MEDIA

Η εξέλιξη της δημοπρασίας των αδειών

Η εξέλιξη της δημοπρασίας των αδειών

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν, ανακοίνωση έβγαλε η ΕΣΗΕΑ

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Σκληρή κριτική της ΕΣΗΕΑ

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαδικασία αδειοδότησης και εκφράζει τις ανησυχίες της για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Επιμένει πάντως στην θεσμοθέτηση και ρύθμιση του τοπίου που έμενε ανεξέλεγκτο εδώ και 27 χρόνια.

Παρακάτω οι θέσεις της, όπως τις παραθέτει στην ανακοίνωση:

* Απαιτεί την κατοχύρωση της πολυφωνίας.

* Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που απουσιάζουν και που πρέπει να διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 27 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής, που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.

* Είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.

* Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη νομοθετική κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, με ΣΣΕ και Κώδικα Δεοντολογίας, κάτι που απουσιάζει προκλητικά από το νόμο.

* Καταγγέλλει ότι με τις διαδικασίες που προωθούνται απειλείται, αν δεν καταργείται, η αυτοτέλεια και η αυτονομία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ