MEDIA

Παντού ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα live και Άννα Κορακάκη

Παντού ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα live και Άννα Κορακάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τηλεοπτικές… εμφανίσεις για Μάνταλο, Μπάρκα και Κορακάκη, η μεγάλη πρωτιά του Alpha, Παναιγιάλειος – Μπαρτσελόνα στην TV και η… καταμέτρηση των «ΑΕΚ» όλου του κόσμου! Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Με αφορμή το βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου…», που έγραψε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης, η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος «Αφύλαχτη Διάβαση», που μεταδίδεται το Σάββατο και ώρα 12:00, επιχειρεί ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, καταγράφοντας στιγμιότυπα και φωτίζοντας πτυχές του προσφυγικού ποδοσφαίρου.

Ένα ταξίδι που αρχίζει από τον Μεσοπόλεμο και φτάνει μέχρι τις μέρες μας και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Ο Αγγελίδης, μέσα από μία πολύχρονη και επίπονη έρευνα, ανασυστήνει εξαρχής τις πολλαπλές εκφάνσεις του προσφυγικού αθλητισμού και αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο λειτούργησε διαχρονικά ως κοινωνική συνισταμένη, καταγράφοντας ούτε λίγο ούτε πολύ… 302 ΑΕΚ σε όλο τον κόσμο. Στα ποτάμια και στις θάλασσες των ανθρώπινων ροών εντοπίζονται -σχεδόν πάντα- τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους. Η κοινή μνήμη αποτελεί δομικό στοιχείο των ροών προσφύγων και μεταναστών -συμπαρασύρεται και τελικώς επιβιώνει στο ανθρώπινο διάβα.

Παντού ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα live και Άννα Κορακάκη

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, οι ακροατές του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον συγγραφέα του βιβλίου να ξεδιπλώνει τον μίτο της κοινής ιστορίας των ΑΕΚ του κόσμου και, παράλληλα, πλήθος μαρτυριών και παρεμβάσεων. Μεταξύ άλλων, ο Παντελής Θαλασσινός μιλά για την ομάδα που αγωνίστηκε, τη Μικρασιατική Χίου, ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος για την ΑΕΚ Τρίπολης, ο Χρήστος Πλευριάς για την ΑΕΚ Πύργου και ο Κώστας Καλημέρης για την Αθλητική Ένωση Καππαδοκικού Καρδίτσα. Επίσης, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Ayse Ferliel μιλά για το πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει τους λαούς. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαίρη Βενέζη και Μαρία Κλάδου, διαβάζουν αποσπάσματα από προσφυγικά ημερολόγια και άλλα ντοκουμέντα.

Παναιγιάλειος – Μπαρτσελόνα από την ΕΡΤ

Οι παλαίμαχοι του Παναιγιάλειου δίνουν αύριο, Σάββατο στις 21:00 φιλικό αγώνα με τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα στο Αίγιο, για τα 90 χρόνια ζωής του ελληνικού συλλόγου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού και το ματς μεταδίδεται από την ΕΡΤ3. Θα προηγηθεί εκδήλωση με ώρα έναρξης 8 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, ώστε να εκφραστούν οι απαραίτητοι χαιρετισμοί αλλά και οι βραβεύσεις που έχουν αποφασίσει οι βετεράνοι.

Ανάμεσα στις βραβεύσεις και οι δημοσιογράφοι Γιάννης Διακογιάννης, Βασίλης Γεωργίου και ΓιάννηΘεοδωρακόπουλος.

Κορακάκη, Μάνταλος και Μπάρκας σε εκπομπές του ΣΚΑΪ

Παντού ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα live και Άννα Κορακάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την Άννα Κορακάκη… αντιμετωπίζει αυτή την εβδομάδα ο Χρήστος Ανθόπουλος, ενώ συναντά και την Ειρήνη Παπαδοπούλου. Την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 16:30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο Ανθόπουλος βάζει στόχο την Δράμα, όπου ταξιδεύει για να συναντήσει το χρυσό κορίτσι της σκοποβολής, για να μιλήσουν για μετάλλια αλλά και την ζωή μιας τόσο νέας κοπέλας που βρίσκεται στην πιο σημαντική αθλητική διοργάνωση του κόσμου και παίζουν σκοποβολή σε πηγάδι, παντομίμα και ισορροπία σε δοκό.

Συνάμα, οι παίκτες της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος και Βασίλης Μπάρκας είναι οι καλεσμένοι του Χρήστου Τριανταφυλλόπουλου στην εκπομπή «All Star Cooking» την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 14:30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Οι Έλληνες διεθνείς, μοιράζονται με τους τηλεθεατές στιγμές από τα αποδυτήρια, τις προπονήσεις αλλά και τις δυσκολίες που έχει ο πρωταθλητισμός. Η φιλία τους μέσα και έξω από τα γήπεδα και τα όνειρα για καριέρα στο εξωτερικό.

Παντού ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα live και Άννα Κορακάκη

Αλλά και… φοράνε τις ποδιές τους και κάνουν παιχνίδι στην κουζίνα. Η σχέση τους με τη μαγειρική, είναι κυρίως στο να τρώνε, αλλά σήμερα βάζουν τα δυνατά τους και καταφέρνουν να σκοράρουν. Ετοιμάζουν γρήγορα και εύκολα μπρουσκέτες με κεμπάπ θαλασσινών και μία καλοκαιρινή τάρτα με μπανάνες. Δοκιμάζει και τους βαθμολογεί ο φροντιστής της ομάδας Νίκος Κορομηλάς.

Το Wimbledon μόνο στη Nova

Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έως και την Κυριακή 16 Ιουλίου, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν, σε ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση, το φημισμένο τουρνουά τένις Wimbledon με τις σπουδαίες μονομαχίες στα κορτ της Αγγλίας. Οι λάτρεις του τένις θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το Wimbledon, ζωντανά και αποκλειστικά στα αθλητικά κανάλια της Nova, καθώς η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην Ελλάδα, εξασφάλισε τα δικαιώματα του δημοφιλέστερου τουρνουά για ακόμη τρία χρόνια.

Παντού ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα live και Άννα Κορακάκη

Οι φίλοι του τένις θα παρακολουθήσουν τις συναρπαστικές μονομαχίες στα κορτ καθώς και τη μοναδική εμπειρία του παλαιότερου τουρνουά στον κόσμο μέσα από τρία κανάλια που θα είναι αφιερωμένα από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ στους αγώνες του Wimbledon.

Η αυλαία του φετινού 131ου Wimbledon ανοίγει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου με το Novasports 1 να προβάλλει όλους τους αγώνες του Court 1, το Novasports 2 να προβάλλει όλους τους αγώνες του Centre Court (κεντρικό γήπεδο) και το Novasports 3 να προβάλλει κυρίως τους αγώνες του Court 2. Από την Πέμπτη 13 Ιουλίου οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες ανδρών και γυναικών θα μεταδίδονται στο Novasports 2. Κάθε βράδυ στις 23:30 θα προβάλλονται τα καλύτερα στιγμιότυπα της ημέρας στο Novasports24 ενώ όλοι οι αγώνες θα προβληθούν και από την υπηρεσία NovaGO.

Απόλυτη κυριαρχία και τη φετινή τηλεοπτική σεζόν

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν το κορυφαίο σε τηλεθέαση δελτίο ειδήσεων της χώρας και τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση από το 2015, οι ειδήσεις του Alpha διατήρησαν την κυριαρχία τους, με διαφορά από τον ανταγωνισμό, και κατά το διάστημα Σεπτέμβριος 2016 - Ιούνιος 2017.

Σε μια χρονική περίοδο με έντονη πολιτική επικαιρότητα και καταιγισμό γεγονότων, οι ειδήσεις του Alpha έφεραν στο προσκήνιο, κατέγραψαν και ανέλυσαν με αντικειμενικότητα, πληρότητα και ταχύτητα, τα σημαντικότερα γεγονότα. Για άλλη μια χρονιά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν η πρώτη επιλογή για αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, τόσο στο σύνολο κοινού όσο και στο κοινό 15-44, συγκεντρώνοντας τον υψηλότερο αριθμό τηλεθεατών απ’ όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ανεξαρτήτου ώρας μετάδοσης.

Παντού ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα live και Άννα Κορακάκη

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 έως και τις 29 Ιουνίου 2017, οι ειδήσεις του Alpha ήταν στην 1η θέση στον πίνακα τηλεθέασης, στο σύνολο κοινού, σημειώνοντας μέσο όρο 21,1% (619.000 τηλεθεατές) και ακολούθησαν Star 16,2% (547.000 τηλεθεατές), ΑΝΤ1 17,8% (525.000 τηλεθεατές), ΣΚΑΪ 13,2% (487.000 τηλεθεατές) και ΕΡΤ1 4,9% (194.000 τηλεθεατές).

Την 1η θέση κατέκτησαν και στο κοινό 15-44 με μέσο όρο 19,6% (156.000 τηλεθεατές) και ακολούθησαν Star 13,9% (129.000 τηλεθεατές), ΣΚΑΪ 9% (95.000 τηλεθεατές), ΑΝΤ1 10,6% (85.000 τηλεθεατές) και ΕΡΤ1 2,6% (31.000 τηλεθεατές). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδήσεις του Alpha τερμάτισαν, επίσης, στην 1η θέση, στις ηλικίες από 15 έως και 64, το μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα του τηλεοπτικού κοινού, σημειώνοντας μέσο όρο 20,7% (359.000 τηλεθεατές) και ακολούθησαν Star 15,9% (322.000 τηλεθεατές), ΑΝΤ1 14,2% (247.000 τηλεθεατές), ΣΚΑΪ 11,4% (260.000 τηλεθεατές), ΕΡΤ1 4% (100.000 τηλεθεατές).

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

Photo credits: AP Photo, eurokinissi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ