MEDIA

Απεργιακές... κυκλοφορίες, live το Ερυθρός Αστέρας - ΟΣΦΠ!

Απεργιακές... κυκλοφορίες, live το Ερυθρός Αστέρας - ΟΣΦΠ!

Ποιες εφημερίδες, εκ των οποίων μία αθλητική, κρεμάστηκαν σήμερα στα περίπτερα παρά την απεργία και ποιος μεταδίδει το φιλικό του Βελιγραδίου; Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Οπως η στήλη σας είχε αναφέρει από χθες , οι σαββατιάτικες εφημερίδες κυκλοφόρησαν από Παρασκευή, άρον άρον και οι κυριακάτικες σήμερα, Σάββατο!

Υπήρξαν και δύο που δεν ακολούθησαν τον... κανόνα: το "Παρόν" της Κυριακής θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα ενώ η "Αυγή" του Σαββάτου, που θα έβγαινε την Παρασκευή, δεν έφτασε ποτέ στα περίπτερα. Η εφημερίδα αποδίδει ευθύνες στο τυπογραφείο της “Ίριδος”, αν και η ύλη της εφημερίδας εστάλη εντός προκαθορισμένου χρόνου ωστόσο στο πρακτορείο θεώρησαν (εξαιτίας του αριθμού των σελίδων της) όταν ήταν... φύλλο Κυριακής και κυκλοφόρησε σήμερα, Σάββατο, με τις κυριακάτικες! Μπερδευτήκατε; Λογικό...

Μαζί με τις κυριακάτικες, που βγήκαν σήμερα Σάββατο, στα περίπτερα κυκλοφόρησε σήμερα και η "Sportday" , η μόνο αθλητική που κατόρθωσε να βγει. Οπως και για τις κυριακάτικες, η κυκλοφορία της δεν θα μπορούσε να μπλοκαριστεί από τα πρακτορεία διανομής διότι τα φύλλα, όλων, είχαν πάει από νωρίς στα υποπρακτορεία και έτοιμα για να μοιραστούν. Αλλωστε, οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια δεν απήργησαν τούτη τη φορά.

Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ προσπάθσαν να αποτρέψουν την έκδοση των εφημερίδων αλλά όταν μαζεύτηκαν, αφού ενημέρωσαν με SMS, στο Κορωπί, ανακάλυψαν πως οι εφημερίδες είχαν ήδη τυπωθεί.

Συνάμα, το Epsilon TV δέχθηκε τη δημόσια κριτική από το Διασωματειακό διότι έβγαλε δύο ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές χθες, με παρουσιάστριες τις Ολγα Λαφαζάνη και Ναταλία Γερμανού ενώ ο ραδιοφωνικός ΣΚΑΪ έκανε κανονικά εκπομπές από χθες το πρωί, σαν να μην υπάρχει απεργία.

Live το Ερυθρός Αστέρας - ΟΣΦΠ!

Ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 8/5 στις 20:00 στο στάδιο "Ράικο Μίτιτς" του Βελιγραδίου θα μεταδοθεί από τα Novasports 2 και Novasports 2 HD, καθώς και από το Nova GO, σε περιγραφή Γιώργου Λιώρη και ρεπορτάζ Νίκου Γαβαλά.

Από τα αυριανά ευρωπαϊκά ματς που δείχνει η Nova ξεχωρίζουν στις 22:30 από το Novasports 1 το Μαρίτιμο - Μπενφίκα για την Primera Liga και για την ολλανδική Eredivisie στις 15:30 τα Ντε Γκράαφσαπ - Άγιαξ στο Novasports 2 σε περιγραφή Άγγελου Στυλιάδη και Τσβόλε - Αϊντχόφεν σε περιγραφή του Γιώργου Λιώρη, την ίδια ώρα, από το Novasports 3.

Στον OTE TV, ξεχωρίζουν αύριο οι... μάχες για τον τίτλο στη La Liga, όλα τα ματς τις 18:00: Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια σε περιγραφή Γιώργο Θαναηλάκη στο OTE Sport 2, Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ σε περιγραφή Σωτήρη Κωσταβάρα από το στο OTE Sport 3 και Λεβάντε - Ατλέτικο Μαδρίτης σε περιγραφή Στέφανου Αβραμίδη από το OTE Sport 4.

Για την Premier διεξάγεται βέβαια ένα μεγάλο ματς, στις 18:00, Μάντσεστερ Σίτι - Αρσεναλ από το OTE Sport 1 σε περιγραφή Δημήτρη Τσακίρη.

Τροπολογίες για τηλεοπτικές άδειες, εφημερίδες και περιοδικά

Την τμηματική καταβολή του τιμήματος αγοράς των τηλεοπτικών αδειών έως και δύο έτη προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή και στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με την ρύθμιση του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ορίζεται ότι το τίμημα για κάθε δημοπρατούμενη άδεια επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης θα καταβάλλεται σε 3 ισόποσες δόσεις, αντί εφάπαξ και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή που ισχύει σήμερα.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, η 2η και 3η δόση καταβάλλονται εντός 12 και 24 μηνών αντίστοιχα από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας. Επίσης ορίζεται η 1.1.2018 ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της υποχρέωσης των αδειοδοτούμενων παρόχων περιεχομένου να συντάσσουν τις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα εφόσον ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης υπερβαίνει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Με την πρώτη ρύθμιση οι εκδότριες επιχειρήσεις (εφημερίδων και περιοδικών) υποχρεούνται να υποβάλλουν στοιχεία κόστους των προσφορών. Ωστόσο οι λεπτομέρειες - ποια στοιχεία και σε ποια υπηρεσία θα υποβάλλονται- θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη προωθείται λόγω του διαφορετικού ΦΠΑ με τον οποίο επιβαρύνεται η εφημερίδα και η αγορά της προσφοράς. Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και δεύτερη τροπολογία που αφορά τον Τύπο καθώς υποχρεώνει εφημερίδες και περιοδικά να φέρουν σε ευδιάκριτο σημείο barcode.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα αλλοίωσης των πραγματικών αριθμών πώλησης φύλλων (καπελώματα). Ωστόσο, οι περισσότερες εφημερίδες ήδη διαθέτουν barcode. Πάντως, σύμφωνα με την τροπολογία όσοι δεν συμμορφωθούν με την διάταξη θα πληρώσουν πρόστιμο από 1.000 εως 10.000 ευρώ.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ