MEDIA

10 +1 απαντήσεις στις (μιντιακές) απορίες σας

10 +1 απαντήσεις στις (μιντιακές) απορίες σας
BIGSTOCK

Μια διαφορετική ανάρτηση σήμερα από τον Mediaρχη του Sport24.gr, Νίκο Μποζιονέλο, που απαντά στις ερωτήσεις των αναγνωστών αναφορικά με τον κόσμο των media.

Μάζεψα τις ερωτήσεις / απορίες σας, τις κατηγοριοποίησα και σας απαντώ, δημόσια, σήμερα. Απαντήσεις για να μην μείνει κανείς... παραπονεμένος.

1. Γιατί η ΕΡΤ δεν έδειξε Champions League;

Μάλλιασε η γλώσσα μου και πιάστηκε το χέρι μου να το γράφω: η ΕΡΤ έχει αποκτήσει 13 ματς τη σεζόν από το Champions League, όλα τις Τετάρτες: έξι στους ομίλους και από δύο σε φάση των "16", προημιτελικά, ημιτελικά και φυσικά τον τελικό. Επειδή η φάση των "16" διεξάγεται εδώ και μερικά χρόνια "σπαστά" (από 4 ματς κάθε εβδομάδα), η ΕΡΤ είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ένα ματς στα πρώτα παιχνίδια των "16" και ένα στις ρεβάνς τους.

2. Τι γίνεται με την Euroleague;

Κλήθηκα να σχολιάσω, ακόμη και σε φόρουμ , το τι γίνεται με την Euroleague, προφανώς από διαδόσεις βγήκε μια φήμη για το συμβόλαιο. Υπάρχει συμφωνία σε ισχύ, ως και το τέλος της σεζόν 2016-17, με Nova και ΕΡΤ: όλα τα ματς από τη Nova πλην ενός την εβδομάδα που δείχνει η ΕΡΤ και παράλληλα και οι δύο θα δείξουν το Final 4. Η συμφωνία ισχύει λοιπόν για ακόμη μιάμιση σεζόν και προφανώς οι δύο πλευρές θα κληθούν να συζητήσουν τα περί ανανέωσης κάποια στιγμή..

3. Πόση... Formula 1 θα δείχνει η ΕΡΤ;

H ΕΡΤ εξασφάλισε και τα 21 grand prix της Formula 1 ως και το 2018. Η συμφωνία, όπως ρώτησε και έμαθε η στήλη, αφορά σε 16 live αγώνες και 5 μαγνητοσκοπημένους, εκ των οποίων απομένουν 4 μιας και έπαιξε σε "κονσέρβα" το αυστραλιανό grand prix.

4. Τι γίνεται με Κύπελλο και Λιγκ Καπ Αγγλίας;

Για να μην το μπερδεύουμε: η Nova έκλεισε το Κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) για φέτος μέχρι τέλους συν για άλλα δύο χρόνια, όλο. Και έκλεισε για φέτος τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας (Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι, που χάσαμε στα πέναλτι...). Τα δικαιώματα όλης της διοργάνωσης του Λιγκ Καπ είναι, για τη νέα σεζόν, υπό διαπραγμάτευση. Η Nova καπάρωσε επίσης και το αγγλικό Σούπερ Καπ, επίσης ως το 2018.

5. Θα δούμε Αργεντινή και Βραζιλία;

Φέτος δεν έχει... καναπέ, ούτε Nova ούτε ΟΤΕ κινήθηκαν για τα δικαιώματα. Βέβαια το νέο Brasileirao ξεκινά στις 14 Μαΐου, ας γραφτεί ότι υπάρχει χρόνος έως τότε...

6. Copa America;

Πέρυσι, αν θυμάστε, έκλεισε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή (τρία 24ωρα πριν από τη σέντρα) στον... ΣΚΑΪ που έκανε την έκπληξη. Copa America υπάρχει και φέτος, επετειακό (Copa América Centenario), στις ΗΠΑ. Λογικά θα υπάρξει ενδιαφέρον αλλά έχουμε χρόνο έως τότε (3-26 Ιουνίου το τουρνουά). "Ορφανά" παραμένουν (έχει και απόψε, ωραία ματσάκια...) τα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, όπου δεν βλέπω... φως.

7. Φιλικά Εθνικής

Το αποψινό με το Μαυροβούνιο και το προσεχές με την Ισλανδία θα τα δείξει μόνο ο OTE TV καθότι έγινε σχετικός διαγωνισμός από την ΕΠΟ. Οπως θα γίνει αν προκύψουν (νομίζω υπάρχει στο πλάνο) και άλλα. Τα μόνα τσεκαρισμένα φιλικά είναι δύο με την Αυστραλία, στις 4 και στις 7 Ιουνίου, σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη αντίστοιχα.

8. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος (αν γίνει) σε ελεύθερο;

Αν τελικά ολοκληρωθεί το φετινό Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, ο OTE TV έχει την αποκλειστικότητα (και) της μετάδοσης του τελικού.

9. Αλλες (ποδοσφαιρικές) εκκρεμότητες;

Πρωταθλήματα Δανίας, Βελγίου και Ελβετίας (από όσα παρακολουθούσαμε παλιότερα εν Ελλάδι, υπάρχουν και τα Ουκρανίας και Σουηδίας), Κύπελλα Σκωτίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας και Λιγκ Καπ Γαλλίας. Μπα, δεν βλέπω... προκοπή.

10. Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από 5 έως 21 Αυγούστου και θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

10 + 1. Basketball Champions League

Πολύ νωρίς ακόμη, να δούμε αν τελικά θα ξεκινήσει η νεοσύστατη οργάνωση αλλά πληροφορούμαι ότι ενδιαφέρονται να κλείσουν τα τηλεοπτικά τους πολύ γρήγορα. Θεωρητικό μεν αλλά εκτιμώ ότι η διοργάνωση θα βρει εύκολα τηλεοπτική "στέγη".

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ