MEDIA

Γιατί Digea και Mega είναι σε κόντρα;

Γιατί Digea και Mega είναι σε κόντρα;

Κίνδυνος για την τηλεοπτική αγορά και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της Digea και κατ’ επέκταση του συνόλου των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν μέσω αυτής. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Η Digea, όπως διαρρέει, « έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο επικοινωνίας και ανοχής σε ό,τι αφορά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, και πλέον τίθεται θέμα για την ομαλή λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς». Όπως λένε, βάσει της άδειας λειτουργίας της οφείλει να έχει ίση μεταχείριση προς το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση ενός από αυτά θα δημιουργούσε ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού στην τηλεοπτική αγορά.

Ελέω των οφειλών του Mega προς την Digea το κανάλι έφτασε λίγο πριν το… μαύρο, για να υπάρξουν ασφαλιστικά μέτρα που το απέτρεψαν, προσωρινά . Η ρευστότητα της Digea είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας προς το ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων. Το Mega, όταν δεν καταβάλει το αντίτιμο για την ψηφιακή του εκπομπή, στην πραγματικότητα δεν πληρώνει ούτε το ελληνικό δημόσιο για τη χρήση της συχνότητας.

« Η καταβολή αντιτίμου από όλα τα κανάλια (και ειδικά από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας) είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της Digea, καθώς σχετίζεται άμεσα με τη ρευστότητά της» προσθέτουν.

Οι δανείστριες τράπεζες της Digea έχουν ειδοποιήσει την εταιρεία ότι λόγω του Mega κινδυνεύει με καταγγελία το δικό της ομολογιακό δάνειο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει λάβει άμεσα μέτρα διαφορετικά θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία της.

Επιπλέον, εάν γίνει αποδεκτή η πρακτική του Mega, η Digea «ανοίγει την πόρτα» και στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς -οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι συνεπείς- να δημιουργήσουν οφειλές, κάτι που θα οδηγήσει την εταιρεία σε οικονομική ασφυξία.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ