MEDIA

Δύο Τούρκοι πρώην διεθνείς αντίπαλοι των Ελλήνων στο Survivor

Turkey's Ilhan Mansiz, facing camera, celebrates with teammate Hakan Sukur after scoring during the 2002 World Cup third place playoff soccer match between South Korea and Turkey, at the Daegu World Cup stadium, in Daegu, South Korea, Saturday, June 29, 2002. (AP Photo/Rob Taggart)
Turkey's Ilhan Mansiz, facing camera, celebrates with teammate Hakan Sukur after scoring during the 2002 World Cup third place playoff soccer match between South Korea and Turkey, at the Daegu World Cup stadium, in Daegu, South Korea, Saturday, June 29, 2002. (AP Photo/Rob Taggart) ASSOCIATED PRESS

Ο Ιλχάν Μανσίζ, ο τελευταίος παίκτης που σημείωσε "χρυσό" γκολ και ο οποίος σκόραρε δύο φορές σε μικρό τελικό Μουντιάλ, και ο Σερχάτ Ακίν, τέθηκαν αντιμέτωποι με τους Έλληνες στο "Survivor"!

Η αναμενόμενη μάχη ελληνικού και τουρκικού "Survivor" φέρνει αντιμέτωπους "Διάσημους" και "Μαχητές" με δύο Τούρκους πρώην διεθνείς επιθετικούς!

Ιλχάν Μανσίζ και Σερχάτ Ακίν δεν πρόλαβαν να αντιμετωπίσουν τη χώρα μας σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ωστόσο θα το κάνουν στις παραλίες του Άγιου Δομίνικου.

Ο 41χρονος Μανσίζ έκανε το όνομά του στην Σαμσούνσπορ και μετά από 29 γκολ στο πρωτάθλημα σε τρεις σεζόν, πήρε μεταγραφή στην Μπεσίκτας το καλοκαίρι του 2001. Στην Πόλη κάθισε τρεις σεζόν, σκοράροντας 36 φορές σε 66 αγώνες στο τουρκικό πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ το 2001-2002), ωστόσο η απογείωση ήρθε με την εθνική ομάδα.

Ο γεννημένος στη Δυτική Γερμανία επιθετικός, με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητά του, άρχισε να περιλαμβάνεται στις αποστολές του Σενιόλ Γκιουνές το 2001 και ήταν αυτός που σημείωσε το "χρυσό" γκολ στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας με αντίπαλο τη Σενεγάλη.

Αυτό ήταν και το τελευταίο "χρυσό" γκολ της ιστορίας, ωστόσο η συνεισφορά του δεν σταμάτησε εκεί. Στον μικρό τελικό έβγαλε την ασίστ στον Χακάν Σουκούρ για το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ (11 δευτερόλεπτα) και σημείωσε τα υπόλοιπα δύο τουρκικά τέρματα στη νίκη με 3-1 επί της Νότιας Κορέας.

Το 2004 πήρε μεταγραφή στη Βίσελ Κόμπε και το 2005 βρέθηκε στη Χέρτα, ωστόσο οι σοβαροί τραυματισμοί στο γόνατο απέτρεψαν τη συνέχιση της καριέρας του σε υψηλό επίπεδο.

Ο Ακίν, από την πλευρά του, γεννήθηκε κι αυτός στη Δυτική Γερμανία και μετά από εννέα χρόνια στην ακαδημία της Καρλσρούης, βρέθηκε το 2000 να διεκδικεί θέση βασικού επιθετικού στη Φενέρμπαχτσε σε ηλικία 19 ετών. Πέντε χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα της Πόλης και σε αυτό το διάστημα στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Τουρκίας, σημειώνοντας 41 γκολ σε 125 αγώνες πρωταθλήματος.

Το 2005 πήρε ελεύθερη μεταγραφή στην Άντερλεχτ και παρότι το τέλος της σεζόν τον βρήκε πρωταθλητή, δεν κατάφερε να βρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και παραχωρήθηκε δανεικός στην Κολωνία, η οποία τότε αγωνιζόταν στη Zweiteliga. Το 2008 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Κοτζαέλισπορ, ωστόσο αποχώρησε στο μέσο της χρονιάς λόγω οικονομικών προβλημάτων και ακολούθησε πτωτική πορεία σε Κόνιασπορ, Καρλσρούη, Τουργκουτλούσπορ, Αλτάι, Γκρούνμπαχ και Μπερλίνερ. Στην εθνική Τουρκίας αγωνίστηκε 16 φορές μεταξύ 2002 και 2005, σημειώνοντας τρία γκολ.

Photo credits: AP Photo/Rob Taggart

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ