MEDIA

Φάκελος «Ολυμπιακά Ακίνητα» στον Alpha

Φάκελος «Ολυμπιακά Ακίνητα» στον Alpha

Τι αποκαλύπτει η εκπομπή «Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Αυτό το Σάββατο, το «Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου στη 01:30 ανοίγει τον φάκελο των περισσότερων Ολυμπιακών Ακινήτων, με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη στο στούντιο, να δίνει απαντήσεις για όλους και για όλα.

Η έρευνα της εκπομπής αναδεικνύει την οσμή σκανδάλου που υπάρχει στην αδυναμία αξιοποίησης εγκαταστάσεων για τις οποίες δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Δεκατέσσερα χρόνια μετά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξένησε η Αθήνα, η κάμερα του «Checkpoint Alpha» καταγράφει εικόνες ντροπής και ερήμωσης, στα περισσότερα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, ο οποίος μίλησε για τα ημιτελή Ολυμπιακά έργα με αφορμή την εγκατάλειψή τους καθώς και τις μηνυτήριες αναφορές για το χιονοδρομικό στο Σέλι και το ποδηλατοδρόμιο στα Χανιά.

Απαντήσεις για τη μη αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων δίνει στην εκπομπή η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού, υπεύθυνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Φάνη Πάλλη- Πετραλιά. Ο Ολυμπιονίκης και πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού (2004), Κώστας Κουκοδήμος, αναφέρεται στα εμπόδια που προέκυψαν για την οικονομική εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Ακινήτων, μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Σπύρος Καπράλος, πρώην Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, περιγράφει τον τρόπο που κατάφερε να αξιοποιήσει οικονομικά, τουριστικά και κοινωνικά το Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο ήταν κλειστό για χρόνια, ενώ γίνεται αποκαλυπτικός σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στην παρακμή του θησαυρού των Ολυμπιακών ακινήτων.

Ο τελευταίος Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρος Κλαδάς, και μετέπειτα Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης (μέχρι το 2007), αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν ευοδώθηκαν οι μελέτες αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων, καθώς και γιατί υποτιμήθηκε η δυνατότητα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων να προσδώσουν αξία στον χώρο.

Στίβος και αθλητές με αναπηρία στην «Έκτη Αίσθηση» της ΕΡΤ3

Η «Έκτη Αίσθηση» της ΕΡΤ3 με τον Γιώργο Μπελίρη το Σάββατο, 3 Ιουνίου, στις 15:00, παρουσιάζει τον στίβο, που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και αγωνισμάτων από άλλα αθλήματα στον χώρο του Παραολυμπιακού κινήματος. Στο τέλος Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου για το 2017. Στους αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν 450 αθλητές και αθλήτριες, εκτός από τα προσωπικά και τα πανελλήνια ρεκόρ, σημειώθηκαν και παγκόσμια ρεκόρ. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο ήταν το τελευταίο ουσιαστικό αγωνιστικό τεστ πριν από το Παγκόσμιο του Λονδίνου, έλαβαν μέρος και οι έξι αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους Παραολυμπιακούς του Ρίο.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

Photo Credits: Eurokinissi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ