MEDIA

Τι συμβαίνει με τα τηλεοπτικά της Premier League

Τι συμβαίνει με τα τηλεοπτικά της Premier League

Τι συμβαίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League, πότε είναι ο διαγωνισμός, ποιες τα διεκδικούν; Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Μία από τις επικές πολεμικές ταινίες του '60 που γιορτάζει τις νίκες των Συμμάχων ήταν η «Battle of Britain» του 1969, μια επική ταινία δράσης σε σκηνοθεσία Γκι Χάμιλτον με συγκλονιστικό καστ όπως Μάικλ Κέιν, Λόρενς Ολίβιε, Τρέβορ Χάουαρντ και Κρίστοφερ Πλάμερ. Ηταν μια από τις ακριβές υπερπαραγωγές των 60s, με εξαιρετικά αξιοθαύμαστη δουλειά στην αναπαράσταση των μαχών.

Η «Μάχη της Βρετανίας» αναβιώνει… τηλεοπτικά σε λίγους μήνες, με την έναρξη του διαγωνισμού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League, του πλέον εμπορικού πρωταθλήματος για τους τηλεθεατές και τους φίλους του ποδοσφαίρου στην πλειονότητα του κόσμου. Το τρέχον συμβόλαιο είναι, ως γνωστόν, με την Cosmote TV και εκπνέει τον Μάιο του 2019. Μέχρι τότε την Premier League θα μεταδίδει αποκλειστικά η Cosmote, με τη Nova να θέλει φυσικά να κάνει… ρελάνς.

Στις πρόσφατες, άλλες «μονομαχίες» τους στα τηλεοπτικά δικαιώματα βγήκε νικήτρια η Cosmote TV: πήρε αποκλειστικά για την τριετία 2018-21 το Champions League και το Europa League , πήρε επίσης για την τριετία 2018-21 την Bundesliga και έχει κλείσει, για το ίδιο διάστημα, και την Primera Division η ανακοίνωση για την οποία αναμένεται προσεχώς.

Εκκρεμεί ο διαγωνισμός για την ιταλική Serie A, ή για διετές ή για τριετές συμβόλαιο, αλλά με τα νυν δεδομένα θεωρείται απίθανο να μην συνεχίσει να μεταδίδεται από την Cosmote TV.

Κι ακολουθεί, λοιπόν, η Premier League! Με σημαντικό παράγοντα, ειδικά αναφορικά με τη ρευστότητα της Forthnet, την επικείμενη πώληση της εταιρείας που έχει τη Nova.

Vodafone και Wind έχουν υποβάλει από κοινού προσφορά, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί για τις 23 Φεβρουαρίου, αν και η τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αμφισβητείται καθώς εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (due dilligence) της Forthnet.

Οι αρχικά ενδιαφερόμενοι ήταν έξι. Εκτός των Vodafone/Wind, ενδιαφέρον είχαν εκφράσει ακόμη οι εταιρείες Αpollo Global Management, Providence (σε συνεργασία με τον Antenna), η Pillarstone, η Odyssey Consulting Management και η Gοlden Tree/Cyrus. Η τελευταία είναι o ένας από τους τρεις βασικούς μετόχους της Wind. Αγνωστο πόσες θα προχωρήσουν στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ