MEDIA

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη "μαύρη" επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη "μαύρη" επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

Η δημόσια τηλεόραση μεταδίδει προγράμματα για το πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας των συνταγματαρχών, η ΕΡΤ το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου, μεταδίδει προγράμματα αφιερωμένα σ’ αυτή τη "μαύρη" επέτειο.

ΕΡΤ1

Το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 15:55, η ΕΡΤ1 μεταδίδει από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Τόποι πολιτικής εξορίας και ιστορικής μνήμης» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού, το επεισόδιο που αναφέρεται στη Γυάρο.

Στις 18:50 στην εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο προβάλλονται τα δύο μέρη του επεισοδίου «Ο δρόμος προς τη χούντα». Η εκπομπή καταγράφει το πολιτικό θρίλερ της δεκαετίας του ’60 μέσα από τις εκλογικές αναμετρήσεις, τις παρεμβάσεις των ανακτόρων και την περιβόητη αποστασία που άνοιξε το δρόμο προς τη χούντα του 1967. Στην εκπομπή μιλούν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, οι καθηγητές πανεπιστημίου Ηλίας Νικολακόπουλος, Βασίλης Φίλιας και Αντώνης Λιάκος και οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Κατσίγερας, Βίκτωρ Νέτας, Γιάννης Τζανετάκος, Βασίλης Νικολόπουλος, Φώντας Λάδης, Γιάννης Βοϊκλής και Αριστοτελία Πελώνη.

ΕΡΤ2

Το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 22:45, η ΕΡΤ2 μεταδίδει το μικροφίλμ «Ψυχοσάββατο», παραγωγής 2000, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, με τους Θεμιστοκλή Μητρόπουλο, Πέτρο Αλατζά, Μαίρη Πανταζή, Νίκο Ζωιόπουλο, Μαίρη Μπαλαφούτη, Σωτήρη Πανταζή. Είναι Ψυχοσάββατο, αρχές της δεκαετίας του ΄70, σ’ ένα χωριό της επαρχίας. Η επίσκεψη του αντιβασιλέως Ζωιτάκη, ο οποίος περιοδεύει στο νομό, αλλά και τα υπαίθρια ποδοσφαιράκια που ήρθαν στο χωριό, κάνουν ξεχωριστή τη μέρα για τον δωδεκάχρονο Αρίστο.

Την Κυριακή 22 Απριλίου και ώρα 23:40 η ΕΡΤ2, στο πλαίσιο του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, προβάλλει την κοινωνική ταινία «Χαιρέτα μας τον πλάτανο», παραγωγής 2004, σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Μακρή με τους Μπέτυ Βαλάση, Δήμητρα Χατούπη, Παναγιώτη Φιλιππαίο, Πάνο Κρανιδιώτη, Μάκη Παπαδημητράτο, Ελένη Τζωρτζή, Μαρία Κωνσταντάκη. Η ταινία αφηγείται μέσα από τη ζωή ενός μικρού αγοριού, που ζει με την αυστηρή γιαγιά του και τον θαυμαστή του Παπαδόπουλου πατέρα του κάπου στη Μάνδρα Αττικής, τα πρώτα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ