ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χουλκ στο Sport24.gr: "Θέλει να νικάει πάντα ο Περέιρα"

Χουλκ στο Sport24.gr: "Θέλει να νικάει πάντα ο Περέιρα"

Λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρωσίας με τη Ζενίτ, ο Χουλκ μιλάει στο Sport24.gr για τα δικά του μυστικά, αλλά και τον Βίτορ Περέιρα. (VIDEOS)

Το σουτ του από τα πιο δυνατά στον κόσμο. Ο 28χρονος διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός, Χουλκ, μιλά στο Sport24.gr για τον πρώην τεχνικό του στην Πόρτο, Βίτορ Περέιρα, αποκαλύπτει τα μυστικά των εκτελέσεων φάουλ αλλά και πως βγήκε το εν λόγω παρατσούκλι.

Έχει σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο. Και με τα δύο πόδια, με το κεφάλι, από στημένη φάση. Με τη Βιτόρια, στην Ιαπωνία (Καβασάκι Φροντάλε, Σαπόρο, Τόκιο Βέρντι), στην Πόρτο, από το 2012 στην Αγία Πετρούπολη και τη Ζενίτ. Απ' όλα αυτά τα γκολ, ο Χουλκ κρατά ένα στη μνήμη του, στην καρδιά του, όπως εξηγεί στο Sport24.gr.

"Έχω βάλει πολλά γκολ. Μερικά πολύ όμορφα κι άλλα πολύ σημαντικά. Αυτό που κρατώ μέσα μου, ήταν κόντρα στην Μπενφίκα στο "Εστάντιο ντα Λουζ". Ήταν το ματς, στο οποίο η Πόρτο κέρδισε το πρωτάθλημα (Πορτογαλίας). Ήταν πολύ σημαντικό."

Πέρα από τη σωματοδομή του, το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το σουτ. Δυνατό, τεχνικό κι ευθύβολο. Πότε, κατάλαβε όμως ο Χουλκ τη δύναμη που έχει στα πόδια του; Από ποιο άθλημα ξεκίνησε και κυρίως ποιο είναι εκείνο το στοιχείο βάσει του οποίου βελτιστοποίησε τις εκτελέσεις του;

Γεννήθηκα να σουτάρω δυνατά. Από το futsal...

"Νομίζω ότι είναι συνδυασμός δυνατού σουτ και τεχνικής. Πάντα όμως το αποτέλεσμα έρχεται μετά από πολλή δουλειά και πολλή προπόνηση. Πάντα εκτελούσα πολλά φάουλ στις προπονήσεις. Αλλά γεννήθηκα μ' αυτό το χάρισμα, με αυτή τη δύναμη. Πάντα σούταρα, δυνατά. Πάντα είχα, αυτό το χαρακτηριστικό.

Αντιλήφθηκα τη δύναμη στο σουτ, όταν σαν παιδί ξεκίνησα να παίζω futsal. Ήμουν στην ηλικία των 10 ετών και ήδη σούταρα πολύ δυνατά, σε σχέση με τ' άλλα παιδιά."

Οι εκτελέσεις φάουλ από τα πόδια του, ορισμένες φορές θυμίζουν πέναλτι. Το Sport24.gr ζήτησε από το Βραζιλιάνο να υποδείξει εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μία στημένη μπάλα, να καταλήξει στα δίχτυα. Συνδυασμό πολλών, όπως εξηγεί ο 28χρονος πρωταθλητής, πλέον, της Ζενίτ.

Σημείο, τείχος κι εγώ αποφασίζω...

"Το φάουλ εξαρτάται από τη θέση που εκτελείται, σε ποιο σημείο του γηπέδου είναι στημένη η μπάλα. Και από το πως είναι τοποθετημένο το τείχος. Κοιτάζω και αποφασίζω εάν θα σουτάρω δυνατά ή στοχευμένα. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Πέρα, από την προπόνηση."

Χουλκ στο Sport24.gr: "Θέλει να νικάει πάντα ο Περέιρα"

Βαπτίστηκε στην Παραΐμπα, ως Ζιβανίλντο Βιέιρα ντε Σόουζα, αλλά αν τον φωνάξει κάποιος έτσι μάλλον δεν θα απαντήσει. Είναι γνωστός ως Χουλκ. Ποιος έβγαλε αυτό το παρατσούκλι στο μικρό Ζιβανίλντο και πως του κόλλησε; Μία ενδιαφέρουσα ιστορία...

Όταν μεγάλωσα λίγο, σήκωσα μία μπουκάλα υγραερίου, άδεια, κι ο πατέρας μου μου: Από σήμερα είσαι ο Χουλκ.

"Το παρατσούκλι Χουλκ, το πήρα από τον πατέρα μου Ζιλβάν. Όταν ήμουν παιδί, πάντα μου άρεσαν τα κινούμενα σχέδια του Χουλκ. Σηκωνόμουν πολλές φορές κι έλεγα ότι είμαι ο Χουλκ! Όταν μεγάλωσα λίγο, σήκωσα μία μπουκάλα υγραερίου, άδεια, κι ο πατέρας μου μου: Από σήμερα είσαι ο Χουλκ."

Ζητήσαμε από τον Χουλκ να μας υποδείξει τους καλύτερους συμπαίκτες στην καριέρα του, αλλά και τον πιο δύσκολο αντίπαλο που συνάντησε. Στο δεύτερο, πάντως, έκανε μία ντρίμπλα από αυτές που ξέρει καλά.

"Έίχα κι έχω πολύ καλούς συμπαίκτες στην καριέρα μου. Θα αναφέρω τον Λούτσο Γκονσάλες στην Πόρτο και τον Λουίς Νέτο στη Ζενίτ. Επίσης θα πω για τον Νταβίντ Λουίζ, με τον οποίον ξεκινήσαμε μαζί από τη Βιτόρια Μπαΐα. Αλλά, ο καλύτερος φίλος μου είναι ο Φερνάντο που παίζει στη Μάντσεστερ Σίτι. Έχουμε στενή φιλία, και οικογενειακή.

Για τον καλύτερο, ατομικά, αντίπαλο που αντιμετώπισα, είναι πολλοί αυτοί. Θα προτιμήσω να μην αναφέρω κάποιον."

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να στραφεί γύρω από τον πρώην τεχνικό του στην Πόρτο και νυν του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα. Τι γνώμη έχει ο Χουλκ για τον Βίτορ; Θα μπορούσε στο μέλλον ο Βραζιλιάνος να φορέσει τη φανέλα κάποιας ελληνικής ομάδας;

Ο Περέιρα κάνει τους ποδοσφαιριστές να ψάχνουν πάντα τη νίκη

"Ο Βίτορ Περέιρα είναι ένας μεγάλος προπονητής. Τον γνώρισα σαν βοηθό του Αντρέ (Βίλας Μπόας). Είναι πολύ καλός άνθρωπος. Πάντα είχα καλή σχέση με τον Βίτορ. Κάνει τους ποδοσφαιριστές να ψάχνουν πάντα τη νίκη, θέλει να τους εμφυσήσει τη νοοτροπία να νικούν και να γίνονται καλύτεροι.

Χαίρομαι που οι Έλληνες, με εκτιμούν σαν ποδοσφαιριστή. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα και στο μέλλον. Αλλά, τώρα, είμαι καλά στη Ρωσία και μόλις ανανέωσα το συμβόλαιό μου, μέχρι το 2019."

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ