MEDIA

Αποσύρεται τελικά η τροπολογία που έκλεινε τα κανάλια

Αποσύρεται τελικά η τροπολογία που έκλεινε τα κανάλια

Κατόπιν επικοινωνίας του Προέδρου της Βουλής Νικου Βούτση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Το σκεπτικό είναι να κατατεθεί μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ.

Η τροπολογία για άμεση διακοπή της λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια αποσύρεται κατόπιν επικοινωνίας του Προέδρου της Βουλής Νικου Βούτση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Όπως εξήγησε σε δήλωση του ο κ. Παππάς: "Είχα επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Νίκο Βούτση. Μου εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αυτό και θα κάνουμε. Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Ήρθε η ώρα, νομίζω, όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων συμφερόντων".

Εκτιμάται ότι η απόσυρση της τροπολογίας έγινε με στόχο να πιεστεί η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βόυτσης έχει προγραμματίσει διάσκεψη προέδρων την Τετάρτη για αυτό και ζήτησε την προσωρινή απόσυρση της.

Ο κ. Παππάς δέχθηκε αυτό το αίτημα, αλλά στόχος είναι η τροπολογία να επανακατατεθεί την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση θεωρούν ότι εάν εν τω μεταξύ εκτός από τη συγκρότηση ΕΣΡ, έχει γίνει και συζήτηση για να γίνουν βελτιώσεις, τόσο το καλύτερο.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ