ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χάγκινς στο Sport24.gr: "Στόχος μας; Οι τελικοί!"

Χάγκινς στο Sport24.gr: "Στόχος μας; Οι τελικοί!"

Ο παίκτης που "υπέγραψε" τις δύο τελευταίες νίκες του Άρη με ΑΕΚ και Κηφισιά δεν διστάζει να οριοθετήσει τους στόχους του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Τζαμέλ Χάγκινς θέλει να παίξει στους τελικούς των φετινών play offs και δεν το κρύβει μιλώντας στο Sport24.gr. Τι λέει για την παραμονή του.

Λένε πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, αυτούς που δεν φοβούνται, αυτούς που δεν διστάζουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την εκπλήρωση των στόχων τους. Δεν ξέρουμε αν ο Άρης είναι φέτος από τις ομάδες που μπορούν να λένε πως έχουν την τύχη με το μέρος τους. Είναι όμως αυτή που δεν σταματάει να ανεβάζει τον πήχη κάθε εβδομάδα. Κι αν νομίζετε πως η τρίτη θέση αποτελεί το ταβάνι του, κάνετε λάθος.

Ο Τζαμέλ Χάγκινς έχει διαφορετική άποψη, την αποτυπώνει μιλώντας στο Sport24.gr και προειδοποιεί: "Κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί μας". Ο σέντερ του Άρη αναφέρεται στην πορεία των "κιτρίνων" τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αποθεώνει τον κόσμο της ομάδας του, εκθειάζει τον Δημήτρη Πρίφτη και απαντάει στην ερώτηση για το που θα παίζει του χρόνου.

Για αρχή τον ρωτήσαμε για τα δύο τελευταία παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, στα οποία ο Άρης πήρε τη νίκη... στον πόντο. Με τον ίδιο πρωταγωνιστή, παρεμπιπτόντως. Αφενός έβαλε τον τελευταίο πόντο στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ μία εβδομάδα μετά "έσβησε τα φώτα" στον Ντάστιν Χογκ στην τελευταία επίθεση στο Ζηρίνειο, για να διαφυλάξει το +1 της ομάδας του. " Νομίζω πως αυτό δείχνει ότι είμαστε μια ομάδα την οποία ποτέ δεν μπορείς να ξεγράψεις. Πάντα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε και οι καλές ομάδες, όπως εμείς, βρίσκουν τον τρόπο να τα καταφέρουν σε δύσκολες καταστάσεις. Σε εκτός έδρας αγώνες, σε παιχνίδια που τίποτα δεν πάει καλά. Πάντα βρίσκουμε τον τρόπο. Κι αυτό δείχνει πολλά για αυτό που έχουμε δημιουργήσει στον Άρη", αναφέρει αρχικά πριν σχολιάσει το γεγονός πως σε αμφότερες νίκες ήταν το... κεντρικό πρόσωπο αφού ενεπλάκη στις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

"Ξέρεις, είναι λίγο... τρελό να βλέπεις τον χρόνο να τελειώνει, και να ξέρεις πως θα εμπλακείς στην τελευταία φάση του αγώνα, είτε πρόκειται για μια καλή άμυνα είτε για ένα καλάθι που θα δεχθείς. Ήμουν τυχερός γιατί βρέθηκαν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή. Ήταν μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια που έφερε τη νίκη. Είναι τόσο ωραίο συναίσθημα να ξεπερνάς μία τόσο σκληρή μάχη και να καταφέρνεις να πάρεις τη νίκη. Το ότι είχαμε μαζί τους φιλάθλους μας και πανηγυρίσαμε μαζί τους, ήταν κάτι πολύ ωραίο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνεις ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, κι ο Άρης συνεχίζει να κάνει τέτοια βήματα".

Χάγκινς στο Sport24.gr: "Στόχος μας; Οι τελικοί!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Τέτοιες νίκες "χτίζουν" χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση"

Είναι τύχη; Είναι ικανότητα; Είναι κάτι κι από τα δύο; Δεν ξέρουμε, σίγουρα πάντως το γεγονός πως ο Άρης στάθηκε "όρθιος" σε δύο αγώνες που κρίθηκαν στο "παρά ένα" λέει πολλά. Έτσι δεν είναι; "Σίγουρα λέει πολλά. Τέτοιες νίκες "χτίζουν" τον χαρακτήρα μας και την αυτοπεποίθηση εντός της ομάδας. Είμαστε έτοιμοι για να βάζουμε μεγάλα σουτ, να παίζουμε μεγάλες άμυνες. Το παιχνίδι δεν τελειώνει αν δεν ακουστεί η κόρνα, κι εμείς δεν σταματάμε να παίζουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο", απαντάει ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος δεν μπορεί να προσπεράσει το γεγονός πως το Nick Galis Hall αποτελεί το μεγάλο "όπλο" του Άρη φέτος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι "κίτρινοι" έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας μεταξύ των ομάδων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ , έχοντας χάσει μόλις μια φορά. Ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όταν δεν τα κατάφεραν, όλως τυχαίως με εκείνον απόντα. Έκτοτε μετρούν μόνο νίκες, κάτι που θέλουν να κάνουν μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου. Όπως εξηγεί ο ίδιος "νιώθω τελείως διαφορετικός παίκτης όταν είμαι στο Nick Galis Hall. Η δύναμη και η αυτοπεποίθηση που μας δίνει η έδρα μας είναι κάτι απίστευτο. Εκτιμούμε πάρα πολύ τους φιλάθλους μας και γι αυτό παίζουμε πάντα πιο δυνατά. Γι αυτούς. Νιώθω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα κάθε φορά που παίζουμε στην έδρα μας. Είμαι σίγουρος ότι κι οι συμπαίκτες μου το ίδιο πιστεύουν. Ένα γεμάτο γήπεδο, με ένταση και πολλές φωνές, με τους φιλάθλους να το έχουν γεμίσει. Αυτό είναι που ονειρεύεται κάθε παίκτης".

Αήττητος ακόμη και στο Eurocup, όπου υπέταξε εντός έδρας ομάδες επιπέδου Euroleague, όπως η Ούνικς Καζάν, η Άλμπα Βερολίνου και η Αρμάνι Μιλάνο. Παρεμπιπτόντως, το Eurocup όπως υποστηρίζει ο Χάγκινς: "Μας βοήθησε πολύ να ωριμάσουμε ατομικά και ομαδικά. Όταν παίζεις σε μία τέτοια διοργάνωση, με υψηλό βαθμό δυσκολίας και πολύ δυνατούς αντιπάλους, δεν έχεις άλλη επιλογή. Πραγματικά μελαγχολώ κάθε φορά που σκέφτομαι πως χάσαμε την πρόκριση στους "16" του Eurocup, την αφήσαμε να γλιστρήσει από τα χέρια μας. Είναι κρίμα, αλλά είναι ένα είδους εκμάθησης για το παιχνίδι μας.

Την επόμενη χρονιά δεν θα θεωρήσουμε δεδομένο κανένα παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στα εκτός έδρας για να παίζουμε καλύτερα", σχολιάζει αφήνοντας σε αυτό το χρονικό σημείο της συνέντευξης να στείλει ένα πρώτο μήνυμα παραμονής του.

Αμέσως μετά ο Χάγκινς στάθηκε στη νίκη που ξεχώρισε στη φετινή πορεία του Άρη στο Eurocup: "Για μένα, η νίκη επί της Αρμάνι. Χάσαμε με ντροπιαστικό τρόπο στην Ιταλία και θέλαμε να τους το ανταποδώσουμε. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό της εκδίκησης, που νιώσαμε εκείνο το βράδυ". Έστω κι αν εκείνο το βράδυ ο Άρης ήξερε πως δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Ήταν, για εκείνον, θέμα τιμής.

Χάγκινς στο Sport24.gr: "Στόχος μας; Οι τελικοί!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Είμαστε ήδη διεκδικητές μιας θέσης στους τελικούς"

Για να επιστρέψουμε στα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, πλέον ο Άρης είναι το απόλυτο φαβορί για την 3η θέση της regular season, έχοντας μία νίκη παραπάνω από την ΑΕΚ, αλλά και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας καθώς την έχει κερδίσει και τις δύο φορές. Και στο ΟΑΚΑ αλλά και στη Nick Galis Hall κάτι που κάνει άπαντες εντός της ομάδας αισιόδοξους εν όψει της συνέχειας. "Νιώθουμε πολύ καλά, αυτό εννοείται. Αλλά αυτά τα ωραία συναισθήματα φέρνουν πίεση. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Πολλές ομάδες παλεύουν και παίζουν σκληρά, γι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι γίνεται για να παραμείνουμε ψηλά. Θα πάμε σιγά σιγά, παιχνίδι με το παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε και νομίζω πως έτσι θα είναι το καλύτερο για την ομάδα".

Βέβαια, ο Χάγκινς δεν οριοθετεί τους στόχους του Άρη στην 3η θέση. Πως να το κάνει άλλωστε από τη στιγμή που: "Ο Άρης δεν απέχει πολύ από τις δύο ομάδες που προηγούνται στη βαθμολογία. Έχουμε ιστορία, έχουμε οπαδούς, έχουμε στήριξη. Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός δεν μας παίρνουν αψήφιστα όταν παίζουμε εναντίον τους γιατί ξέρουν πως το έργο τους είναι δύσκολο", όπως εξηγεί.

Ο Αμερικανός σέντερ του Άρη στην ερώτηση για τον τεχνικό της ομάδας Δημήτρη Πρίφτη δεν έκρυψε τα συναισθήματά του. "Αγαπώ τον κόουτς. Είναι πολύ δυνατός με ωραίες ιδέες. Πιέζει πολύ τους παίκτες κι απαιτεί πράγματα που δεν έχω ξαναδεί από κάποιον άλλο. Κάποιες φορές πιεζόμαστε πολύ, αλλά στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνουμε όλοι ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση με εκείνον ως ηγέτη. Τι χρειάζεται ο Άρης για να είναι διεκδικητής μιας θέσης στον τελικό; Νομίζω πως είμαστε ήδη! Αν δει κανείς την ομάδα θα διαπιστώσει πως δεν κάναμε κάποια αλλαγή στο ρόστερ, παίζουμε μαζί σαν οικογένεια και θα συνεχίσουμε έτσι. Θα βλέπουμε τα πράγματα από την ίδια οπτική μέχρι το τέλος. Με τον σωστό τρόπο".

Χάγκινς στο Sport24.gr: "Στόχος μας; Οι τελικοί!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Θα ήθελα πολύ να μείνω"

Για το φινάλε, αφήσαμε όλα όσα αφορούν το μέλλον του στην ομάδα. Κάτι για το οποίο γίνεται πολλή κουβέντα εδώ και αρκετό καιρό, αφού οι εξαιρετικές φετινές του εμφανίσεις έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Ο ίδιος πάντως δηλώνει πιστός στον Άρη αφού: "Μου αρέσει πολύ εδώ, αγαπώ την πόλη, αγαπώ την ομάδα. Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ του χρόνου, αλλά θα ήθελα πολύ να μείνω και να έχω την ευκαιρία να παίξω έναν ακόμη χρόνο στον Άρη. Αυτό όμως αργεί ακόμη, προέχει η φετινή σεζόν και σε αυτή είμαι συγκεντρωμένος", για να προσθέσει -απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Άρη- πως "το μόνο που μπορώ να απαντήσω σε αυτό είναι ότι θα δείξει ο χρόνος".

Τέλος, κλείνοντας ο Χάγκινς έστειλε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του Άρη. "Όπως έχω γράψει πολλές φορές στα social media, τους αγαπώ και λατρεύω το γεγονός πως μας στηρίζουν τόσο πολύ. Τους το έχω εκφράσει. Είναι... τρελοί κι η αλήθεια είναι πως είμαι σαν κι αυτούς. Μπορούν να με ακολουθήσουν στο Instagram (@swerv.bul14) ή στο Facebook, αν θέλουν. Δεν μπορώ να απαντήσω κάθε φορά σε όλους, αλλά το κάνω όποτε έχω την ευκαιρία".

Χάγκινς στο Sport24.gr: "Στόχος μας; Οι τελικοί!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ