MEDIA

Επίθεση αγνώστων στον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά

Επίθεση αγνώστων στον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (27/1) ο δημοσιογράφος, Άρη Ασβεστάς.

Άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, τού έστησαν καρτέρι στο δρόμο το βράδυ του Σαββάτου και επιτέθηκαν εναντίον του, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο "Γεννηματά".

Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και κάταγμα στη μύτη. Ο Άρης Ασβεστάς κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα για το συμβάν και πλέον μέσα στις επόμενες ώρες θα κινηθούν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των δραστών.

Κυριάκος: "Ποιος ξέρει από ποιους ενοχλημένους;"

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκο Κυριάκο: "Το 2018 εξακολουθούν να δρουν συμμορίες και συμμορίτες κι αυτό είναι ευθύνη του κράτους να το σταματήσει. Ο Aris Asvestas έχει επιλέξει έναν δρόμο κανονικής δημοσιογραφίας, πολλές φορές υπερβολικής και με λάθη, πολλές φορές «ενοχλητικής», αλλά πάντως κανονικής.

Χθες δέχτηκε την δεύτερη βίαιη επίθεση της καριέρας του, ποιός ξέρει από ποιούς «ενοχλημένους»... Κι αυτό είναι μια απάντηση σε ανθρώπους που συχνά μου στέλνουν μηνύματα και ζητούν επιθετικές ανακοινώσεις εναντίον δημοσιογράφων που μιλούν άσχημα για τον ΠΑΟΚ. Δε θα επέλεγα ποτέ να στοχοποιήσω ακόμη και εγκάθετους απέναντί μας, υπό το φόβο να ευθύνομαι για επίθεση κάποιου ανόητου ούγκανου σε αυτούς. Περαστικά στον Άρη, στη δημοσιογραφία και στην κοινωνία...".

Δημάτος: "Η ευθύνη είναι όλη δική μας"

Αντίδραση υπήρξε και από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, με τον Ανδρέα Δημάτο να τονίζει πως η ευθύνη για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους "είναι ευθύνη όλων μας". Δείτε αναλυτικά τι έγραψε στα social media:

" Η κανονική δημοσιογραφία δέχτηκε ένα ακόμα οδυνηρό πλήγμα. Δεν έχει καν νόημα η αυτονόητη καταδίκη. Το μοναδικό που έχει αξία είναι να αναρωτηθούμε το πώς έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μας εκπλήσσει καν η μαφιόζικη επίθεση στον πολύ καλό φίλο αλλά πάνω απ’ όλα εξαιρετικό συνάδελφο Aris Asvestas. Και εκείνος βεβαίως είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να πτοηθεί και θα συνεχίσει να κάνει κανονικότατα τη δουλειά του γιατί το έχει αποδείξει. Τα μηνύματα όμως μιας ακόμα επίθεσης σεσυντάκτη του αθλητικού ρεπορτάζ είναι πολλαπλά και ενδεικτικά των δικαιωμάτων που όλοι έχουμε δώσει με την ανοχή μας. Όπως αυτονόητη θεωρείται η με εγκληματικό τρόπο συμμόρφωση σε αυτό που επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται να γραφτεί, ο εξαναγκασμός στην απόκρυψη της αλήθειας.

Για τον Άρη και τον έντιμο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και αυτή η περιπέτεια θα αποτελέσει σύντομα κάτι το περαστικό, το οποίο θα ξεχάσει και θα συνεχίσει. Για όλους τους υπόλοιπους, όμως, η ανοχή σε τέτοια θλιβερά γεγονότα αλλά και η πλήρης αποδοχή της σταθερής όσο και θλιβερής στοχοποίησης των λειτουργών του Τύπου, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν μπορεί εσαεί να αποτελεί την φυσιολογική αντίδραση στην αλητεία.

Η ευθύνη είναι όλη δική μας!".

Γαρρής: "Αποτελεί ήττα όλων μας ο,τι συνέβη"

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής, ανέφερε με τη σειρά του στο λογαριασμό του στο Facebook για την επίθεση στον Άρη Ασβεστά:

"Έχουμε φτάσει στο σημείο σχεδόν να μην μας εκπλήσσει μια μαφιοζικου τύπου επίθεση σαν αυτή στον Άρη Ασβεστά. Σε έναν από τους εντιμότερους και καλύτερους δημοσιογράφους που διαθέτει το αθλητικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα. Αποτελεί ήττα όλων μας ο,τι συνέβη. Και κυρίως για εμάς που είμαστε μέσα σε όλο αυτό το ανοσιούργημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποτυγχάνουμε καθημερινά να αποβληθούν από το χώρο εγκληματικές οργανώσεις, συμμορίες και μαφίες.

Ευχολόγια δεν χωράνε. Άλλωστε ζούμε σε μια χώρα που δεν μπορούμε να περιμένουμε δικαιοσύνη με την πραγματική έννοια του όρου. Μόνο αν ο καθένας μας ατομικά προσπαθήσει να γίνει καλύτερος, θα προκύψει κάποτε ελπίδα να υψώσουμε ασπίδα προστασίας στον Άρη και στον κάθε Άρη απέναντι στη μαφία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ