Αρνήθηκε ο Θ. Αναστασιάδης να καταθέσει στην Εξεταστική. Μετέβη στο εξωτερικό - Media - SPORT 24
MEDIA

Αρνήθηκε ο Θ. Αναστασιάδης να καταθέσει στην Εξεταστική. Μετέβη στο εξωτερικό

Αρνήθηκε ο Θ. Αναστασιάδης να καταθέσει στην Εξεταστική. Μετέβη στο εξωτερικό

Καλείται εκ νέου την άλλη εβδομάδα. "Πρόκειται για προσβολή" ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν είναι ανάγκη να έρθει ο ίδιος", είπαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Την πρόσκληση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που του ζητούσε να καταθέσει αύριο σχετικά με την νομιμότητα των τραπεζικών δανείων του απέρριψε ο εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμος Αναστασιάδης ενημερώνοντας μέσω συνεργάτη του ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και ότι δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει.

Οι προθέσεις του κ. Αναστασιάδη αποκαλύφθηκαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας αλλά και επιστολής που απέστειλε στην Εξεταστική Επιτροπή ο γενικός διευθυντής του Πρώτου Θέματος, Μπάμπης Κούτρας, ο οποίος ανέφερε ότι ο εκδότης βρίσκεται «για προσωπικούς λόγους» στο εξωτερικό και δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει. Ο κ. Κούτρας αντιπρότεινε μάλιστα να καταθέσει ο ίδιος αντί για τον κ. Αναστασιάδη.

AdTech Ad

Η άρνηση κατάθεσης του κ. Αναστασιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πλειονότητας των βουλευτών οι οποίοι έκαναν λόγο για πρωτοφανή και προσβλητική ενέργεια προς την Εξεταστική. Αποφάσισαν, μάλιστα, να του αποστείλουν επιστολή προκειμένου να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα όποια ημέρα τον εξυπηρετεί. Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος, αποκάλυψε μάλιστα ότι ο κ. Αναστασιάδης γνώριζε την κλήση από τον Ιούλιο.

«Πρόκειται για προσβολή» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, και χαρακτήρισε "αλαζονικό" το ύφος του Πρώτου Θέματος. Την υποχρέωση του κ. Αναστασιάδη να καταθέσει αυτοπροσώπως επισήμαναν και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Δ. Καμμένος) και της Ένωσης Κεντρώων (Γ. Σαρίδης). Ο κ. Καμμένος κάλεσε, μάλιστα, το Προεδρείο της Εξεταστικής να διακριβώσει αν ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται πράγματι στο εξωτερικό.

Αντίθετα οι βουλευτές της ΝΔ (Κ. Τζαβάρας), του ΠΑΣΟΚ (Ανδρ. Λοβέρδος) και του Ποταμιού (Γ. Μαυρωτάς) αποδέχθηκαν την πρόταση του Πρώτου Θέματος λέγοντας ότι δεν είναι αναγκαίο να προσέλθει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης. Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι πληροφορίες για τα δάνεια του Πρώτου Θέματος μπορεί να καταθέσει και ο κ. Κούτρας. Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι ο πρώτος μάρτυρας που αρνείται να καταθέσει στην Εξεταστική.

Πηγή: news247.gr

SHARE:
ONEMAN FOOD

ONEMAN FOOD

Ξέρουμε τι θα φας την Κυριακή το μεσημέρι

Τα πρωινά της Κυριακής στο Κολωνάκι δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Τζαζ νότες και γεύσεις που αφυπνίζουν όλες τις αισθήσεις στο νέο κατάλογο brunch του αγαπημένου εστιατορίου.

ΛΙΣΤΕΣ

ΛΙΣΤΕΣ

Οι 11 στάμπες που πραγματικά θέλουμε στις μπλούζες μας

Ο Τσε, ο Μέσι, το άγαλμα της Ελευθερίας είναι πια μπανάλ. Άλλα θέλουν οι καιροί και τα T-Shirts μας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24