ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χατζηνικολάου: "Για χρόνια στην κορυφή ο Ολυμπιακός"

Χατζηνικολάου: "Για χρόνια στην κορυφή ο Ολυμπιακός"

Η πολυνίκης του θεσμού, Όλγα Χατζηνικολάου, μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ αναφέρθηκε με ειλικρίνεια για την φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.

Η πολυνίκης του θεσμού, Όλγα Χατζηνικολάου, κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το 9ο Κύπελλο Ελλάδας στην καριέρα της. Η πλέι-μέικερ των Πειραιωτών, μίλησε στο Sport24.gr τόσο για την κατάκτηση του τίτλου, όσο και για την φετινή ομάδα. Θέλει το Νταμπλ, να συνεχίσουν οι "ερυθρόλευκες" για χρόνια στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε με ειλικρίνεια για την ευρωπαϊκή πορεία.

-Κατακτήσατε το Κύπελλο για δεύτερη σερί σεζόν εύκολα. Στην αρχή, όμως, θεωρείς πως υπήρχε ένα μικρό άγχος λόγω τελικού;

"Είμαστε όλοι στην ομάδα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι για την κατάκτηση του δεύτερου σερί Κυπέλλου. Κάθε τίτλος είναι μεγάλη υπόθεση και σημαντικός, τόσο για την κάθε αθλήτρια, όσο και για τον Ολυμπιακό. Τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό, πιάσαμε υψηλή απόδοση και νομίζω πως συνδυάσαμε την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι μας. Γιατί και αυτό είναι κάτι που το θέλουμε. Να προσφέρουμε θέαμα.

Παίξαμε καταπληκτική άμυνα. Από εκεί ξεκινά το παιχνίδι μας. Από την καλή άμυνα, γιατί έτσι μπορούμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό. Είναι από τις αρχές του παιχνιδιού μας και της φιλοσοφίας μας σαν ομάδα. Δεν δυσκολευτήκαμε απέναντι στον Πανιώνιο. Στην αρχή, όμως, ναι, παρά την διαφορά δυναμικότητας, σε έναν τελικό πάντα υπάρχει ένα μικρό άγχος, αλλά και μία νευρικότητα. Μας επηρέασε αυτό στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό, ανεβάσαμε την διαφορά και φτάσαμε εύκολα στην νίκη".

Χατζηνικολάου: "Για χρόνια στην κορυφή ο Ολυμπιακός"

-Ήσουν από τις πρωταγωνίστριες του τελικού. Πέρα από την συνεισφορά σου στην δημιουργία και στην άμυνα, έδωσες ώθηση και στην επίθεση, σημειώνοντας και τρίποντα. Ένιωσες πως έπρεπε να δώσεις το κάτι παραπάνω;

"Είμαστε ομάδα και αυτό που μετρά και παίζει ρόλο είναι η καλή λειτουργία του συνόλου. Η κάθε παίκτρια έχει τον ρόλο της μέσα στην ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό μας πως σε κάθε παιχνίδι ξεχωρίζει και μία διαφορετική αθλήτρια και αυτό δείχνει την δυναμική μας, αλλά και το βάθος και την ποιότητα που έχει το ρόστερ μας. Έτυχε αυτή την φορά στον τελικό να δώσω εγώ το κάτι παραπάνω, την επόμενη φορά θα είναι κάποια άλλη συμπαίκτρια μου.

Είναι αλήθεια όμως πως ένιωθα καλά, είχα αυτοπεποίθηση, ένιωθα "ζεστή", είχα βρει ρυθμό και όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία πήρα πάνω μου κάποια μεγάλα σουτ. Το να προσφέρω στην δημιουργία και να παίζω σκληρή άμυνα, είναι μέρος του ρόλου μου. Σημασία δεν έχει η δική μου απόδοση, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και ο Ολυμπιακός".

Χατζηνικολάου: "Για χρόνια στην κορυφή ο Ολυμπιακός"

-Πλέον, ο επόμενος στόχος είναι το πρωτάθλημα, το Νταμπλ. Σκοπός να το κατακτήσετε και δίχως ήττα;

"Ναι, φυσικά, στόχος μας πλέον είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η κατάκτηση του Νταμπλ για δεύτερη σερί σεζόν. Θέλουμε ο Ολυμπιακός να χτίσει την δική του κυριαρχία στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου. Να μείνει στην κορυφή για πολλά χρόνια. Είναι στο χέρι μας το να το καταφέρουμε. Δεν έχουμε αντίπαλο στην Ελλάδα. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ. Να το απολαμβάνουμε. Να νικάμε, αλλά και να παίζουμε ωραίο και θεαματικό μπάσκετ. Να ικανοποιούμε το κοινό που έρχεται να μας δει".

Χατζηνικολάου: "Για χρόνια στην κορυφή ο Ολυμπιακός"

-Υπήρχαν υψηλοί στόχοι φέτος στην Ευρώπη. Τι πιστεύεις πως έφταιξε και αποκλειστήκατε από την πρώτη φάση;

"Γνώμη μου είναι πως μπήκε από νωρίς πολύ ψηλά ο πήχης. Δεν γίνεται στην πρώτη μας συμμετοχή σαν ομάδα στην Ευρώπη, να στοχεύουμε σε συμμετοχή στον τελικό ή ακόμη και στην κατάκτηση του τροπαίου. Δεν είχαμε την εμπειρία σαν ομάδα και σε κάποια ματς υπήρξε και αρκετό άγχος.

Επίσης, αποδείχτηκε πως δεν είμαστε γνώστες του γυναικείου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν ο όμιλος μας; Κάποιοι είχαν την εντύπωση πως ο όμιλος μας ήταν εύκολος, αλλά δεν ήταν. Δημιουργήθηκε μία λάθος εντύπωση. Εμείς όταν ακούσαμε την κλήρωση ήμασταν συγκρατημένοι, γιατί ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε ισχυρούς αντιπάλους. Ομάδες που πέρσι έφτασαν στα ημιτελικά και στον τελικό. Ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ από εμάς, με σπουδαίες παίκτριες υψηλού επιπέδου, αλλά και με εμπειρία. Ήμασταν και μία νέα ομάδα. Θέλαμε χρόνο να "δέσουμε".

Τώρα ας πούμε, έχουμε "δέσει" περισσότερο σαν σύνολο. Στο ξεκίνημα δεν ήμασταν όσο έτοιμοι θα θέλαμε. Αν παίζουμε τώρα, έτσι όπως είμαστε στην Ευρώπη, θα είχαμε καλύτερη εικόνα. Είμαι, πάντως, σίγουρη, πως στην ερχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί βελτιωμένος σαν ομάδα και θα κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη. Στεναχωρηθήκαμε που δεν συνεχίσαμε, αλλά δεν ήταν εύκολο το έργο μας. Κάναμε όμως μία αξιόλογη προσπάθεια. Του χρόνου θα τα πάμε καλύτερα".

Χατζηνικολάου: "Για χρόνια στην κορυφή ο Ολυμπιακός"

-Είναι προνόμιο για σένα, αλλά και για τις συμπαίκτριες σου, να αποτελείς μέλος του Ολυμπιακού; Ενός συλλόγου που επενδύει στο γυναικείο μπάσκετ, που έχει φτιάξει μία ισχυρή ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα, αλλά και που έχει υψηλές βλέψεις στην Ευρώπη...

"Το να αποτελείς μέλος του Ολυμπιακού είναι προνόμιο, χαρά και ευλογία. Είμαι ευτυχισμένη που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό. Σε έναν σπουδαίο σύλλογο, που πρωταγωνιστεί σε όλα τα σπορ και σε όλα τα τμήματα στην Ελλάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το γυναικείο μπάσκετ, που επενδύουν, που έχουν δώσει αρκετά χρήματα για να διακριθεί και το γυναικείο μπάσκετ του συλλόγου. Νιώθω τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα-οικογένεια.

Στον Ολυμπιακό σου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψεις όσο καλύτερα μπορείς. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας, να φέρουμε τίτλους και διακρίσεις στον Ολυμπιακό. Τώρα, προέχει το Νταμπλ στην Ελλάδα και του χρόνου μία διάκριση, μία καλή πορεία στην Ευρώπη, που θεωρώ είναι θέμα χρόνου να γίνει πράξη".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ