MEDIA

Δημοσιογραφική απεργία και...media police!

Δημοσιογραφική απεργία και...media police!
2014 GETTY IMAGES

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για τη δημοσιογραφική απεργία και τις μεταδόσεις εν μέσω αυτής, για το live streaming των αγώνων Λουξεμβούργο – Ελλάδα αλλά και Αργεντινή – Βραζιλία, για τις κυκλοφορίες των αθλητικών και για τρεις… media police περιπτώσεις όπου, πραγματικά, τρελαίνεσαι με αυτά που ακούς: Mega με Γεροβασίλη, Μπογδάνο για Πολυτεχνείο για Λιάγκα για ΠτΔ!

-> Ακούστε την εκπομπή του Mediaρχη κάθε Σάββατο 10:00 με 11:00 το πρωί στο Sport24 Radio 103,3 .

Απεργία…

…αύριο, πανελλαδικά, άρα και για τους δημοσιογράφους (και) του Sport24.gr και Sport24 Radio 103,3 όπως (μας) κάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Την Πέμπτη, ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες, αλλά την ίδια μέρα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Και δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα την Παρασκευή.

Το δίκιο του, βουνό

« Η ΕΣΗΕΑ που συνεχίζει να μην έχει προεδρείο καλεί τους δημοσιογράφους σε απεργία. Της διαφεύγει προφανώς ότι οι μισοί από αυτούς απεργούν καθημερινά λόγω ανεργίας» έγραψε στο Facebook ο καλός συνάδελφος Αγγελος Μενδρινός. I cannot agree more…

Αγώνες εν μέσω… απεργίας

Για την Euroleague, ο Ολυμπιακός παίζει αύριο, Πέμπτη στις 20:00 στην Τουρκία ενάντια στην Εφές με μετάδοση από το Novasports 2. Αγνωστο ακόμη αν θα υπάρξει περιγραφή στο ματς, στο κανάλι αναμένουν την εξαίρεση που αιτήθηκαν, στην ΠΟΕΣΥ, και είθισται να τη λαμβάνουν.

Το… αυτό και για τα μπαράζ του EURO 2016 που μεταδίδονται όλα από τα αθλητικά κανάλια του OTE TV. Την Πέμπτη στις 21:45, από το OTE Sport 1, το Νορβηγία – Ουγγαρία σε περιγραφή Πέτρου Δριτσάκου (αν υπάρξει άδεια) και, την Παρασκευή επίσης από το OTE Sport 1 το Βοσνία – Ιρλανδία σε περιγραφή Τάσου Κολλίντζα.

Live streaming λέμε…

Και ελπίζω να έχετε καλή σύνδεση! Δεν άλλαξε κάτι για το Λουξεμβούργο – Ελλάδα, Παρασκευή στις 20:30 χωρίς τηλεοπτική μετάδοση αλλά, κατά πάσα πιθανότατα όπως σας έγραψα από χθες , σε live streaming από το site της ΕΠΟ (epo.gr). Για το επόμενο φιλικό, Τουρκία – Ελλάδα, μόνο με την ΕΡΤ γίνεται… νταραβέρι πλέον μπας και το δούμε…

Δημοσιογραφική απεργία και...media police!


Χωρίς, εν Ελλάδι πάντα, τηλεοπτική κάλυψη και η ματσάρα για τα προκριματικά: Αργεντινή – Βραζιλία στο «Μονουμεντάλ», Πέμπτη προς Παρασκευή στις 02:00 τα ξημερώματα. Ωστόσο το Superclásico θα προβληθεί σε live streaming από τη stoiximan.gr !

Κυκλοφορίες

Κάπως ανεβασμένες ήταν οι κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων το τριήμερο Σάββατο – Δευτέρα 7 έως 9 Νοεμβρίου, με τη «SportDay» να περνά πρώτη την Κυριακή, ήτοι την επομένη της νίκης του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Αναλυτικά…

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 7/11: Φως των Σπορ 6.340, SportDay 5.730, Live Sport 4.400, Goal News 4.040, Πρωταθλητής 3.210, Ωρα των Σπορ 2.590, Γαύρος 2.440, Πράσινη 1.640, Γάτα 1.390, Αθλητική Ημέρα 730. ΣΥΝΟΛΟ 32.510.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 8/11: SportDay 6.270, Φως των Σπορ 6.040, Live Sport 4.660, Goal News 4.580, Γαύρος 3.180, Πρωταθλητής 2.660, Πράσινη 2.660, Ωρα των Σπορ 2.520, Γάτα 1.220, Αθλητική Ημέρα 870. ΣΥΝΟΛΟ 34.660.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 9/11: Φως των Σπορ 8.750, SportDay 7.210, Goal News 5.490, Live Sport 4.300, Πρωταθλητής 3.330, Ωρα των Σπορ 2.920, Γαύρος 2.720, Πράσινη 1.880, Αθλητική Ημέρα 900. ΣΥΝΟΛΟ 37.500.

Απορρίφθηκε

…το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής του «Ελεύθερου Τύπου» από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Συνεπώς η εκδότρια ΗΜΕΠΕΤ των Δημήτρη Σκαναβή και Αλέξη Μπενέκου είναι εκτεθειμένη σε ενδεχόμενες κατασχέσεις εκ μέρους των πιστωτών της. Η κύρια εκδίκαση της υπόθεσης για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 είναι προγραμματισμένη για τις 27 Φεβρουαρίου του 2016.

Οι αμοιβές του Δ.Σ της ΕΡΤ…

…αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Ο πρόεδρος Διονύσης Τσακνής λαμβάνει μηνιαία αμοιβή2.850 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές, καθώς και οι αμοιβές για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης λαμβάνει τον μήνα 4.275 ευρώ αντίστοιχα.

Ρε, θα μας τρελάνετε; (1)

“Παρακολουθούσα ένα δελτίο ειδήσεων και βλέπω έναν τρόπο παρουσίασης ενός θέματος της ιστορίας με τον κύριο Πανούση- με παρουσίαση διαλόγων, να εμπλέκονται πρόσωπα, φωτογραφία συν διάλογος δίπλα, σαν πραγματικό γεγονός” κατήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για το χθεσινό δελτίο του Mega. Η φημολογία δίνει και παίρνει, ακούγεται (αλλά δεν επιβεβαιώνεται προς ώρας) ότι παραιτήθηκε ο διευθυντής ειδήσεων Μανόλης Καψής ενώ η Ολγα Τρέμη δήλωσε ασθένεια και δεν θα παρουσιάσει το αποψινό δελτίο. Θυμίζω ότι Τρέμη και Γεροβασίλη είχαν προσφάτως γευματίσει…

Ρε, θα μας τρελάνετε; (2)

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προκαλούσε τον γέλωτα με τα όσα έκανε στο «Ευθέως» του ΣΚΑΪ, εκείνη τη βραδινή εκπομπή που έμεινε στην ιστορία για τη διπλή εμφάνιση του Νότη Σφακιανάκη ο οποίος προέβη σε ρεσιτάλ φασιστικών τοποθετήσεων και η εκπομπή κόπηκε αφού ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης του κατούρησε το στούντιο (ευτυχώς δεν ήταν live).

Ημουν αναφανδόν κατά τούτου του τηλεοπτικού βδελύγματος, όπως και ο αναφανδόν όταν ο Μπογδάνος ανέλαβε τη ζώνη 18:00 – 20:00 στον ΣΚΑΪ δίνοντας ρεσιτάλ. Μέχρι που ήρθε η ώρα του δημοψηφίσματος και κάπου το έχασε και πάλι. Και, πλέον, για τα… καλά. Μετά τις ειρωνείες κατά της μητέρας του Παύλου Φύσσα, ήρθε πρόσφατα το «αφού μεγαλειωδώς γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο, θα έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι τα αγνά παιδιά μέσα στο Πολυτεχνείο άνοιξαν τον δρόμο, με τις μεθοδεύσεις τις CIA, για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο».

For the record, καμιά φορά έχουμε στο μυαλό κάτι που θεωρούμε σωστό (εμείς) και μακακία (οι άλλοι). Σε μια ζωντανή εκπομπή, απλώς δεν το εκστομίζεις.

Ρε, θα μας τρελάνετε; (3)

Δημοσιογραφική απεργία και...media police!


Με χαρακτηρισμούς… καφενείου σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας την πρόσφατη συνάντηση και χειραψία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τη γνωστή ηθοποιό Δήμητρα Ματσούκα, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης ανθρώπων της Τέχνης. Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τη συνάντηση, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «του Πάκη του έχουν πεταχτεί η γλώσσα και τα μάτια έξω» και ότι «είναι με υπογλώσσιο».

Βούτα τη γλώσσα πρώτα στο μυαλό, που λένε…

Καταδίκη Μπακατσέλου για τον «Αγγελιοφόρο»

Σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Μπακατσέλος, μέχρι πρόσφατα νόμιμος εκπρόσωπος της υπό πτώχευσης εφημερίδας «Αγγελιοφόρος». Η καταδίκη αφορούσε τη μή καταβολή δεδουλευμένων, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν τον περασμένο Μάιο τέσσερις εργαζόμενοι της εφημερίδας για μισθούς του προηγούμενου διαστήματος.

Ο ΣΚΑΪ βγάζει δελτίο από τη Μυτιλήνη

Δημοσιογραφική απεργία και...media police!


« Τρίτη και Τετάρτη στη Βαλέτα της Μάλτας οι Ευρωπαίοι ηγέτες βάζουν στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής το κορυφαίο αυτή τη στιγμή ζήτημα στην Ευρώπη, το προσφυγικό. Εμείς στον ΣΚΑΪ, αποφασίσαμε τις ίδιες μέρες να βρισκόμαστε στη Μυτιλήνη, σε μία κίνηση συμβολισμού και ουσίας. Συμβολισμού, γιατί θα μεταδώσουμε το κεντρικό μας δελτίο από το νησί, αλλά και ουσίας γιατί θα βρεθούμε εμπράκτως στο πλευρό των ανθρώπων που ξεριζώνονται με τη βία από τον τόπο τους, αλλά και των κατοίκων και των φορέων του νησιού που δίνουν καθημερινά μάχες που είναι αδύνατον να φανταστεί κάποιος μέσα από ένα ασφαλές γραφείο στην Αθήνα. Την Τετάρτη λοιπόν το ρεπορτάζ αρχίζει από νωρίς και το ραντεβού μας με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00 από τη Μυτιλήνη» έγραψε η Σία Κοσιώνη στον προσωπικό της λογαριασμό αναφορικά με την επιλογή του ΣΚΑΪ να βγάλει δελτίο από τη Μυτιλήνη.

Η (μιντιακή) λατρεία της ημέρας...

Δημοσιογραφική απεργία και...media police!


Η Νικολέττα Ράλλη απουσίαζε τα τελευταία χρόνια από τη «μικρή οθόνη», όμως φαίνεται ότι τώρα ετοιμάζει την επιστροφή της, και μάλιστα μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η παρουσιάστρια ετοιμάζει μία εβδομαδιαία εκπομπή που θα γυρίζεται εκτός πλατό και θα μας ξεναγεί στις ομορφιές της Ελλάδας, τις γεύσεις αλλά και το ιδιαίτερο χρώμα κάθε περιοχής που θα επισκέπτεται.


FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ