MEDIA

Δύσκολα σε "ελεύθερο" κανάλι EuroLeague και Champions League

Δύσκολα σε "ελεύθερο" κανάλι EuroLeague και Champions League

Για Euroleague και Champions League εκτιμάται ότι μάλλον δύσκολα θα μπουν στη λίστα των αθλητικών γεγονότων που θα δούμε σε "ελεύθερο" κανάλι… Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Μέχρι και τις 30 Απριλίου θα διαρκέσει η διαβούλευση για την κατάρτιση του καταλόγου με τα ματς που, βάσει νόμου, θα πρέπει να μεταδίδονται και από ελεύθερο κανάλι.

Πρόκειται για τα γεγονότα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό και με βάση και την ευρωπαϊκή νομοθεσία πρέπει να μεταδίδονται υποχρεωτικά από κανάλια ελεύθερης λήψης (όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση στου τηλεθεατές.

Τη διαβούλευση ξεκίνησε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης καθώς η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση του. Τέτοιου τύπου αγώνες μπορεί να είναι, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή πρακτική, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ημιτελικός και ο τελικός του Champions League, του Europa League, του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του Euro, του Eurobasket, του Mundobasket κλπ.

Ωστόσο, ήδη η Euroleague από φέτος και, από του χρόνου και για τρία χρόνια, το Champions και το Europa League έχουν "κλειδώσει" σε Nova και Cosmote TV αντίστοιχα. Οι δύο συνδρομητικές πλήρωσαν για να πάρουν αποκλειστικά τις εν λόγω διοργανώσεις. Και από το Final 4 και τους τελικούς, εξίσου αντίστοιχα, περιμένουν να βγάλουν την πλειονότητα των εσόδων και να καλύψουν μεγάλο μέρος της δαπάνης τους…

Κι αν για Euroleague και Champions League εκτιμάται από την πιάτσα ότι μάλλον δύσκολα θα μπουν στη λίστα, δεν ισχύει το ίδιο για τους τελικού και του Europa League και του Κυπέλλου Ελλάδος (αμφότερα της Cosmote TV)…

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ