MEDIA

Ενίσχυση της στρατηγικής θέσης της Forthnet

Ενίσχυση της στρατηγικής θέσης της Forthnet

Το 2017 η Forthnet κατάφερε να ισχυροποιήσει τη στρατηγική της θέση στην ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης.

Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της συνεχιζόμενης ύφεσης αλλά και η υπερφορολόγηση (10% στη συνδρομητική τηλεόραση και 5% στη σταθερή τηλεφωνία) σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμπορική απόδοση της Super League, πιέζουν την εταιρεία και τον κλάδο.

Το 2017 η Forthnet κατάφερε να διατηρήσει, αλλά και να ισχυροποιήσει τη στρατηγική της θέση στην ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης. Οι εμπορικές συμφωνίες που πέτυχε με τις δύο ανταγωνιστικές εταιρείες (Vodafone και Wind) για την παράλληλη και μη αποκλειστική μετάδοση των καναλιών Novasports από τις IPTV πλατφόρμες τους, επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία και την υψηλή εμπορική αξία του αθλητικού περιεχομένου που διαθέτει και επιβεβαιώνει, εντέλει, την ηγετική θέση που κατέχει στην ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η Forthnet συνεχίζει να εφαρμόζει συντηρητική εμπορική πολιτική και με στόχο τη βελτίωση του κοστολογικού της μοντέλου προχώρησε στον πρόωρο τερματισμό της σύμβασης κεντρικής διαχείρισης με τη Super League, προχωρώντας πρόσφατα στην υπογραφή διμερών συμβάσεων με τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα για τη σεζόν 2018-19 που προστέθηκαν στην ήδη ισχύουσα συμφωνία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η Forthnet συνεχίζει να ενισχύει τόσο το αθλητικό όσο και το κινηματογραφικό περιεχόμενο προχωρώντας σε νέες συμφωνίες ή ανανεώσεις παλαιότερων συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία συνήψε συνεργασία με ένα από τα σημαντικότερα studios του Hollywood, την MGM (Metro Goldwyn Mayer) ενώ ανανέωσε την ήδη ισχύουσα και πολύχρονη συνεργασία της με τη 21st Century Fox.

Ταυτόχρονα μέσω καινοτόμων υπηρεσιών βελτιώνει συνεχώς την εμπειρία των συνδρομητών της. Η υπηρεσία Nova On Demand συνεχώς εμπλουτίζεται με χιλιάδες ώρες προγράμματος που καλύπτουν όλα τα είδη ψυχαγωγίας και καταγράφει συνεχή ανοδική πορεία τόσο σε αριθμό χρηστών όσο και στο μέσο όρο ημερήσιας χρήσης. Παράλληλα αναβαθμίζεται και η υπηρεσία Nova Go που η χρήση της είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους συνδρομητές όταν ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ