MEDIA

Επτά εταιρείες για τέσσερις άδειες, εκτός το Mega!

Επτά εταιρείες για τέσσερις άδειες, εκτός το Mega!
EUROKINISSI

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα: πέντε υπάρχοντα κανάλια, Μαρινάκης και Καλογρίτσας «πέρασαν», τι πιθανότητες έχει ο Σαββίδης. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ανακοινώθηκαν προ ολίγου οι επτά (από τις έντεκα που είχαν καταθέσει αρχικώς υποψηφιότητα) εταιρείες που θα διεκδικήσουν μια από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού περιεχομένου.

Πρόκειται για τις:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - EPSILON TV

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

Ητοι, από τα υπάρχοντα κανάλια Alpha, ΣΚΑΪ, Star, ΑΝΤ1 και Epsilon TV, η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη και ο Χρήστος Καλογρίτσας. Εκτός έμειναν:

* Η Dimera Media Investments Limited, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

* Η εταιρεία Ανεξάρτητος Πάροχος, όπου μετείχαν Κύπριοι επενδυτές.

* Το ART TV.

* Η Τηλέτυπος ΑΕ (Mega).

Στις επόμενες δέκα ημέρες και μέχρι τις 30 Ιουλίου όλοι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να κάνουν προδικαστική προσφυγή επί της απόφασης της προεπιλογής της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της news247.gr η περίπτωση του Mega είναι μη αναστρέψιμη και το μέλλον του πρώην μεγάλου καναλιού φαίνεται αρκετά δυσοίωνο. Αυτό προκύπτει και από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, όπου σχεδόν το σύνολο της περιγράφει τους λόγους αποκλεισμούς της Τηλέτυπος Α.Ε. Αντίθετα οι περιπτώσεις του Ιβάν Σαββίδη (Dimera Media Investments) και του Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου από την Κύπρο ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Σημειώνεται ότι η επιλογή έγινε μετά τον έλεγχο πληρότητας από την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton, η οποία επελέγη με πρόχειρο διαγωνισμό για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Διαβάστε τις δέκα σελίδες με το σκεπτικό της απόφασης!

Εμπλοκή στην ηλεκτρονική δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Προ ολίγου ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριος Κρέτσος, ανάρτησε στο διαδίκτυο, σημερινή του απόφαση, με την οποία ματαιώνεται οριστικά ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη εταιρείας που θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί μια σοβαρή εμπλοκή στην ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού ανακήρυξης των τεσσάρων αναδόχων, καθώς στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει τώρα να επαναπροκηρυχθεί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η τελική του φάση που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 12-17 Αυγούστου. Αν μάλιστα ο διαγωνισμός επαναπροκηρυχθεί και δεν εμφανιστεί πάλι κάποιος ενδιαφερόμενος να αναλάβει το έργο, τότε η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους για να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία που προβλέπεται στην σχετική προκήρυξη.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ