MEDIA

Επιστρέφονται τα χρήματα σε Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο και Κυριακού

Επιστρέφονται τα χρήματα σε Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο και Κυριακού

Πόσα παίρνουν πίσω οι τρεις εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών του ακυρωθέντος, ως αντισυνταγματικού, διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Κατατέθηκε σχετική τροπολογία στη Βουλή για την επιστροφή της πρώτης δόσης του ακυρωθέντος, ως αντισυνταγματικού, διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατόπιν παρακράτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα λάβουν οι τέσσερις υπερθεματιστές το ποσό της πρώτης δόσης που κατέβαλαν στο Δημόσιο για τον διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών τον οποίο ακύρωσε το ΣτΕ. Δείτε εδώ τη σχετική τροπολογία.

Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών (η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για κύρωση αγροτικής συμφωνίας… Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν), τα ποσά της πρώτης δόσης του τιμήματος θα επιστραφούν στους τέσσερις υπερθεματιστές κατόπιν αυτεπάγγελτης παρακράτησης ή συμψηφισμού με βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης. Η ίδια τροπολογία προβλέπει επίσης ότι δεν επιστρέφονται ποσά που έχουν ήδη παρακρατηθεί ή συμψηφιστεί. Ακόμη διασαφηνίζεται ότι για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

Το ποσό που είχαν καταβάλει στο Δημόσιο οι τέσσερις υπερθεματιστές ανέρχεται συνολικά σε πάνω από 80 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος από τα 14,3 εκατ. ευρώ που είχε καταβάλει για το τίμημα της πρώτης δόσης του ΣΚΑΪ, παίρνει πίσω περί τα 3 εκατ. ευρώ. Ο λόγος; Και ζητήθηκε ήδη από τη ΔΟΥ να γίνει συμψηφισμός με οφειλή του καναλιού για τα τέλη συχνοτήτων των ετών 2014-15, που είχαν ρυθμιστεί σε εκατό δόσεις. Ο κ. Αλαφούζος, που είχε καταβάλει είκοσι δόσεις, δέχθηκε να αποπληρώσει τις υπόλοιπες 80 ύψους περίπου 11,5 εκατ. ευρώ.

Εννοείται, μιας και οι Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν οφειλές στο δημόσιο, ότι θα πάρουν πίσω… ακέραιο το ποσό, ήτοι 15,4 εκατ. ο Σαββίδης και 26,3 εκατ. ευρώ ο Μαρινάκης. Ο Θοδωρής Κυριακού είχε καταβάλει 25,3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους, « τα ποσά τα οποία είναι επιστρεπτέα στους ανωτέρω ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί».

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ