MEDIA

Αναστόπουλος απόψε στη Nova, Αναστόπουλος και στην ΕΡΤ!

Αναστόπουλος απόψε στη Nova, Αναστόπουλος και στην ΕΡΤ!

Η ΕΡΤ μεταδίδει απόψε το Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους με καλεσμένο τον Νίκο Αναστόπουλο, για τον οποίο στις 22:00 προβάλλεται δίωρο αφιέρωμα στο NovasportsstoriesHD. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Τη ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Champions League, ανάμεσα σε δύο "βαριές φανέλες", τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, απόψε στις 21:45. Θα βρει το σθένος η Γιουβέντους να αντιδράσει μετά το θρίαμβο των Μαδριλένων στο Τορίνο με το ρεσιτάλ του Ρονάλντο; Το ματς μεταδίδει και η Cosmote TV.

Η ποδοσφαιρική πανδαισία αρχίζει στις 21:10 με την εκπομπή της ΕΡΤ1, "Champions ΕΡΤ – pre game", με τους Βασίλη Μπακόπουλο και Πέτρο Μαυρογιαννίδη και καλεσμένο τον Νίκο Αναστόπουλο, όπου οι φίλαθλοι θα μάθουν όλα τα τελευταία νέα από τα στρατόπεδα των αντίπαλων ομάδων, λίγο πριν από την αναμέτρησή τους. Στις 21:45, οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, την ΕΡΤ HD και διαδικτυακά από το ert.gr τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους, που θα διεξαχθεί στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Τον αγώνα περιγράφει ο Γιώργος Τραπεζανίδης.

Αμέσως μετά τη λήξη, ακολουθεί η εκπομπή "Champions EΡΤ - post game", με αναλύσεις και τον απόηχο του μεγάλου αγώνα. Η βραδιά συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με εκτενή στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Μπάγερν Μονάχου - Σεβίλλη, σε περιγραφή του Γιώργου Χαϊκάλη.

"Legend Stories": Σπέσιαλ δίωρο αφιέρωμα για τον Αναστόπουλο

Οι συνδρομητές της Nova, απόψε στις 22:00 και σε επανάληψη το Σάββατο 14 Απριλίου στις 21:00, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο NovasportsstoriesHD το σπέσιαλ δίωρο ντοκιμαντέρ "Legend Stories" που είναι αφιερωμένο στον Νίκο Αναστόπουλο και επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος των καναλιών Novasports, Νίκος Γαβαλάς.

Ο Νίκος Αναστόπουλος μιλάει στην κάμερα των καναλιών Novasports για πρώτη φορά για τη σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα του, αλλά και για τη διαδρομή του ως προπονητής. Θυμάται τα πρώτα του βήματα στη Δάφνη, τη μεταγραφή του στον Πανιώνιο και τον πρώτο τίτλο που κατέκτησε με την ομάδα της Νέας Σμύρνης στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 1979, όταν και επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης". "Ήταν ο πρώτος μου τίτλος. Αλλά δεν ήταν μόνο ο δικός μου πρώτος τίτλος. Ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του Πανιωνίου το 1979. Και όπως καταλαβαίνεις, μετά έγινε ένας χαμός στη Νέα Σμύρνη", υπογραμμίζει ο χαρισματικός αρχισκόρερ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό το Δεκέμβριο του 1980. Μία υπόθεση που είχε απασχολήσει τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας για 1,5 χρόνο. Επίσης, θυμάται τα τρία συνεχόμενα επαγγελματικά πρωταθλήματα που κατέκτησε με τους "ερυθρόλευκους" την περίοδο 1981-1983. Επίσης, θυμάται το μπαράζ του Βόλου με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1982, καταθέτει μία άγνωστη προσωπική μαρτυρία από την τραγωδία στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 και στρέφει το βλέμμα του στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Φυσικά θυμάται την αξέχαστη πρόκριση επί του ισχυρού Άγιαξ το φθινόπωρο του 1983 που όπως τονίζει είναι μία βραδιά που σημάδεψε τη σπουδαία καριέρα του.

\Οι συνδρομητές της Nova, θα παρακολουθήσουν στο "Legend Stories", τι λέει ο Νίκος Αναστόπουλος, για τον αείμνηστο Σταύρο Νταϊφά, τον πρόεδρο τον οποίο ξεχωρίζει από όσους συνεργάστηκε. "Ο συγχωρεμένος ο Νταϊφάς είχε και ένα δίκαιο. Έλεγε, α κερδίσανε. Αλλά είναι η δουλειά τους, για αυτό πληρώνονται, για να κερδίζουν. Δεν κάνουν άλλη δουλειά". Ακόμη, μιλάει ακόμη και για τις δύσκολες στιγμές του Ολυμπιακού στη δεκαετία του ’80, το τελευταίο πρωτάθλημα του 1987 πριν από τα "πέτρινα" χρόνια των "Πειραιωτών" και για τη σπουδαία εμπειρία τη συμμετοχής του στο ιταλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Αβελίνο. Ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε θα έπαιζε στον Παναθηναϊκό, διότι "εγώ γεννήθηκα Ολυμπιακός και Ολυμπιακός θα πεθάνω". Και προσθέτει χαρακτηριστικά: "Οι εφημερίδες και τα χρήματα φεύγουν. Τι μένει; Η αγάπη και η εκτίμηση. Αυτό μένει. Και για αυτό το πράγμα είμαι ευχαριστημένος" εξηγώντας το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ακόμη θυμάται τα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, τη σπουδαία του διαδρομή στην Εθνική ομάδα όπου παραμένει αρχισκόρερ της, εκφράζοντας δε και ένα παράπονο για το γεγονός πως έως και σήμερα δεν έχει τιμηθεί ή αξιοποιηθεί από την ομοσπονδία. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία του αναφορικά με την υπόθεση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού τη σεζόν 2003-2004. Για πρώτη φορά, αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους δεν ανέλαβε την ευθύνη της ομάδας της καρδιάς του μετά από πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη. Τέλος, μιλάει και για τη ζωή του εκτός γηπέδων, όπου "ουδέποτε στη ζωή μου μέχρι σήμερα και μέχρι που θα πεθάνω, δεν είχα οδηγό και θεό το χρήμα".

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ