MEDIA

Αρνήθηκε ο Θ. Αναστασιάδης να καταθέσει στην Εξεταστική. Μετέβη στο εξωτερικό

Αρνήθηκε ο Θ. Αναστασιάδης να καταθέσει στην Εξεταστική. Μετέβη στο εξωτερικό

Καλείται εκ νέου την άλλη εβδομάδα. "Πρόκειται για προσβολή" ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν είναι ανάγκη να έρθει ο ίδιος", είπαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Την πρόσκληση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που του ζητούσε να καταθέσει αύριο σχετικά με την νομιμότητα των τραπεζικών δανείων του απέρριψε ο εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμος Αναστασιάδης ενημερώνοντας μέσω συνεργάτη του ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και ότι δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει.

Οι προθέσεις του κ. Αναστασιάδη αποκαλύφθηκαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας αλλά και επιστολής που απέστειλε στην Εξεταστική Επιτροπή ο γενικός διευθυντής του Πρώτου Θέματος, Μπάμπης Κούτρας, ο οποίος ανέφερε ότι ο εκδότης βρίσκεται «για προσωπικούς λόγους» στο εξωτερικό και δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει. Ο κ. Κούτρας αντιπρότεινε μάλιστα να καταθέσει ο ίδιος αντί για τον κ. Αναστασιάδη.

AdTech Ad

Η άρνηση κατάθεσης του κ. Αναστασιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πλειονότητας των βουλευτών οι οποίοι έκαναν λόγο για πρωτοφανή και προσβλητική ενέργεια προς την Εξεταστική. Αποφάσισαν, μάλιστα, να του αποστείλουν επιστολή προκειμένου να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα όποια ημέρα τον εξυπηρετεί. Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος, αποκάλυψε μάλιστα ότι ο κ. Αναστασιάδης γνώριζε την κλήση από τον Ιούλιο.

«Πρόκειται για προσβολή» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, και χαρακτήρισε "αλαζονικό" το ύφος του Πρώτου Θέματος. Την υποχρέωση του κ. Αναστασιάδη να καταθέσει αυτοπροσώπως επισήμαναν και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Δ. Καμμένος) και της Ένωσης Κεντρώων (Γ. Σαρίδης). Ο κ. Καμμένος κάλεσε, μάλιστα, το Προεδρείο της Εξεταστικής να διακριβώσει αν ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται πράγματι στο εξωτερικό.

Αντίθετα οι βουλευτές της ΝΔ (Κ. Τζαβάρας), του ΠΑΣΟΚ (Ανδρ. Λοβέρδος) και του Ποταμιού (Γ. Μαυρωτάς) αποδέχθηκαν την πρόταση του Πρώτου Θέματος λέγοντας ότι δεν είναι αναγκαίο να προσέλθει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης. Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι πληροφορίες για τα δάνεια του Πρώτου Θέματος μπορεί να καταθέσει και ο κ. Κούτρας. Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι ο πρώτος μάρτυρας που αρνείται να καταθέσει στην Εξεταστική.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ