MEDIA

Breaking: Αυτοί πήραν τις 4 τηλεοπτικές άδειες

Breaking: Αυτοί πήραν τις 4 τηλεοπτικές άδειες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υπερμαραθώνιος της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών ολοκληρώθηκε στις 2.49 τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/9). Δείτε ποιοι είναι τα 4 σχήματα που πήραν τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Τα επιχειρηματικά σχήματα που εκπροσωπούν τον ΣΚΑΙ, την εταιρία του κ. Καλογρίτσα, του ΑΝΤ1 και του κ. Μαρινάκη είναι οι νικητές του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.Η πρώτη άδεια πήγε στον ΣΚΑΙ με 43,6 εκατομμύρια.Η δεύτερη με 52,6 στον κ. Καλογρίτσα.Η τρίτη με 75,9 στον κ. Κυριακού.Η τέταρτη με 73,9 στον κ. Μαρινάκη.

Οι εκπρόσωποι των υπολοίπων έφυγαν από την πίσω έξοδο. ALPHA και STAR δεν πήραν άδεια. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πέσει "μαύρο", καθώς θα μπορούν να εκπέμπουν μέσω άλλων παρόχων, συνδρομητικών και δορυφορικών - διαδικτυακών. Εκκρεμεί φυσικά να οριστεί το τοπίο για τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες.

Νέοι "παίχτες" Καλογρίτσας και Μαρινάκης. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστούν και οι προσφυγές των ανταγωνιστών για παρατυπίες στις συμμετοχές. Στη συνέχεια θα γίνει ο έλεγχος του πόθεν έσχες.

Στα 61,5 εκατομμύρια έφτασε η προσφορά Σαββίδη, ο οποίος παρόλα αυτά δεν πήρε άδεια. Ο ALPHA έφτασε στα 61 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη διαγωνιστική διαδικασία η επιτροπή ξεκίνησε με 3 εκατομμύρια και σε κάθε γύρο το ποσό ανέβαινε κατά 500.000. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες είτε συνέχιζαν ή αποχωρούσαν. Με κάθε γύρο, με κάθε "χτύπημα", ανέβαινε και το ποσό για κάθε άδεια. Στην τέταρτη άδεια, φτάσαμε στους 117 γύρους!

Το τηλεοπτικό πεδίο δείχνει πλέον να αλλάζει εντελώς μιας και όλοι οι ιδιώτες θα καταβάλουν οικονομικό τίμημα για εκπομπή. Οι τέσσερις μέσω DIGEA και οι λοιποί μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, είτε ΟΤΕ TV είτε NOVA. Από εκεί και πέρα αναμένουμε να δούμε τί θα γίνει με τα θεματικά κανάλια και τις περιφερειακές άδειες που και αυτές θα αποκτηθούν έναντι αντιτίμου.

Σαββίδης: "Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε τα λιγότερα"!

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: "Όλα ήταν καλά. Πήγαν με βάση το δικό μου σενάριο. Είμαι αρκετά χαρούμενος που οι τέσσερις άδειες έφεραν στον κρατικό προυπολογισμό πάνω από 240 εκατομμύρια. Συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω αυτά τα λεφτά να βοηθήσουν τους ανασφάλιστους υπερήλικες Πόντιους. Ο χώρος των media με ενδιαφέρει αλλά έχω ξεκάθαρη κατανόηση για το πόσο κοστίζει αυτός ο χώρος.

Πλήρωσαν πάνω από 50 και 60 εκατομμύρια ευρώ για άδειες που υπολόγιζαν στα 3. Ήταν πρωτότυπη η διαδικασία αλλά οργανώθηκε με άσχημο τρόπο. Θύμιζε κάπως φυλακή και κάναμε αστεία ότι είμαστε οι μοναδικοί που κλείστηκαν 60 ώρες μέσα σε έναν χώρο χωρίς απόφαση εισαγγελέα, και τουαλέτα με αστυνομικό πηγαίναμε. Η κυβέρνηση όμως έδειξε πως μπορεί να ολοκληρώσει τόσο δύσκολους διαγωνισμούς, είμαι χαρούμενος για αυτό

Τα ποσά ήταν εξωφρενικά. Στην τελευταία φάση κατέθεσα μηδενικό ποσό. Είπα αν δεν μπορώ να πάρω εγώ την άδεια, θα κάνω τα πάντα για να πληρώσουν όσο περισσότερο γίνεται οι υπόλοιποι. Δεν είμαι χαμένος, κέρδισα. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα μπούμε στα μίντια. Η κυβέρνηση στεναχώρησε τους σκεπτικιστές. Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν. Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερα απ' όλους".

Θυμίζουμε ότι τις άδειες διεκδίκησαν αναλυτικά:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Πηγή: News247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ