MEDIA

Απεργία στον "Πήγασο", αγωνία στο Mega

Απεργία στον "Πήγασο", αγωνία στο Mega
EUROKINISSI

Εξαήμερη (!) απεργία στον "Πήγασο", τι λένε στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Mega.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας, από τις 18:00 της Πέμπτης, 1 Ιουνίου 2017 έως τις 06:00 της Τετάρτης, 7 Ιουνίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες "Εθνος", "Ημερησία", "Goal News", στις ιστοσελίδες ethnos.gr, imerisia.gr, sentragoal.gr, life.gr, womenonly.gr, elle.gr, cinemag.gr και caranddriver.gr, καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωσης, "καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου 2017, Φεβρουαρίου 2017, Μαρτίου 2017, Απριλίου 2017 και Μαΐου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της. Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων".

Εργαζόμενοι Mega: "Βασική προϋπόθεση η διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Οι εργαζόμενοι του Mega, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί, εξέδωσαν ανακοίνωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόκτηση του 22,11% των μετοχών από τον Βαγγέλη Μαρινάκη (μέσω του ΔΟΛ) και του 19,63% από τον Ιβάν Σαββίδη όπου περιγράφουν το σκηνικό της… επόμενης ημέρας.

Απεργία στον "Πήγασο", αγωνία στο Mega

"Οι εργαζόμενοι στο Mega καλωσορίζουμε την θετική εξέλιξη που σηματοδοτεί η αναδιάρθρωση της μετοχικής βάσης της εταιρείας, με την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα νέο ξεκίνημα για τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που λειτούργησε στη χώρα. Έχοντας κρατήσει ενεργό το Mega -χωρίς υποστήριξη- για περισσότερο από ένα χρόνο, ενάντια στις εκτιμήσεις της αγοράς, αναμένουμε από τους μετόχους και τη νέα διοίκηση που θα οριστεί, να αναγνωρίσουν εμπράκτως το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδείξαμε όλο αυτό το διάστημα, ξεπερνώντας τα όρια φυσικών και ψυχικών μας αντοχών. Θα τους υποδεχθούμε με την καλύτερη διάθεση, αποφασισμένοι να επαναφέρουμε τον τηλεοπτικό σταθμό μας στα βέλτιστα λειτουργικά επίπεδα στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι:

*Παραμένουμε απλήρωτοι επί 12 μήνες και ζητούμε το συντομότερο απαντήσεις για την άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας στη μισθοδοσία και την εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζομένους

*Τονίζουμε ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας αποτελεί βασική προϋπόθεση, προκειμένου να εξακολουθήσει το Mega να παράγει υψηλού επιπέδου τηλεοπτικό προϊόν

*Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε πλήρως στις προσδοκίες του τηλεοπτικού κοινού με κεντρικούς πυλώνες στο πρόγραμμα του Mega, τον ενημερωτικό τομέα και την ποιοτική ψυχαγωγία. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, το Mega καταξιώθηκε και παρέμεινε σταθερά στην κορυφή της συνείδησης του τηλεοπτικού κοινού από την έναρξη της λειτουργίας του".

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ