MEDIA

Δημοψήφισμα, εξοφλήσεις, Εθνική και νέο… μπαμ του ΣΚΑΪ

Δημοψήφισμα, εξοφλήσεις, Εθνική και νέο… μπαμ του ΣΚΑΪ

«Αθώοι» Μαλέλης, Πορτοσάλτε, Κονιτόπουλος, τι πρόγραμμα έκλεισε ο ΣΚΑΪ, πώς θα καλύψει αύριο την Εθνική και που έπεσε… μαρούλι. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Από αύριο, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και για τους επόμενους 13 μήνες η προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 έρχεται ελεύθερα στα σπίτια όλων των τηλεθεατών αποκλειστικά (για ελεύθερο κανάλι) από τον ΣΚΑΪ.

Η αρχή γίνεται με τον αγώνα Ελλάδα - Κύπρος, που θα μεταδοθεί απευθείας στις 21:45 από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σε περιγραφή του Μανώλη Σφακάκη και σχόλιο του Νίκου Κωστένογλου. Από τις 21:05 η εκπομπή "Στο δρόμο για το Μουντιάλ" με τη Χριστίνα Βραχάλη και τον Γιώργο Τσαντάκη θα μας βάλει στο κλίμα του αγώνα με συνεχείς συνδέσεις με το γήπεδο για όλο το ρεπορτάζ και τις συνθέσεις των ομάδων, αποκλειστική συνέντευξη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και προσκεκλημένο στο στούντιο τον Ακη Μάντζιο. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού όλοι οι πρωταγωνιστές θα μιλήσουν ζωντανά στην κάμερα του post game show που έχει ετοιμάσει ο ΣΚΑΪ, όπου οι τηλεθεατές θα μπορέσουν ακόμη να δουν φάσεις και γκολ από τα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου της Εθνικής, καθώς και από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας για τα European Qualifiers.

Αθώα τα διευθυντικά στελέχη του ΣΚΑΪ για το δημοψήφισμα

Πειθαρχικά μη ελεγκτέοι κρίθηκαν από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΪ Σταμάτης Μαλέλης, ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3 Άρης Πορτοσάλτε και ο αρχισυντάκτης εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, Νίκος Κονιτόπουλος, για τη στάση που τήρησαν τις παραμονές του δημοψηφίσματος, τον Ιούλιο του 2015. Οι τρεις δημοσιογράφοι άσκησαν έφεση στην αυταπάγγελτη δίωξη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, την οποία εξέτασε το Δευτεροβάθμιο, κρίνοντας:

* Τον Νίκο Κονιτόπουλο, με ψήφους 4 έναντι 1 πειθαρχικά μη ελεγκτέο.

* Τον Άρη Πορτοσάλτε με ψήφους 3 έναντι 2 πειθαρχικά μη ελεγκτέο.

* Τον Σταμάτη Μαλέλη με ψήφους 3 έναντι 2 πειθαρχικά μη ελεγκτέο.

Η αρχική απόφαση του Πειθαρχικού της Ένωσης Συντακτών ήταν ποινή διαγραφής 18 μηνών στον Σταμάτη Μαλέλη, 12 μηνών στον Άρη Πορτοσάλτε και έξι μηνών στον Νίκο Κονιτόπουλο και είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. Αναλυτικά η απόφαση, εδώ .

Μισές πληρωμές στον ΔΟΛ

Έκπληξη αποτέλεσε η ανακοίνωση του Σταύρου Ψυχάρη πως θα πληρωθεί στους εργαζομένους του ΔΟΛ μισός μήνας αύριο, Παρασκευή, δηλαδή αμοιβή 15 ημερών, τη στιγμή που είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Μια απόφαση ωστόσο, που αποφόρτισε σε ένα βαθμό το τεταμένο κλίμα. Προς ώρας…

Και τυπικά, απορρίψεις

Αναρτήθηκαν στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα της ΓΓΕΕ και οι υπόλοιπες πέντε αποφάσεις του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου με τις οποίες απορρίπτονται οι ισάριθμες προδικαστικές προσφυγές (ενστάσεις) που είχαν κατατεθεί μετά την ανακήρυξη των τεσσάρων οριστικών υπερθεματιστών για τις ισάριθμες άδειες περιεχομένου για κανάλια εθνικής εμβέλειας υψηλής ευκρίνειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα. Πρόκειται για δύο προσφυγές του ΣΚΑΪ (Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζου) και από μία: του ΑΝΤ-1 (συμφερόντων Θοδωρή Κυριακού), της Αλτερ Εγκο (συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη) και του ALPHA (συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά). Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη (5/10) είχαν αναρτηθεί οι πρώτες δύο αποφάσεις με τις οποίες απορρίπτονταν οι προδικαστικές προσφυγές (συνολικά είχαν κατατεθεί επτά) τόσο του STAR όσο και της Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος (και οι δύο ουσιαστικά συμφερόντων Βαρδινογιάννη).

Πάει ΣΚΑΪ το «The Voice»!

Το έχασε ο ΑΝΤ1 πέρυσι, το πήρε το Star για φέτος από τουρκική εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα για αυτή τη σεζόν, μαζί με το «Survivor», αλλά οι εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες άλλαξαν τα δεδομένα. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΚΑΙ έχει ήδη κλείσει με τις πρώτες υπογραφές τη συμφωνία και το «The Voice» κατεβαίνει προς Φάληρο…

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ