MEDIA

Εκλεισε η Bundesliga, προς Cosmote TV ο ΠΑΟΚ

Εκλεισε η Bundesliga, προς Cosmote TV ο ΠΑΟΚ

Οι τελευταίες μιντιακές εξελίξεις: ανανέωσε με Bundesliga η Cosmote TV, τι γίνεται με Πανιώνιο, τι επαφές κάνουν στο βόλεϊ, πού οδεύει το ματς του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Θα δούμε Πανιώνιο;

Την προσεχή Πέμπτη ο Πανιώνιος ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Europa League, υποδεχόμενος την Γκόριτσα. Επαφές με το τηλεοπτικό δίκτυο στη Σλοβενία κάνει η Nova, για να ανταλλάξουν εικόνα στη μετάδοση των δύο αναμετρήσεων, αν υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Κλείνει η Bundesliga

Δεδομένη θεωρείται πια η συμφωνία ανανέωσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεταξύ της γερμανικής Bundesliga και της Cosmote TV. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει και έτσι το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα συνεχίσει να μεταδίδεται για ακόμη μια χρονιά στα αθλητικά κανάλια του συνδρομητικού, που κάνει ενέργειες για να ενισχύσει (με διεθνή αθλητικά κανάλια) ακόμη περισσότερο το πρόγραμμά του.

Προς Cosmote TV ο ΠΑΟΚ

Η κάλυψη των φιλικών αγώνων προετοιμασίας του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ είναι γνωστή (από τα κανάλια Novasports.). Εκκρεμούν όπως οι αγώνες προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Όπως γράψαμε και τις προάλλες, το πρώτο φιλικό του «δικεφάλου του Βορρά» επί ελληνικού εδάφους μετά την επιστροφή από την Ολλανδία θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV, με την Ανόρθωση στις 21 Ιουλίου στην Τούμπα.

Το συνδρομητικό κανάλι είναι κοντά στο να κλείσει συμφωνία και για τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια των προκριματικών του Europa League που θα δώσει ο ΠΑΟΚ…

Τα βρίσκουν Nova και Super League;

Γνωστή η κατάσταση στα τηλεοπτικά της Super League. Η Nova ζήτησε 18% αρχικώς μείωση για να πάει στο 8% (κάπου εκεί εκτιμάται ότι θα τα βρουν), οι ΠΑΕ αντιτάχθηκαν αλλά δεν το πήγαν το πράγμα στα άκρα για έναν προφανή λόγο: δεν υπήρχε αντιπρόταση! Αν και, τσεκαρισμένο ως πληροφορία, ορισμένες ΠΑΕ είχαν επαφές με άλλα κανάλια για να διερευνήσουν προθέσεις και –κυρίως- ποσά, συνολικά ως συνεταιρισμός δεν είχαν πρόταση: τόσο καιρό είναι γνωστό ότι η Nova θέλει μείωση, κάλλιστα ένα άλλο Μέσο (π.χ. Cosmote TV) αν ήθελε ή μπορούσε, θα είχε ήδη καταθέσει προσφορά. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Στα επιχειρήματα για το κούρεμα η Nova επικαλείται τη μείωση του τζίρου της κατά 11%, την οικονομική κρίση, το μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και το αυξημένο κόστος παραγωγής που μαζί με τηλεοπτικά δικαιώματα υπολογίζεται στα 45 εκατ. ευρώ ετησίως. Σε τούτα, κατά πλειονότητα, οι ΠΑΕ ευθύνη δεν φέρουν: αλλά ναι, έχουν ακέραιο μερίδιο ευθύνης στο ότι το ελληνικό πρωτάθλημα μόνο ανταγωνιστικό δεν είναι.

Ψάχνουν λύση για τηλεοπτική στέγη στο βόλεϊ

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο η ΕΣΑΠ όσο και η ΕΟΠΕ είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου. Η Nova με τον πλέον επίσημο τρόπο ανακοίνωσε την αποχώρηση της μετά τη λήξη των τελικών ( γνωστό από τις 7 Μαΐου ), όμως έκτοτε υπάρχουν ζυμώσεις για μπει λίγο νερό στο κρασί όλων των πλευρών. Η Nova έδειχνε και αρκετά παιχνίδια της Α1 βόλεϊ των γυναικών κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό υπάρχει πρόβλημα και εκεί. Τα τελευταία δεδομένα μιλούν για προσπάθεια.... συνεργασίας Nova και ΕΡΤ ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει. Το τι θα γίνει θα το δούμε το προσεχές διάστημα.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ