MEDIA

Mediaκή εβδομάδα #1: ΔΟΨ, Σώρρας, Γκριν και… Μάρα!

Mediaκή εβδομάδα #1: ΔΟΨ, Σώρρας, Γκριν και… Μάρα!

Η μιντιακή, και όχι μόνο, επικαιρότητα της εβδομάδας με μια διαφορετική ματιά από τον Νίκο Μποζιονέλο.

Δευτέρα 30/1: τα τρίγωνα(κια) του ΔΟΨ

Τρίγωνο. Ενα από τα βασικά σχήματα στη γεωμετρία, ορίζεται ως μια κλειστή τεθλασμένη γραμμή τριών σημείων. Την τριγωνομετρία, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, άρχισαν να ασκούν και στον ΔΟΨ, κατά κόσμον Δημοσιογραφικό Ομιλο Ψυχάρη (ex Λαμπράκη), μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Μουλόπουλου περί «ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου» αναφορικά με τον ΔΟΛ, τις τράπεζες και…; Κάτι λείπει. Ο «Μουλό» δεν είπε: Σταύρος Ψυχάρης ή Ιβάν Σαββίδης η αναφορά;

Το μόνο βέβαιο ήταν πως το deal με τον Ιβάν δεν προχώρησε ποτέ και το συγκρότημα πνέει τα λοίσθια. Λεφτά υπάρχουν πάντως, το έγραψε και ο τέως υπουργός (επί ΠΑΣΟΚάρας) και τέως «ΔΟΛιος», Γιώργος Ρωμαίος: ο Ψυχάρης, που διώκεται για ξέπλυμα 45 «μαύρων» εκατ. ευρώ (όπως προέκυψε από έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ), έχει.

Διότι, λεφτά υπάρχουν. Αλλωστε ο ΔΟΛ στο πρώτο εννεάμηνο του 2016 έλαβε από τις τράπεζες 1.800.000 ευρώ για διαφήμιση.

Τρίτη 31/1: σω(ρ)ρηδόν παραρολογίες

Την τελευταία ημέρα του πρώτου μήνα κάθε έτους γιορτάζει η Αγία Αθανασία (όχι του Αιγάλεω) και οι τρεις θυγατέρες της, Θεοδότη, Θεοκτίστη και Ευδοξία. Ο βίος και η πολιτεία των τεσσάρων αυτών αγίων μορφών δεν είναι εκτεταμένος και αναφέρεται μέσα στο «Συναξάρι» των Αγιων Μαρτύρων Κύρου και Ιωάννου πού λέγονται και Ανάργυροι από τους πιστούς, διότι δεν αγαπούσαν τα χρήματα και «έθεράπευαν τους ασθενείς άνευ αργυρίου» (άνευ αμοιβής).

Mediaκή εβδομάδα #1: ΔΟΨ, Σώρρας, Γκριν και… Μάρα!


Ο,τι ακριβώς δεν ισχύει, περί αργυρίου (καθότι για να είσαι «σωρρικός», πληρώνεις συνδρομή λες και σου στέλνουν περιοδικό κατ’ οίκον), για τον Αρτέμη Σώρρα. Ωσάν Αγιος, αλλά χωρίς θυγατέρες, εμφανίστηκε στην «Αυτοψία» του Alpha και τα «Αντώνη μου» (προς τον Σρόιτερ) έδιναν και έπαιρναν. Φυσικά το αν υπάρχει το 600άρι (δισεκατομμύρια ευρώ) εκ νέου δεν το μάθαμε καθότι, όταν ο (πάντα ευγενικός) Αντώνης Σρόιτερ τον ρώτησε που τα βρήκε, ο Τσάκας της εποχής επιτέθηκε (διότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, εκτός κι αν είσαι Παναθηναϊκός που δεν τραβάει τίποτε): «Ανάκριση μου κάνεις; Ας έρθει ο εισαγγελέας να μάθει αν θέλει».

Κάποια χιλιόμετρα πιο πέρα, ο Παναγιώτης Σουρέλης του «Πρώτου Θέματος» είχε κατουρηθεί από τα γέλια ακούγοντας τον Σώρρα να διαψεύδει ότι είναι δική του η φορολογική δήλωση που υπέβαλλε προς την αρμόδια ΔΟΥ των Πατρών (και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, από ρεπορτάζ του εν λόγω μαχητικού ρεπόρτερ).

Τετάρτη 1/2: Νίκος – Αντώνης, σημειώσατε… Μάρα

Τρίτη ημέρα με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο δελτίο του ΑΝΤ1, ευλόγως (μιας και το νέο, πάντα εξιτάρει) τα νούμερα τηλεθέασης του καναλιού αναφορικά με τις ειδήσεις, να είναι ανεβασμένα. Στο Μαρούσι ψέλλισαν ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι αριθμοί τηλεθέασης στα δυναμικά κοινά, αριθμούς που εξακολουθεί να κρατά τα πρωτεία το δελτίο του Alpha.

Κι ενώ η πορεία θα κρίνει πού θα κάτσει η… μπίλια, ύστερα από σειρά μηνών ο Alpha απώλεσε τα πρωτεία στο γενικό σύνολο για μέσο όρο μήνα: τον Ιανουάριο πρώτο ήταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα πετυχαίνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών από όλα τα κεντρικά δελτία, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης, με 779.534 τηλεθεατές (Δευτέρα – Παρασκευή) και 778.509 τηλεθεατές (Δευτέρα – Κυριακή).

Πέμπτη 2/2: Erik «The Gunner» Green

Mediaκή εβδομάδα #1: ΔΟΨ, Σώρρας, Γκριν και… Μάρα!


2 Φεβρουαρίου και το eortologio γράφει για Υπαπαντή του Σωτήρος, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μαρουλιανής. Από φέτος προστίθεται και «Του Δεν Γκάνερ» καθότι στο μακρινό Καζάν, εκεί όπου νυχτώνει από τις 3 και κάνει κρύο 9/12 μήνες τον χρόνο, ο Βαγγέλης Ιωάννου (που, τολμηρός γαρ, έβγαλε selfie στο Καζάν) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα τις περιγραφές του Ολυμπιακού στην ΕΡΤ: Erik «The Gunner» Green το νέο προσωνύμιο, προφανώς και έχει πολλά να ζηλέψει από το «βελούδινο σφυρί» και προφανώς ο Ιωάννου έχει κι άλλα βαφτίσια ενόψει Final 4.

Παρασκευή 3/2: εκλεκτικές (μιντιακές) συγγένειες

* Αθώος στη μήνυση (Πάνου Καμμένου) ο Παναγιώτης Τζένος των «Παραπολιτικών», ένοχος με 23μηνη ποινή (με τριετή αναστολή) ο εκδότης Γιάννη Κουρτάκης.

* …ο οποίος ( Κουρτάκης) καλωσόρισε στον Παραπολιτικά FM (από 13/12) τον Γιώργο Τράγκα που αποχώρησε από τον Real FM.

* …ο οποίος ( Real FM) είναι, ως γνωστόν, του Νίκου Χατζηνικολάου που δέχθηκε (για το γκάλοπ και τις 10 μονάδες διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ)από τον Γιώργο Παπαχρήστου των «Νέων».

*… από τα οποία («Τα Νέα») αποχώρησε ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Κούρτοβικ που έχει καλή πένα.

*…όπως ( καλή πένα) έχει και ο Χρήστος Ζαμπούνης που ξεκίνησε αρθρογραφία στην εφημερίδα «Εστία».

* η οποία («Εστία») ανανεώθηκε, με νέο διευθυντή τον Μανώλη Κοττάκη.

* όπως ( διευθυντής) ανέλαβε στον Παραπολιτικά FM ο Βασίλης Αδαμόπουλος.

Σάββατο 4/2: η Γιάμαλη και ο Κυριάκος

Top trend (σ.σ. μια φράση που χρησιμοποιούσαμε από μικροί, στα χωριά μας…) στο Twitter η Αναστασία Γιάμαλη. Παλιότερα είχε υποδυθεί τον ρόλο του θηλυκού Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο ντοκιμαντέρ «This is a coup» του (αξιόλογου) Βρετανού δημοσιογράφου του Channel 4 και του «Guardian», Πολ Μέισον, καλώντας τον κόσμο «να ξεσηκωθεί ή να σωπάσει» εν μέσω δημοψηφίσματος. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, «ΟΧΙ» ψήφισε αλλά σώπασε με τη χρήση πολλών «yes» ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο καιρός πέρασε και η Γιάμαλη, δημοσιογράφος της «Αυγής», μετέχει στην «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ και η «Ομάδα Αλήθειας» (που ό,τι κόμμα κι αν είσαι –ή δεν είσαι- παραδέχεσαι ότι δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω στο διαδίκτυο) απομόνωσε τη φράση της ότι «ο Μητσοτάκης δεν μπήκε στη Μόρια γιατί μπορεί να σιχαινόταν» . Παρότι είπε πως αστειευόταν, η εν λόγω ατάκα σε τηλεόραση που θέλει να λέγεται δημόσια, είναι απαράδεκτη.

Προσεχώς την παρουσίαση της «Αίθουσας Σύνταξης», αντί του Νίκου Παναγιωτόπουλου που θα αναλάβει το δελτίο της ΕΡΤ, θα αναλάβει η άρτι αφιχθείσασα στην ΕΡΤ, Κατερίνα Ακριβοπούλου, ούτως ώστε η Γιάμαλη να μη νιώθει μόνη…

Κυριακή 5/2: τη δε ημέρα τη εβδόμη, οι άδειες έγιναν… πόσες;

Με τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελειώσαμε. Ο Νίκος Παππάς πλήρωσε το πολιτικό κόστος ως υπουργός Επικρατείας ωστόσο η τοποθέτησή του ως επικεφαλής του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με αρμοδιότητες για τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, τη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και τη διαχείριση του φάσματος συχνοτήτων ήταν μια επιβράβευση / δεύτερη ευκαιρία από πλευράς Αλέξη Τσίπρα προς το πρόσωπό του. Και ετοιμάζεται νέος διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών όμως θα είναι όμως πάλι τέσσερις «που διασφαλίζουν τα κριτήρια της οικονομικής βιωσιμότητας των τηλεοπτικών επιχειρήσεων» όπως λέει η κυβέρνηση;

Mediaκή εβδομάδα #1: ΔΟΨ, Σώρρας, Γκριν και… Μάρα!


Ή θα ισχύει το «θα μπορούσαμε να είμαστε ευνοϊκά διακείμενοι σε ενδεχόμενη διαφορετική πρόταση, για έναν οριακά μεγαλύτερο αριθμό χορηγούμενων αδειών» που είπε μεσοβδόμαδα η Ράνια Σβίγκου;

Στοιχηματικά, το over 5,5 άδειες πληρώνει, μεταξύ μας, 1.30…

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ