MEDIA

Η είσοδος του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame ζωντανά απόψε στην Cosmote TV!

Η είσοδος του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame ζωντανά απόψε στην Cosmote TV!

O Νίκος Γκάλης είναι ο πρώτος Έλληνας που τα ξημερώματα του Σαββάτου, θα γίνει και επίσημα μέλος του Naismith Hall of Fame.

Το μουσείο ιστορίας που από το 1959 αποτελεί την πιο πλήρη βιβλιοθήκη του μπάσκετ, προωθώντας την ιστορία του αθλήματος. Είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο που εμπνεύστηκε την καλαθοσφαίριση, τον James Naismith, και έως το 2016 τα μέλη του ήταν 354, με τη λίστα να περιλαμβάνει προπονητές, παίκτες, διαιτητές, ομάδες και ανθρώπους που έχουν ευεργετήσει το μπάσκετ.

Η είσοδος σε αυτό το μουσείο είναι η ύψιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με το σπορ. Στο Cosmote Sport 4HD της Cosmote TV θα ζήσουμε ζωντανά στις 01:30 μία από τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Τα κανάλια Cosmote Sport θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους δεν κατάφεραν να ζήσουν live τις μοναδικές αυτές στιγμές να δουν σε επανάληψη την τελετή το Σάββατο 9/9, στις 12.15 & 21.30 καθώς και την Κυριακή 10/09 στις 18.00

Στην παρουσίαση που έγινε από το ΝΒΑ στον Νίκο Γκάλη, τον παίκτη που άλλαξε την πορεία του ελληνικού μπάσκετ, αναφέρεται: "είναι είτε ένας Αμερικανός που προκάλεσε αίσθηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είτε ένας Έλληνας σούπερ σταρ που γεννήθηκε στην Αμερική. Είναι παιδί του Νιου Τζέρσι και επιλογή των Celtics στο ΝΒΑ draft και η είσοδος του στο Hall of Fame οφείλεται στην Ευρωπαϊκή επιτροπή. Δίχως αμφιβολία, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της FIBA και ο ηγέτης της Ελλάδας, στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού -πρωταθλήματος το 1987. Η επιρροή του στον αθλητισμό της Ελλάδας ήταν τέτοια που δύο γήπεδα -, έχουν πάρει το όνομα του".

Μετά την επιλογή του από τους Celtics, το 1979, ο Νίκος Γκάλης δεν κατάφερε να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ, λόγω διαστρέμματος που έπαθε. Στην καριέρα του, σε επίπεδο συλλόγων, αγωνίστηκε στον Άρη και στον Παναθηναϊκό και πανηγύρισε οκτώ εθνικά πρωταθλήματα, επτά κύπελλα και πέντε τίτλους MVP. Για έντεκα σεζόν ήταν ο πρώτος σκόρερ της Α1 και για οκτώ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι ένας από τους "50 καλύτερους παίκτες στην ιστορία της FIBA” και ένας "από αυτούς που πρόσφεραν τα περισσότερα στην εξέλιξη της Euroleague". Το 2007 εισήχθη στο FIBA Hall of Fame.

Μαζί με τον "γκάνγκστερ" την είσοδο τους στο Hall of Fame, ως μέλη της "Τάξης του 2017" θα κάνουν και οι Τρέισι Μακ Γκρέιντι, Μπιλ Σελφ, Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ ΜακΓκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζ, Τζορτζ ΜακΓκίνις, Τομ Γιάρνστεντ, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ