MEDIA

Εντονοι διάλογοι στη συζήτηση του ΣτΕ για τις άδειες

Εντονοι διάλογοι στη συζήτηση του ΣτΕ για τις άδειες

Ολοι εναντίον όλων, αίτημα ΣΚΑΪ να μην καταβάλει την πρώτη δόση και άλλα… Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κεκλεισμένων των θυρών, η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Προήδρευε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου.

Κατά τη συνεδρίαση επικράτησε ένταση και σφοδροί διάλογοι μεταξύ των δικηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ επίθεση δέχθηκε και η εταιρεία του Γιάννη Καλογρίτσα. Οι δικηγόροι του ΣΚΑΪ ζήτησαν από το ΣτΕ να μην καταβάλουν την πρώτη δόση μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν σήμερα.

Συνολικά συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1, Mega, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία. Αρχικά είχε καταθέσει παρέμβαση και ο τηλεοπτικός σταθμός EpsilonTV, αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες στρέφονται κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Δηλαδή επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό χορήγησης αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας».

Παράλληλα, κατατέθηκαν και 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν αλλά και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, στρέφονται η μία κατά της άλλης. «Ηταν όλοι εναντίον όλων», είπε ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, μετά τη διαδικασία, ο οποίος επισήμανε πως «ακόμα και οι υπερθεματιστές διατύπωσαν με την ιδία σφοδρότητα τις νομικές ενστάσεις τους κατά του διαγωνισμού». Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος του δημοσίου Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε πως «το μέτωπο έχει διαρραγεί, καθώς δυο σταθμοί παραιτήθηκαν ο ένας από τα δικόγραφα εναντίον του άλλου και έχουν αρραβωνιαστεί και πορεύονται προς γάμο. Ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον» (εννοώντας Alpha και ΣΚΑΙ που παραιτήθηκαν από τα δικόγραφα εις βάρος του άλλου).

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) εισέρχεται σε διαδικασία διάσκεψης για να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, καθώς ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου όρισε ως ημέρα διάσκεψης την 30ή Σεπτεμβρίου. Η επικείμενη απόφαση του ΣτΕ δεν είναι βέβαιο ακόμη πότε θα εκδοθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ενδέχεται οι ανώτατοι δικαστές να μην καταλήξουν σε απόφαση κατά την πρώτη διάσκεψη και να ακολουθήσουν και άλλες, κάτι που δεν είναι ασύνηθες σε κρίσιμες και σημαντικές υποθέσεις.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ