MEDIA

Διαγραφή σε Μαλέλη, Πορτοσάλτε, αθώος ο Πρετεντέρης!

Διαγραφή σε Μαλέλη, Πορτοσάλτε, αθώος ο Πρετεντέρης!

Οι ποινές των εννέα δημοσιογράφων που είχαν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για παραβίαση της δεοντολογίας και άσκηση προπαγάνδας.

Ανεξαρτήτως τι πιστεύει κανείς, τι ψήφισε ή τι ακολούθησε για τη χώρα μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου, απέμεινε ένα μεγάλο «αγκάθι». Και τούτο, έστω και ύστερα από δέκα μήνες, η ΕΣΗΕΑ φρόντισε να το τακτοποιήσει.

Προσοχή: δεν κρίνεται η άποψη του καθενός. Μεγάλη κουβέντα. Κρίνεται η δημοσιογραφική δεοντολογία, η οποία το καλοκαίρι του 2015 κατακρεουργήθηκε! Και δεν το λέω εγώ, τα στοιχεία που συνέλλεξε το ΕΣΡ είναι χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα επίσημα πεπραγμένα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προ του δημοψηφίσματος ο Alpha προέβαλλε κατά 44% το "Ναι" και κατά 56% το "Οχι" - διαφορά ανεπαίσθητη αν συγκριθεί με τα αντίστοιχα 65-35 του ΑΝΤ1 και τα 70-30 ΣΚΑΪ.

Εξ ου και το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επέβαλε διάφορες ποινές σε εννέα δημοσιογράφους τηλεοπτικών σταθμών σχετικά με τη στάση τους κατά το διάστημα που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Σε τρεις από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές διαγραφής (οι συνάδελφοι μπορούν να προσφύγουν στον δευτεροβάθμιο), σε τέσσερεις επίπληξη, ενώ δύο αθωώθηκαν.

- στο Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη επιβλήθηκε η ποινή διαγραφής από την Ένωση για 18 μήνες,

- στον Άρη Πορτοσάλτε (ΣΚΑΪ) ποινή διαγραφής ενός έτους,

- στον Νίκο Κονιτόπουλο (αρχισυντάκτη της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6» με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) ποινή διαγραφής έξι μηνών,

- στους Όλγα Τρέμη (MEGA), η οποία παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Σαράφογλου (MEGA), Μανώλη Καψή (MEGA) και Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1) επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας, ενώ

- αθωώθηκαν οι Γιάννης Πρετεντέρης (MEGA) για τους διαξιφισμούς του το βράδυ των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρης Οικονόμου (ΣΚΑΪ) για τα σχόλιά του σε βάρος του Πάνου Καμμένου την ημέρα της ψηφοφορίας, εξαιτίας και της μεταγενέστερης έκφρασης «συγγνώμης» από τον «αέρα» της εκπομπής του «Πρώτη Γραμμή».

Σημειώνεται ότι Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης αντιμετώπισε για πρώτη φορά μια τόσο σοβαρή υπόθεση σχετικά με πολιτική προπαγάνδα κατά τη διάρκεια εκλογικής διαδικασίας, ενώ όπως είναι γνωστό η πολύμηνη διαδικασία εξελίχθηκε σε κλίμα έντονων τριβών και αντεγκλήσεων μεταξύ των μελών του Πειθαρχικού.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ