MEDIA

Αντιδράσεις για το 66ωρο των αδειών - «Βιώσαμε πράγματα εξωφρενικά»!

Αντιδράσεις για το 66ωρο των αδειών - «Βιώσαμε πράγματα εξωφρενικά»!

Οι δηλώσεις όσων αποχώρησαν από το κτίριο της ΓΓΕΕ μετά τη λήξη της δημοπρασίας.

Πρώτος βγήκε από το κτίριο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χαμογελαστός και αρκέστηκε να πει ότι « όλα πήγαν καλά». Δεν έκανε δηλώσεις.

Ακολούθησε ο συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου και εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος: « Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες. Δεν διεκδικήσαμε άδεια. Ήρθαμε να διαπραγματευθούμε λύτρα».

Την πρώτη άδεια κέρδισε ο ΣΚΑΙ μετά από 56 γύρους και με τίμημα 43,6 εκατ. ευρώ. Τη δεύτερη άδεια ο Βλαδίμηρος Ιωάννης Καλογρίτσας μετά από 78 γύρους και με τίμημα 52,6 εκατ. ευρώ. Την τρίτη άδεια ο ΑΝΤ1 μετά από 99 γύρους και με 75,9 εκατ. ευρώ ενώ την τέταρτη άδεια κέρδισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά από 117 γύρους και τίμημα 73,9 εκατ. ευρώ.

Επόμενος, ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος συνεχάρη του νικητές και ήταν αποκαλυπτικός σε όσα είπε. « Είμαι αρκετά χαρούμενος που οι τέσσερις άδειες έφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό πάνω από 240 εκατομμύρια. Συγχαρητήρια στους νικητές. Κάποια στιγμή θα μπούμε στα μίντια. Η κυβέρνηση στεναχώρησε τους σκεπτικιστές. Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν. Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερα απ' όλους ».

Δεν έκρυψε την κούραση και την απογοήτευσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha, Δημήτρης Φουρλεμάδης: « Ο Alpha είχε από τους καλύτερους φακέλους την καλύτερη οικονομική θέση. Εδώ ήρθαμε και βιώσαμε πράγματα εξωφρενικά. Εφτασε 75 εκατομμύρια να δοθεί μια άδεια. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια. Ετσι δεν γίνονται κανάλια. Το ότι φτάνει μια άδεια στα 75 εκατομμύρια αυτό σημαίνει και κάθαρση; Είναι απάνθρωπο αυτό που βιώσαμε. Για εμάς ήταν όχι κοπιαστικό, όχι επίπονο αλλά ανώτερο από φυλακή ήταν αυτό. Η σκέψη είναι στους εργαζομένους».

Χωρίς να κάνουν δηλώσεις αποχώρησαν ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1 και ο Γιάννης Καλογρίτσας που από σήμερα είναι ένας από τους δύο νέους παίχτες της ιδιωτικής ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Κάρολος Αλκαλάι που εκπροσώπησε το Star, δήλωσε: « Θα ήταν καλύτερα να έχει αποφανθεί πριν τον διαγωνισμό η δικαιοσύνη. Η διαδικασία ήταν υπερβολική και το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε. Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ