eurosport.com/olympics ) θα είναι τα μοναδικά μέσα από τα οποία οι φίλοι των σπορ θα μπορούν να παρακολουθήσουν κάθε λεπτό, κάθε αθλητή και κάθε άθλημα, online, μέσω κινητού, τάμπλετ ή Smart TV. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να προσωποποιήσουν και να καθορίσουν την "Ολυμπιακή εμπειρία" τους, επιλέγοντας τι θέλουν να παρακολουθήσουν, πότε θέλουν να το παρακολουθήσουν, αλλά και τον τρόπο.

**Εκτός Γαλλίας 2018-2020.Εκτός Ρωσίας. Το Eurosport θα είναι ο επίσημος πάροχος στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 και το 2020. Η Winter Olympics Eurosport VRapp δεν είναι διαθέσιμη στην Γερμανία.

** Ισοδύναμη τιμολόγηση σε τοπικό νόμισμα.

Το ΖΩΝΤΑΝΟ πρόγραμμα της εφαρμογής Eurosport VR:

Ημερομηνία

Μετάδοση

9/2/2018

Τελετή Έναρξης

10/2/2018

Αλπικό Σκι: Ελεύθερη Κατάβαση Ανδρών (προπόνηση)

11/2/2018

Αλπικό Σκι: Ελεύθερη Κατάβαση Ανδρών

12/2/2018

Κέρλινγκ: Ημιτελικοί Μικτού Διπλού

13/2/2018

Snowboard: Halfpipe

14/2/2018

Snowboard: Halfpipe

15/2/2018

Καλλιτεχνικό Πατινάζ: Ελεύθερο πρόγραμμα (ζευγάρια)

16/2/2018

Σκέλετον: Άνδρες και Γυναίκες

17/2/2018

Καλλιτεχνικό Πατινάζ: Ελεύθερο Πρόγραμμα Ανδρών

Short Track: Τελικοί

18/2/2018

Αλπικό Σκι: Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση Ανδρών

19/2/2018

Άλμα με σκι: Ομαδικό Ανδρών, Μεγάλος Λόφος

20/2/2018

Καλλιτεχνικό Πατινάζ: Χορός στον Πάγο

21/2/2018

Αλπικό Σκι: Ελεύθερη Κατάβαση Γυναικών

22/2/2018

Χόκεϊ επί πάγου: Μικρός και Μεγάλος Τελικός Γυναικών

23/2/2018

Snowboard: Τελικός Big Air Gυναικών

24/2/2018

Snowboard: Τελικός Big Air Aνδρών

25/2/2018

Χόκεϊ επί πάγου: Τελικός Aνδρών

Τελετή Λήξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ