MEDIA

Αναστάτωση στον ΣΚΑΪ

Κατάθεση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής", Γιάννη Αλαφούζου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Κατάθεση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής", Γιάννη Αλαφούζου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τα σενάρια, οι διαψεύσεις του ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζου για τον ΣΚΑΪ και το ερώτημα για το μέλλον του καναλιού. Τι είπε στους εργαζόμενους και οι φήμες για πώληση.

Εδώ και καιρό δίνουν και παίρνουν τα σενάρια αναφορικά με το μέλλον του ΣΚΑΪ. Ενός καναλιού που κατόρθωσε, ελέω "Survivor" βεβαίως βεβαίως, να αναρριχηθεί στην κορυφή της τηλεθέασης ωστόσο είναι κοινό μυστικό και συζητιέται μεταξύ των εργαζομένων στους διαδρόμους του καναλιού, πως είναι ερώτημα η επόμενη ημέρα.

Σήμερα μάλιστα ο Γιάννης Αλαφούζος, ύστερα από καιρό, αποφάσισε να εμφανιστεί ενώπιον των εργαζομένων, προκειμένου να τους καθησυχάσει αλλά πέτυχε το αντίθετο. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού υποστήριξε ότι ο σταθμός δεν πωλείται (χωρίς να κατονομάσει ενδιαφερόμενους), ότι ο ίδιος δεν αποχωρεί και διέψευσε τα σενάρια για μετακόμιση στις εγκαταστάσεις του Star.

Απορίας άξιον βέβαια, γιατί να μην υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση διάψευσης και να χρειαστεί το "αφεντικό" του καναλιού να κατέβει από τον 6ο στον όροφο των εργαζομένων ώστε να τους καθησυχάσει. Ξέρετε τι λένε, για όπου υπάρχει καπνός… Το μόνο που είχε γίνει τα τελευταία 24ωρα ήταν μια "διαρροή" σε φίλα προσκείμενα sites και blogs περί "χαριτωμένων σεναρίων".

Κατά την ενημέρωση υπήρξε και ερώτηση του σχολιαστή του σταθμού, Μπάμπη Παπαδημητρίου σχετικά με την κατάσταση των οικονομικών του ομίλου και η ορθή, κοφτή απάντησή του ("Πάνε πολύ καλά!") προκάλεσε πολλά μουρμουρητά, όπως μετέφεραν παρόντες στη σημερινή ενημέρωση.

Ευλόγως, όταν ακούς διαψεύσεις από έναν επιχειρηματία που ανέλαβε ένα καράβι ονόματι "ΠΑΕ Παναθηναϊκός" και το οδήγησε στα… βράχια, κρατάς "πισινή". Όπως έκαναν και οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ μετά τον ενημέρωση στα "πηγαδάκια" που δημιουργήθηκαν, ενώ δεν αποφεύχθηκε να σχολιαστεί και η σιωπή της Εύης Κουτσαυτάκη, η οποία επί μια διετία εργάστηκε δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και επέστρεψε στον ρόλο της άμεσης συνεργάτιδας του Αλαφούζου.

Ωστόσο, τα σενάρια περί πώλησης του ΣΚΑΪ και αποχώρησης του Αλαφούζου από τα τηλεοπτικά δρώμενα, δίνουν και παίρνουν, με το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη να φιγουράρει ως επικρατέστερου αγοραστή, βάσει φημών. Ωστόσο, είθισται οι φήμες απλώς να διαψεύδονται με λιτές ανακοινώσεις και όχι (μόνο) με ενημέρωση προς τους εργαζομένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ