MEDIA

Champions League… live μέσω Facebook!

Champions League… live μέσω Facebook!

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για τη συμφωνία (στις ΗΠΑ) με το Fox Sports.

«Πόσο μακρινό είναι το να βλέπουμε «ζωντανούς» αγώνες από τα social media και, δη, αποκλειστικά; Ξυπνήστε, ήδη ξεκίνησε» έγραφε η στήλη από τις 15 Μαρτίου !

Και η πρώτη μεγάλη συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Facebook ήρθε σήμερα καθώς θα μεταδίδει ζωντανά αγώνες του Champions League της περιόδου 2017-18, στις ΗΠΑ! Τούτο θα γίνει μέσω του δικτύου Fox Sports.

Το Fox γνωστοποίησε ότι επιλεγμένες αναμετρήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα μεταδίδονται αποκλειστικά από το Facebook και το Fox Sports GO, ενώ κάποιες άλλες θα μοιραστούν στην τηλεόραση. Η συνεργασία περιλαμβάνει την απευθείας κάλυψη δύο αγώνων την ημέρα στην φάση των ομίλων, τέσσερις γύρους της φάσης των 16 και τέσσερις αγώνες των προημιτελικών.

Το ότι το Fox Sports θα μεταδίδει αγώνες του Champions League στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω Facebook δείχνει να είναι η απαρχή του τηλεοπτικού… μέλλοντος

Πρόκειται για μία ακόμα κίνηση του Facebook με στόχο να προσελκύσει νεότερους σε ηλικία χρήστες που όλο και περισσότερο επιλέγουν να παρακολουθούν σειρές, ταινίες αλλά και αθλητικά γεγονότα μέσω διαδικτύου, εγκαταλείποντας τις παραδοσιακές τηλεοράσεις. Ήδη το Facebook έχει υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία στις ΗΠΑ με τη λίγκα του μπέιζμπολ (MLB) για να προβάλλει ζωντανά 20 παιχνίδια της φέτος, ενώ αντίστοιχες συμφωνίες για live streaming αθλητικών εκπομπών έχει πλέον και με τη λίγκα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (NFL).

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ