MEDIA

Έτοιμος ο Ιβάν Σαββίδης να πάρει την άδεια!

Έτοιμος ο Ιβάν Σαββίδης να πάρει την άδεια!
Σαββίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε έτοιμος να δώσει τα χρήματα για την τηλεοπτική άδεια, μετά την απομάκρυνση Καλογρίτσα από τη διαδικασία. Πώς αντιδρά η πλευρά Κοντομηνά.

Όπως ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ: "Θέλω να επαναλάβω το αίτημα που είχα κάνει προς τα κανάλια που δεν έχουν αποκτήσει άδεια, ότι είμαι έτοιμος να τα αποκτήσω προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας" ανέφερε ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη πριν από λίγο.

"Αν μας πληροφορήσουν ότι αποκτούμε αυτό το δικαίωμα, τότε εντός δύο, τριών ημερών θα είμαι έτοιμος να πληρώσω την πρώτη δόση" συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη διαδικασία της αδειοδότησης μετά την απομάκρυνση Καλογρίτσα.

"Συζητήσεις δεν υπάρχουν και δεν θα ήταν και σωστό αυτό, αν δεν έχεις άδεια να διεξάγεις διαπραγματεύσεις. Εγώ έκανα μια προκαταρκτική πρόταση" είπε κλείνοντας ο επιχειρηματίας.

Να θυμίσουμε πως ο Ιβάν Σαββίδης ήταν πρώτος στη λίστα των επιλαχόντων με δεσμευτική προσφορά ύψους 61,5 εκατ ευρώ και ως εκ τούτου είναι εκείνος που δικαιούται μια θέση υπερθεματιστή με βάση τη διαδικασία.

Νωρίτερα, αποσύρθηκε από τις τηλεοπτικές άδειες ο Καλογρίτσας

Alpha "Προβληματικός στο σύνολό του ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες"

Σοβαρά θέματα ως προς τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θέτει ο νομικός εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, Πάνος Λαζαράτος, καθώς, όπως αναφέρει «τίθεται σοβαρό θέμα για το σύνολο του διαγωνισμού, για πολλούς λόγους, αλλά για έναν σημαντικότερο: Ο κύριος Καλογρίτσας συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία με χρήματα που δεν είχε».

«Αυτό σημαίνει ότι όλη του η οικονομική συμπεριφορά επηρέασε όλους τους άλλους υποψηφίους. Αυτό καθιστά τον διαγωνισμό στο σύνολό του ως προβληματικό», συμπλήρωσε ο κ. Λαζαράτος.

Η αποχώρηση της πλευράς Καλογρίτσα σημαίνει πως δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για συμμετοχή στο διαγωνισμό, οπότε δεν ήταν επί ίσοις όροις η διαδικασία αλλά στον Alpha στέκονται και σε κάτι άλλο: όπως προκύπτει από τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ σε όλα τα δωμάτια οι κάμερες κατέγραφαν τα πάντα, στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα υπήρχε μια κάμερα που έχει καταγράψει μόνο κάποιες κινήσεις του. Μάλιστα ενώ όλους τους άλλους υποψηφίους τους κατέγραφαν κάθε λεπτό, και υπάρχουν στα βίντεο όλες οι κινήσεις, δεν ισχύει το ίδιο για τον κ. Καλογρίτσα, άρα τίθεται θέμα ακυρότητας. «Είδα την πρώτη μισή ώρα (σ.σ. από τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες), υπάρχει ένα εύρημα υπάρχει μια μεγάλη ανισότητα ως προς τον τρόπο που καταγραφόταν ο κάθε υποψήφιος. Στο δωμάτιο καθενός υπήρχε κάμερα στην πόρτα εισόδου εξόδου. Στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα, μόνο με μεγάλη δυσκολία μπορούσε να δει κανείς κάτι. Η ανισότητα είναι δεδομένη, το είδα με τα μάτια μου» υπογράμμισε ο κ. Λαζαράτος.

Ερωτώμενος για το αν θα προσφύγουν για το θέμα αυτό είπε ότι δεν θα χρειαστεί «ο διαγωνισμός έχει τόσα προβλήματα που αυτό είναι απλά ένα ακόμη. Ολόκληρος ο διαγωνισμός πέφτει, ο συμμετέχων στο διαγωνισμό δεν είχε τα χρήματα να συμμετέχει. Συνεπώς συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό ποντάροντας χωρίς να έχει τα χρήματα. Ενας τέτοιος διαγωνισμός δεν μπορεί να σταθεί σε καμία πολιτισμένη χώρα. Αν προχωρήσει θα προχωρήσουν όλα τα ένδικα μέσα σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ