MEDIA

Εξελίξεις και αντιδράσεις με την επανέκδοση της «Sportime»

Εξελίξεις και αντιδράσεις με την επανέκδοση της «Sportime»
EUROKINISSI

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, καταγράφει τις εξελίξεις (αλλά και τις αντιδράσεις) με την επιστροφή, σύντομα της «S» στα περίπτερα.

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επανακυκλοφορία του «Sportime», είδηση την οποία διαβάσατε αποκλειστικά χθες από το Sport24.gr . Μια εφημερίδα που λείπει εννέα, και κάτι, χρόνια από τα περίπτερα και από την περασμένη Παρασκευή ανήκει (ο τίτλος της δηλαδή) στη νέα προσπάθεια που πρόκειται να λάβει χώρα αναφορικά με την επανέκδοσή της.

Η πίεση χρόνου αναφορικά με την κυκλοφορία του «Sportime» έχει να κάνει και με τα οικονομικά προβλήματα στην «Πήγασος» που έχουν ως αποτέλεσμα τα έντυπα ΜΜΕ του ομίλου, ανάμεσά τους και η «Goal News», να απουσιάζουν από τα περίπτερα εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες (από την 1 Ιουνίου) και το μέλλον να δείχνει δυσοίωνο.

Εκείνη τη μέρα η «Goal News» (που κοστίζει 1,20 ευρώ) είχε πουλήσει 4.310 φύλλα, η «Live Sport» (που κοστίζει επίσης 1,20 ευρώ) 4.480 φύλλα ενώ η ημερήσια κυκλοφορία της τρίτης μη οπαδικής εφημερίδας, της «Sportday» (που πωλείται έναντι 90 λεπτών του ευρώ), δεν δημοσιοποιείται αλλά άγγιζε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 5.800 φύλλα. Εκτοτε, «Sportday» και «Live Sport» είδαν μια μικρή αύξηση στις πωλήσεις τους.

Υπήρξαν, ευλόγως, αντιδράσεις, στα social media και από πρώην εργαζομένους της «Sportime» αλλά και από την page «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1945-2008» που επίσης έκλεισε το 2008 (τελώντας από κοινή ιδιοκτησία με το «Sportime»), με τους εργαζομένους των δύο εφημερίδων να μένουν επί σειρά πολλών μηνών απλήρωτοι. Στην εν λόγω σελίδα έγραψαν, μεταξύ άλλων ότι:

« Με έκπληξη διαβάζουμε σε ενημερωτικά σάιτ και μπλογκ ότι ο Περικλής Γκιόλιας, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής -ή κάτι τέτοιο- της Sportday, ετοιμάζεται να εκδώσει εφημερίδα με τον τίτλο Sportime. Διαβάζουμε επίσης σε σχετικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Νίκου Μποζιονέλου στη στήλη των μίντια του γνωστού σάιτ sport24 ότι τον τίτλο του Sportime (και της Ηχούς άραγε;) έχει κατοχυρώσει από το 2015 κάποιος Λεωνίδας Λουκόπουλος του Κωνσταντίνου κάτοικος Γλυφάδας με δικηγόρο τον Χαράλαμπο Κ. Φαγογένη. Μάλιστα ο συνάδελφος έχει αναρτήσει και το σχετικό έγγραφο. Περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ, τον ΠΣΑΤ και τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά σωματεία να ενεργοποιηθούν. Σήμερα είναι η Sportime, αύριο μπορεί να είναι η Αθλητική Ηχώ, μεθαύριο ένας Θεός ξέρει ποια άλλη ιστορική εφημερίδα».

Και καταλήγουν: « Στις δικές μας συνειδήσεις, αυτά τα φύλλα είναι ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Δεν είμαστε νομικοί για να γνωρίζουμε τι τελικά ισχύει για τους τίτλους των εφημερίδων –ειδικά και γενικά-, όμως η επικείμενη έκδοση εφημερίδας υπό τον τίτλο Sportime (ή έστω με ελαφρώς παραλλαγμένο, «φωτογραφικό» τίτλο) εγείρει τεράστιο ηθικό, αν μη τι άλλο, ζήτημα».

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

Photo Credits: Eurokinissi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ