MEDIA

Η ΕΡΤ θέλει τους 11...

BASKET LEAGUE / 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΡΤ μπαίνει γερά στο μπάσκετ και δεν ενοχλήθηκε από τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με την COSMOTE TV. Θέλει να πάρει τις άλλες 11 ομάδες της Stoiximan.gr Basket League έναντι 1.500.000 ευρώ.

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την COSMOTE TV έμοιαζε καταδικαστική για τις υπόλοιπους "άστεγους" της Stoiximan.gr Basket League, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Και ίσως η αποχώρηση του Παναθηναϊκού, να αποδειχθεί ευεργετική για τις υπόλοιπες 11 ομάδες της Α1.

Η ΕΡΤ έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και στο μπάσκετ - χθες συμφώνησε και για τα φιλικά της Εθνικής - και είχε ήδη καταθέσει πρόταση στον ΕΣΑΚΕ έναντι του ποσού των 3,2 εκ ευρώ. Με μία προϋπόθεση βέβαια. Το ποσό αυτό θα ίσχυε μόνο αν μέσα στο πακέτο συμπεριλαμβανόταν και ο Παναθηναϊκός, δεδομένου ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ είχε ήδη συμβόλαιο με την COSMOTE TV.

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να πορευτεί μόνος του συνάπτοντας συμφωνία έναντι 1.300.000 ευρώ με την την COSMOTE TV έμοιαζε με κεραυνό εν αιθρία και πολλοί πίστεψαν ότι η ΕΡΤ θα αποσύρει το ενδιαφέρον της. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί, εφόσον βέβαια παραμείνει συμπαγές το "πακέτο" των άλλων 11 ομάδων. Να μην υπάρξουν, δηλαδή κι άλλες αποχωρήσεις και να συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία ο Αρης και ο ΠΑΟΚ.

Σε αυτή την περίπτωση, η ΕΡΤ θα κάνει κανονικά την πρότασή της και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δώσει 1.500.000 ευρώ για τις 11 ομάδες. Και φυσικά δεν την... χαλάει καθόλου που θα γλιτώσει από τα ταμεία της 1.700.000 ευρώ, που θα έδινε αν είχε και τα δικαιώματα του Παναθηναϊκού.

Με άλλα λόγια η συμφωνία των πράσινων με την την COSMOTE TV βόλεψε όλους τους εμπλεκόμενους και δεν απομάκρυνε την ΕΡΤ από το μπάσκετ . Επί τη ευκαιρία να πούμε ότι η ΕΡΤ ίσως να ενδιαφερθεί να πάρει δικαιώματα από την ΕΟΚ, ώστε να δείχνει επιλεκτικά παιχνίδια της Α1 γυναικών και της Α2 ανδρών.

Για να επιστρέψουμε όμως στην Stoiximan.gr Basket League, να πούμε ότι τα 1,5 εκ ευρώ δεν θα μοιραστούν ισόποσα, αλλά τα περισσότερα θα τα πάρουν ο Αρης και ο ΠΑΟΚ. Οι δύο της Θεσσαλονίκης υπολογίζεται πως θα λάβουν 500.000 ευρώ (μαζί) και το υπόλοιπο 1 εκ ευρώ θα μοιραστεί σε εννέα ομάδες.

Η επίσημη ενημέρωση

Όα αυτά συζητήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και η επίσημη ενημέρωση ήταν λιτή, δίχως λεπτομέρειες: " Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα με θέμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Stoiximan.gr Basket League, με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού Superfoods και του Φάρου να απουσιάζουν. Οι ΚΑΕ/μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν ενωμένες τη διαδικασία εύρεσης νέου τηλεοπτικού συμβολαίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ