MEDIA

Γιατί ο Alpha αποχώρησε από το μπουκέτο της Nova;

Γιατί ο Alpha αποχώρησε από το μπουκέτο της Nova;

Με ανακοίνωσή του, ο Alpha βάλλει κατά της Nova αλλά και, ανακριβών ως λέει, δημοσιευμάτων.

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Alpha έβαλε τέλος στη συνεργασία του με τη Nova.

" Ο Alpha ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας του, από την 1η Φεβρουαρίου 2018, με τη συνδρομητική πλατφόρμα Nova" ανέφερε. Μετά από την αυτή την εξέλιξη στη θέση 109 του Ηλεκτρονικού Οδηγού Προγράμματος της Nova θα μεταδίδεται το κανάλι E! Entertainment.

Ωστόσο, επειδή υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων, με νεότερη ανακοίνωσή του ο Alpha προχώρησε, ως λέει, " σε αποκατάσταση της αλήθειας και ανακριβών δημοσιευμάτων σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής του από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova, διευκρινίζοντας:

Με το από 31.01.2018 εξώδικό του προς την εταιρεία Forthnet Media AE, o Alpha απαγόρευσε την αναμετάδοση του προγράμματός του από τη ΝΟVA, από 1.02.2018.

Ο λόγος αυτής της απαγόρευσης ήταν η άρνηση πληρωμής του οικονομικού ανταλλάγματος που η Forthnet Media AE όφειλε να καταβάλει προκειμένου να εξασφαλίσει τα σχετικά τηλεοπτικά δικαιώματα αναμετάδοσης για το έτος 2017 καθώς και για το 2016, όπως προβλέπει η νομοθεσία για την προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Η απόφαση αυτή του Alpha, ελήφθη αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο ανοχής και καλής πίστης, αναμένοντας από την Forthnet να προβεί στα νόμιμα.

Ως δε τις όποιες αναφορές σε συμψηφισμούς οφειλών άλλων εταιρειών, αντί άλλου σχολιασμού, θέτουμε το απλό ερώτημα: άραγε η NOVA, σε περίπτωση που συνδρομητές της δεν της καταβάλουν συνδρομή για την παρεχόμενη συνδρομητική τηλεοπτική υπηρεσία, θα εξακολουθεί να τους επιτρέπει τη θέαση, αν θελήσουν να συμψηφίσουν την οφειλή της συνδρομής τους με απαιτήσεις τρίτων και μάλιστα προς άλλες, εκτός Alpha εταιρείες ή θα προβεί στη διακοπή της παρεχόμενης συνδρομητικής υπηρεσίας;

Περαιτέρω, προς αποκατάσταση μίας ακόμη ανακρίβειας και σεβόμενοι τους τηλεθεατές, που τόσα χρόνια δείχνουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στα προγράμματα του Alpha, o Alpha υπενθυμίζει ότι μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο πρόγραμμά του μέσω του δικτύου της Digea χρησιμοποιώντας την επίγεια κεραία τους. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι εξακολουθεί η αναμετάδοση του προγράμματος του Alpha, μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας Cosmote TV".

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ