MEDIA

"Αθλητική Κυριακή"... από τα παλιά!

"Αθλητική Κυριακή"... από τα παλιά!

Εκτάκτως στις 21:45 απόψε η μακροβιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης και φιλοξενεί στο στούντιο παλιές δόξες της αθλητικής δημοσιογραφίας!

Με αφορμή τα «50 χρόνια ΕΡΤ», η «Αθλητική Κυριακή» -η μακροβιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης- κατ’ εξαίρεση αυτή την Κυριακή 28/2 αρχίζει στις 21:45, καθώς φιλοξενεί στο στούντιο παλιές δόξες της αθλητικής δημοσιογραφίας, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη δημόσια τηλεόραση.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις πιο συγκινητικές αθλητικές στιγμές της ΕΡΤ, αλλά και πολλές ακόμη εκπλήξεις, θα παρουσιάσουν οι Βαγγέλης Φουντουκίδης, Νίκος Κατσαρός, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος και Γιάννης Μαμουζέλος, που θα προλογίσουν -όπως έκαναν παλιά- την ιστορική εκπομπή, μαζί με τον συνθέτη-δημιουργό της μουσικής για το μοναδικό σήμα της «Αθλητικής Κυριακής», Χρήστο Λεοντή.

Επίσης, πλούσιο ρεπορτάζ από το ντέρμπι «ΑΕΚ-Παναθηναϊκός» και σπέσιαλ σχόλιο από τον προπονητή Βαγγέλη Βλάχο, ο οποίος θα είναι ο καλεσμένος του Βασίλη Μπακόπουλου, της Κατερίνας Αναστασοπούλου και του Πέτρου Μαυρογιαννίδη στο στούντιο της «Αθλητικής Κυριακής». Αποκλειστική συνέντευξη του Θωμά Μαύρου, που μιλάει για όλους και για όλα, στον Άρη Γάτα και ζωντανή σύνδεση με την ΕΡΤ3, με καλεσμένο για να σχολιάσει τα θέματα του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, το Στέφανο Μπορμπόκη.

Η "Αθλητική Κυριακή" εείναι η μακροβιότερη αθλητική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, που δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Διακογιάννη και άρχισε να προβάλλεται στο τότε «ΕΙΡΤ-Κανάλι 5» το 1967 με τον τίτλο «Ο κόσμος των σπορ». Ηταν ημίωρη (20:30-21:00) και αρχικά προβαλλόταν κάθε Δευτέρα, αλλά δύο χρόνια μετά άλλαξε μέρα και ώρα μετάδοσης και μετονομάστηκε σε «Αθλητική Κυριακή» (21:05).

Ηταν η πρώτη εκπομπή στην τηλεόραση που διέθετε χορηγό, τα τσιγάρα (τα «Άσσος Φίλτρο»!), ο Διακογιάννης παρουσίαζε την «Αθλητική Κυριακή» μέχρι και το 1983. Αρχικά, έκανε την εκπομπή τελείως μόνος, αλλά αργότερα απέκτησε αρκετούς συνεργάτες, ανάμεσά τους οι Βαγγέλης Φουντουκίδης, Φίλιππος Συρίγος, Σταύρος Τσώχος, Μανώλης Μαυρομμάτης, Δημήτρης Κωνσταντάρας κ.ά. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα από την παρουσίαση της εκπομπής πέρασαν αρκετοί δημοσιογράφοι, όπως οι Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Νίκος Κατσαρός, Γιάννης Μαμουζέλος, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Χάρης Αλευρόπουλος, Κώστας Καπάνταης κ.ά

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ