MEDIA

Επόμενο στάδιο, η τιμή εκκίνησης των τηλεοπτικών αδειών

Επόμενο στάδιο, η τιμή εκκίνησης των τηλεοπτικών αδειών

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για τις εξελίξεις στον διαγωνισμό των επτά, πλέον, καναλιών που θα λάβουν άδειες

Το ερώτημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με το οποίο ζητάει όπως προβλέπεται να διατυπώσει τη σύμφωνη γνώμη του για το ελάχιστο ποσό εκκίνησης της δημοπρασίας για τις επτά άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Το ερώτημα θα αποσταλεί στην ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα πρέπει άμεσα να διατυπώσει τη γνώμη της ώστε να εκδοθεί η προβλεπόμενη από το Ν.4339/2015 (νόμος Παππά) κοινή υπουργική απόφαση. Πρόκειται για το δεύτερο βήμα με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών.

Λίγα 24ωρα αφότου το ΕΣΡ κατέληξε στον αριθμό των επτά τηλεοπτικών αδειών για τον επόμενο διαγωνισμό και ερωτούμενος ο υπουργός για το αν το τίμημα για τις επτά άδειες μπορεί να είναι στο ύψος του πρώτου διαγωνισμού, υποστήριξε ότι το υψηλό ποσό που επετεύχθη αρχικά δημιουργεί δεδικασμένο. «Υπάρχει ένα δεδικασμένο από το οποίο δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε πολύ εύκολα, κανένας μας. Ούτε η πολιτεία η κυβέρνηση, ούτε η ανεξάρτητη αρχή, ούτε τα πολιτικά κόμματα» είπε και πρόσθεσε: «Ουδείς μπορεί να υποκριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα της αγοράς να καταβάλει χρήματα».

Ο κ. Παππάς άσκησε όμως και κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι η γνωμοδότηση του ΕΣΡ για επτά άδειες καταρρίπτει τα επιχειρήματα της ΝΑ και του ΠΑΣΟΚ που υποστήριζαν ότι υπάρχει η δυνατότητα για απεριόριστο αριθμό αδαών. Κάλεσε, μάλιστα, τη Ν Α και το ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν συγγνώμη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησε σε οξύτατο τόνο στον κ. Παππά υπενθυμίζοντάς του ότι είχε οργανώσει διαγωνισμό για την αδειοδότηση μόνο τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας. «Δεν βάζει μυαλό ο Ν, Παππάς για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Αντί να μαζευτεί, επιτίθεται. Ούτε τα ραπίσματα του ΣτΕ, ούτε η νέα αντισυνταγματική τροπολογία που ψήφισαν τον πτοεί.» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ