MEDIA

ΕΣΡ: Τιμή εκκίνησης 35 εκατ. ευρώ για τους καναλάρχες

ΕΣΡ: Τιμή εκκίνησης 35 εκατ. ευρώ για τους καναλάρχες

Στα 35 εκατ. ευρώ ορίστηκε η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά τηλεοπτικές άδειες σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Η ημερομηνία για τη δημοπράτηση των επτά νέων τηλεοτικών αδειών δεν έχει οριστεί ακόμη αλλά πλέον είναι γνωστό το ελάχιστο τίμημα για καθεμιά. Τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ τα έσοδα του Δημοσίου.

Στα 35 εκατ. ευρώ ορίστηκε το τίμημα για κάθε τηλεοπτική άδεια για κανάλια εθνικής εμβέλειας, σύμφωνα με σημερινή (28/7) ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ, το οποίο ενημέρωσε με σχετική επιστολή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Στον διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί πέρυσι τις άδειες είχαν εξασφαλίσει τέσσερις υπερθεματιστές: ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Καλογρίτσας. Το συνολικό τίμημα είχε ανέλθει τότε στα 246 εκατ. ευρώ: ο ΣΚΑΪ είχε πάρει την άδεια για 43,6 εκατομμύρια, ο ΑΝΤ1 για 75,9 εκατομμύρια, ο κ. Καλογρίτσας για 52,6 εκατομμύρια και ο κ. Μαρινάκης για 73,9 εκατομμύρια.

Από τότε, βεβαίως άλλαξαν πολλά, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πάρει τον ΔΟΛ (22.11% του MEGA), o Iβάν Σαββίδης έχει επίσης ποσοστό 19.63% στο "Μεγάλο Κανάλι" και η "τράπουλα" θα μοιραστεί διαφορετικά. Άλλωστε, όπως είχε γράψει αναλυτικά ο Mediaρχης στις 6 Ιουλίου, το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ